Dnia 2022-09-27 o godz. 09:39 ~Chazar napisał(a): > Dnia 2022-09-25 o godz. 19:07 ~Mistrz_Yoda napisał(a): > > Moc jest z nami > > Wynalazek znowu na deskach, 15 to sufit dla tego tworu.
Większość która tu wychwala tego gniota na pewno myśli tak samo jak my, ale nie przyzna tego otwarcie, wiekszego badziewia na bananie nie ma i z faktami szkoda dyskutowac.
Faktycznie, firma stabilnie się rozwija, regularnie płaci dywidendę, ma bardzo dobre wskaźniki (nie jest balonem), to są typowe cechy gniota. Zupełnie co innego to nic nie produkujące spółki balony na granicy bankructwa. To są prawdziwe hity inwestycyjne.
No i mamy powrót do bazy. Tak jak zapowiadałam. Gdyby to była tak dobra spółka, jak piszesz, to by tyle nie kosztowała. A skoro tyle kosztuje, to na tyle wycenia ją rynek. A rynek ma zawsze rację.
Zrozum w końcu że ja to wszystko doceniam i właśnie dlatego piszę że to jest największy gniot, bo wyniki dobre a kurs zachiwuhe się jakby to był bankrut
W 2020 spółka była mocno przewartościowana. Po takim gwałtownym przewartościowaniu następuje równie gwałtowny spadek i "odpoczynek" (boczniak), ale już na innych wyższych poziomach, czysta psychologia. Kiedy będzie następne wybicie? Wtedy, gdy już prawie nikt w nie nie będzie wierzył. Czyli jesteśmy blisko.
Do wystrzału startowaliśmy z poziomu 9 zet, teraz mamy 14,5 zet. Czekamy na kolejny "chwilowy" wystrzał. Twoje zniechęcenie bardzo dobrze wróży na niedaleką przyszłość. Oddałaś już wszystko? Bo zniechęcony akcjonariat musi oddać wszystko przy niewielkich wzrostach, byśmy mogli przejść na wyższe, bardziej zbliżone do rozsądnych, poziomy.
Będziesz miał ten wystrzał, ale na 13. Do końca roku ta liczba pojawi się jak amen w pacierzu. Stawiam na okolice listopad/grudzień. Nieco wcześniej mogą znowu zrobić fałszywą podbitkę o 50gr. To moja prognoza kursu do końca roku. Ciekawe, czyja się sprawdzi :-)