• WOJCIECHOWSKI USPOKAJA Autor: ~Adi [5.173.4.*]
    Dobrze że Wojciechowski w rozmowie z PAP przedstawia to jako szansa i zapewnia że mają finansowanie dla dagger nawet na rok. Myślę że to info generalnie rynek odbierze na +, z rana w poniedziałek zapewne spadek nawet 5-6% a po 30 minutach już na zielono takie przeczucie ale jak będzie zobaczymy.
  • Re: WOJCIECHOWSKI USPOKAJA Autor: ~Expert [217.72.76.*]
    Prezes po to jest żeby uspokajać :) dlatego trzeba samemu wyciągać wnioski. Przekopiuje tutaj tylko dwie wypowiedzi prezesa, ktore dobrze uzupelniaja podane przez Ciebie informacje:
    "Mamy jeszcze co najmniej dwa lata na ukończenie tego projektu, to mnóstwo czasu, żeby się do tego bardzo dobrze przygotować."
    "Gra znajduje się w preprodukcji, ona dopiero się tworzy, do tego doszedł element, którego wcześniej nie zakładaliśmy, czyli migracja z UE4 na UE5. Zamknięcie okresu preprodukcji będzie dobrym momentem weryfikacji założeń związanych z planem produkcyjnym, budżetem, zasobami i potencjalnym okienkiem wydawniczym”
  • Re: WOJCIECHOWSKI USPOKAJA Autor: ~gość [31.178.124.*]
    Ja myślę, że jutro jednak spadnie i to sporo. Ludzie będą się bali o umowę ze Square Enix. Ta umowa jest raczej bezpieczniejsza bo Square Enix to jednak znacznie mniejszą firma od TakeTwo, więc raczej nie mogą sobie pozwolić na taki ruch. Ogólnie model biznesowy zmieni się w dużo bardziej ryzykowny. Mi to się średnio podoba. Dotychczasowy model bardzo dobrze działał, bo spółka miała pewne finansowanie i mogła spokojnie się rozwijać.
  • Re: WOJCIECHOWSKI USPOKAJA Autor: ~RoB [95.48.148.*]
    gość jak zawsze konkretnie, uważam podobnie, mało tego mówimy o zaciaganiu pozyczek by dokonczyc projekt a to oznacza brak zysków w przyszlym roku bo wszystko pójdzie na ten projekt, spowolnienie rozwoju, brak kolejnych przejęc itp. Dochodzi jeszcze kwestia jakości projektu Dagger, Take Two nie zrezygnowałoby z tytułu gdyby widzieli potencjał sprzedażowy, kto ma większe doswiadczenie w produkcji gier i wydawnictwie ? PCF czy TT ? PCF wierzy w ten tytuł bo to ich IP, pytanie czy nie brną na siłę ?
  • Re: WOJCIECHOWSKI USPOKAJA Autor: ~jutro [94.172.225.*]
    Na podobny ruch na MOC (trochę inny sektor) rynek zareagował -40%. Tak więc tu -15% to będzie najniższy wymiar. A w kolejnych dniach/tygodniach kurs raczej będzie się osuwał
  • Re: WOJCIECHOWSKI USPOKAJA Autor: ~Zorro [83.24.222.*]
    Nie zdziwi mnie jak skonczymy powyzej 40. Tutaj akcjonariusze raczej latwo nie panikuja, co niektorym sie marzy.
  • Re: WOJCIECHOWSKI USPOKAJA Autor: ~Karol [62.216.215.*]
    CZYLI NIE GROZI BANKRUCTWO, OH TO DOBRZE!
[x]
PCFGROUP -19,37% 3,23 2025-09-25 10:30:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.