Ja myślę, że zaczną więcej wykręcać wkrótce. Trochę ich spowolnił Drift21 ale teraz widać ruszają do przodu i mają bazę oraz doświadczenie pod kolejne gry. Ta spółka dopiero się rozkręca, może ktoś napisać że trzy lata już tu siedzi i się rozkręca, bo to prawda ale tak po prostu jest, weszli w nowy rynek, uczyli się jak zrobić grę na PC i teraz już wiedzą i mają własny ślinik więc wiadomo, że kolejna gra już będzie o wiele łatwiejsza do zrobienia. Na mobilki zrobili najlepsza gierkę więc nie rozumiem na co tu narzekać. Nie narzekać tylko czekać albo iść na inną spółkę i tyle.
Wszystkie ich gry to już są mocno nieatrakcyjne. Wszystko spóźnione a gaming podniósł poprzeczkę wyżej. Teraz to już walka o utrzymanie płynności brak pieniędzy na rozwój. Koszty produkcji gier olbrzymie więc nie ma szans na zwrot kosztów. Z cmsr na 1 kopii czysty zysk to 30 groszy żeby gra się zwrócą potrzeba 10 mln instalacji.
Dane z raportu. Całkowite przychody po odjęciu wydatków na marketing 11109 USD x 5 PLN kurs dolara to daje 55545 PLN. Łączna liczba instalacji 228761. 55545 pln : 228761 pobrań = 0,24 PLN na jedną instalację więc i tak mocno zaokrągliłem do góry podając 0,30.
Nie wziąłeś tylko pod uwagę faktu, że większość użytkowników dalej kontynuuje grę i generuje dochody. Średnia docelową dochodu na użytkownika będzie dużo wyższa w dłuższym przedziale czasowym.