• Obstawiajcie tutaj, kiedy i po ile będzie kurs po dopuszczeniu C. Autor: ~Janusz_Spekulacji [88.156.180.*]
    Ja tak: dopuszczenie za 3 m-ce, kurs tydzień po wprowadzeniu C - 5 zł.
    I dobrze.
    Redukcja 98% - to moje rozczarowanie roku.
    Trochę mnie to dziwi, że Prezes nie pozwolił nam objąć więcej, bo przecież po wprowadzeniu C będzie niewiele większy FF.
    Przecież nie chodziło o dokapitalizowanie spółki, a o zwiększenie płynności.
    Prezesie napraw to i zrób D.
  • Re: Obstawiajcie tutaj, kiedy i po ile będzie kurs po dopuszczeniu C. Autor: ~Pytanie [80.111.34.*]
    Wszystko zależy od tego po jakiej cenie 36 wspaniałych kupowało akcje aby nabyć prawa poboru. To było przed falstartem pierwszej odwołanej emisji. Myślę że były to okolice 100 zł a więc daje nam to średnia na 4 akcje (1 stara plus 3 nowe) około 25 zł. I tak właśnie ustalił się teraz kurs.

Po 5 zł to ja biorę wszystko na umowę. Kto chętny?

Problem FF nie jest rozwiązany ale będzie więcej akcji w obiegu czyli 80 tys.. Przy 500 tys akcji będziemy mieli dopiero 10% FF.
    A może jakieś fundy z lockupami aż do wejścia na GPW ?
    Tutaj trzeba poczekać na dywidendy.
  • Obstawiajcie tutaj, kiedy i po ile będzie kurs po dopuszczeniu C. Autor: ~Janusz_Spekulacji [88.156.180.*]
    Dobra Pytanie, widzę to tak:
    1. Po 5 zł to też będę dobierać.
    2. Emisja nie osiągnęła swojego celu, czyli zwiększenia FF i w Zarządzie na pewno jest rozczarowanie - jestem o tym przekonany.
    3. Stało się tak bo:
    nie ma żadnych "36 wspaniałych", jest może ze 2-4 wspaniałych, a reszta zachowawczo, ostrożnie, przykunktatorzyła i zapisała się w dodatkowych na 5 tyś - 15 tyś akcji.
    Wszystkich zapisów dodatkowych było na 839.985 akcji.
    Spekuluję że ja i Ty, może ktoś trzeci, zapisaliśmy się po 50 tyś - 150 tyś akcji.
    Spekuluję, że zrobił się prawdziwy problem dla Prezesa, bo ktoś (może Ty, Twoje prawo) zapisał się na 250 tyś - 300 tyś akcji dodatkowych.
    A Prezes nie chciał aby ktoś mu wskoczył do firmy na 8% - 13%.
    I musiał objąć więcej niż by chciał. Przypominam, że warunkiem dojścia do skutku emisji C, miało być objęcie nie mniej niż 1.100.000 akcji nowych, czyli Prezes chcał nam oddać dużą część swoich PP. Pisałem o tym 20.07
    Myślę że, Prezes chciał mieć 20 akcjonariuszy po 0,5%, a nie jednego na 10%
    I "36 wspaniałych" którzy na forum tak chwalą Spółkę jaka świetna i mówią o przyszłości, nie podjęło decyzji np. o nie pojechaniu na drogi urlop przez np. dwa lata, albo odłożeniu zmiany samochodu o 2 lata, czy pożyczeniu pieniędzy od starej ciotki i zapisali się na 5 - 15 tyś akcji.
    Ulica, "36 bohaterów" spiep_rzyła to.
    Napisz czy się mylę, pozostałych też zapraszam.
  • Re: Obstawiajcie tutaj, kiedy i po ile będzie kurs po dopuszczeniu C. Autor: ~Pytanie [80.111.34.*]
    15-16 wrzesnia 2022 r.Przyjmowanie zapis6w na Akcje Serii C nieobj
    Obcielo mi poprzedni wpis.

W skrocie. Nie chodzilo tu o zwiekszenie FF. Kto chcialby pozbywac sie kury znoszacej zlote jaja za darmo czyli 50 gr?
    Chodzilo o zwiekszenie liczby akcji w obrocie przy tym samym FF. Od pierwszego odciecia PP przemielilo sie tylko 7800 szt czyli 1/3 FF.

Czekamy wiec na wprowadzenie akcji serii C na NC i dalsze kroki prezesa.

Jak to mawiaja powoli, ale za to pewnie do celu :-)
  • Re: Obstawiajcie tutaj, kiedy i po ile będzie kurs po dopuszczeniu C. Autor: ~harry [188.146.69.*]
     dopuszczenie do obrotu marzec2023, kurs tydzień po wprowadzeniu C - 3-5 zł.
    spolka stracila na wiarygodnosci po odwolaniu emisji
    'Brudny' Harry chce odebrac nam zyski ?
    Harry ja kupilbym od Ciebie te akcje po 5 zl na umowe, ale ty po prostu ich nie masz. Widzisz my tu czekamy na dywidende min 5 zl i to co roku, a ty chcesz kupic akcje od nas po 5 zl. Chyba cos nie jest tak z Toba, albo po prostu trollujesz. A to juz nie jest ladne. Pisz swoje bzdety, kto ci zabroni ?

Posmiejemy sie z Ciebie i tyle.
  • Re: Obstawiajcie tutaj, kiedy i po ile będzie kurs po dopuszczeniu C. Autor: ~harry [188.146.69.*]
    kolego mądrusi, odpowidam na postawione pytanie(wlaczajac sie do dyskusji Ty tego nie zrobiles, wiec ciekaw jestem jaka wartosc obstawiasz). ..masz pojecie czym jest trolowanie w ogole?? podpowiem: miedzy innymi podbijaniem tematow o klamliwym zabarwieniu..
    -tak, nie mam akcji, sprzedalem je strata w momencie odwolania pierwszego dodruku, gdy po odcieciu pp zostalem wyruch.ny jak niemal wszyscy tutaj
    -tak, odkupic je moge po 3zl (cena z 5marca 2021 to 5,2zl przed podbitka plus dodruk akcji)
    -branze budowlana czekaja ciezkie czasy
    -kazdy bywalec rynku nc wie jak zachowuja sie kursy spolek po dodruku

• Re: Obstawiajcie tutaj, kiedy i po ile będzie kurs po dopuszczeniu C. Autor: ~WlodekzGdyni [89.64.102.*]
    Dnia 2022-10-10 o godz. 00:05 ~Pytanie napisał(a):
    > 'Brudny' Harry chce odebrac nam zyski ?
    > Harry ja kupilbym od Ciebie te akcje po 5 zl na umowe, ale ty po prostu ich nie masz. Widzisz my tu czekamy na dywidende min 5 zl i to co roku, a ty chcesz kupic akcje od nas po 5 zl. Chyba cos nie jest tak z Toba, albo po prostu trollujesz. A to juz nie jest ladne. Pisz swoje bzdety, kto ci zabroni ?
    >
    > Posmiejemy sie z Ciebie i tyle.

Skąd się bierze dywidenda?
    Z zysków.
    Są zyski?
    Nie ma.
    Czekasz na dywidendę min 5 zł?
    Pośmiejemy się z Ciebie i tyle.
    nie zapominajmy tez ze spolka zeszla z notowan ciaglych, a to nie przyciaga kapitalu
    Nie mecz sie i oddaj komus akcje na umowe. 1 zl za akcje moge ci dac.
    Nie wszscy musza zarobic na gieldzie. Szczegolnie takie mazgaje jak ty i to bez jaj.

PS. Spolki na ciaglych notowaniach szoruja po dnie, np. takie Allegro. A tu cisza i spokoj. :-)
  • Re: Obstawiajcie tutaj, kiedy i po ile będzie kurs po dopuszczeniu C. Autor: ~Inwestor [217.168.136.*]
    Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi, źle się czyta takie komentarze
    a co kolego myslisz o telesto obecnie? porownania do tej spolki czyniles
    Harry, wojna na Ukrainie potrwa wiele lat, a w Polsce będzie potrzeba kilka mln mieszkań więcej.
    Prefa buduje szybciej i taniej z uwagi na swoją technologię produkcji.

"Pytanie", nerwy Ci puszczają i atakujesz,
    jeżeli wierzysz w spółkę na przyszłość, to wykorzystaj kiedy spadnie kurs i dokup.
    Albo tnij straty, wywal teraz i odkup później za 3-5 zł.

Ktoś na forum się orientuje czy jakaś konkurencja PFG w budowlance zaczyna temat prefabrykatów?
    Ja spie spokojnie w odroznieniu od mazgaji co sprzedali ze strata i teraz wylewaja swoje zale na forum. Jeszcze raz powtorze. Jak ktos nie ma jaj to nie pownien inwestowac na gieldzie. Czy to jest napisane dosc kulturalnie ? Proponuję zajrzeć do slownika, jak ktos nie rozumie tego zwrotu. Mazgaja nie muszę chyba tlumaczyc.

Moja srednia z uwzglednieniem akcji po 50 gr jest bardzoooooo niska i nie musze nic tu usredniac. Czekam sobie na mazgajow, ktorzy sprzedadza im akcje za bezcen. :-)

PS. Wiekszosc firm buduje z prefabrykatow. Tylko chalupnicy klada cegłę.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/HM-INWEST-S-A-Zawarcie-przez-spolke-zalezna-istotnej-umowy-dostawy-prefabrykowanych-elementow-zelbetowych-8349044.html

do Pytanie:
    Jestem raczej kulturalnym czlowiekiem, ale bezpodstawne i chamskie ataki wynikajace z nieumiejetnosci czytania ze zrozumieniem (badz pazernosci i cwaniactwa) nie powinny zostac bez odpowiedzi. Nie raz zyskalem, nie raz stracilem, to jest gielda (nie do ciebie należy ocena kto powinien tu byc a kto nie). Co ty koleś masz z tym mazgajem??? Nawet mierny psycholożyna stwierdzilby, że mowiac o tym egzaltujesz w ten sposob swoje traumy i niepowodzenia.

Dlaczego geniuszu nie zrobiles zapisu dodatkowego na akcje z pp po 50gr, zamiast latać teraz po forum z oferta odkupienia akcji po 5zl na umowe(no tak, to już nie jest giełda) buahahahaha?
    Ktorys juz tez raz czepiasz sie moich jaj, widze ze prostu lubisz meskie jaja, wiec zeby zaspokoic twoj fetysz spiesze poinformować, iż pewnie nie są mniejsze od twego móżdżku.

Janusz_Spekulacji: czytajac Twoje posty widze ze sa tu kumate i inteligentne osoby, z którymi mozna merytorycznie pogadać.
    Mazgajowaty harry nadal nie rozumie zwrotu 'nie mieć jaj' i traktuje go dosłownie.
    Jakie trzeba mieć IQ żeby tego nie rozumieć?
    Mazgajowaty harry napisal:
    tak, nie mam akcji, sprzedalem je strata w momencie odwolania pierwszego dodruku, gdy po odcieciu pp zostalem wyruch.ny jak niemal wszyscy tutaj

Pytam się więc co tu robi? Leczy swoje kompleksy ? Kreauje na ofiarę?

Przy okazji redukcja zapisów na akcje dodatkowe była 98%. Ale mazgajowaty harry tego nie rozumie.
    Czekam więc ze stoickim spokojem na mazgajow, którzy będą chcieli pozbyć się swoich akcji ze stratą.
  • Re: Obstawiajcie tutaj, kiedy i po ile będzie kurs po dopuszczeniu C. Autor: ~Janusz_Spekulacji [88.156.180.*]
    Dobra Panowie, bez nerwów.

Dzięki Pytanie za ten link do HMI, poczytałem sobie, oni głównie robią z prefabrykatów hale produkcyjne/magazynowe, dwa bloki mieszkalne i nie mają własnej "fabryki domów" jak my.
    Zaczynają stawiać b. mieszkalne z części zamówionych zewnętrznie, czyli koszty mają większe.
    Popatrzyłem dzisiaj na duże budowy w paru miejscach i widziałem że monolit betonowy w szalunkach wszędzie wylewają, także Prefa w tym momencie robi taniej niż konkurencja.

Inny temat: wiecie że kiedy w Prefa jest walne zebranie, to przychodzi tylko prezes i notariusz? :-)
    Ma ktoś blisko do Lubonia?

https://prefagroup.pl/struktura-grupy

Wystarczy spojrzec na strukture grupy i od razu wiadomo gdzie maja nizsze koszty.
    Wiekszosc spolek ma mnostwo podwykonawcow, z ktorymi musza sie do tego procesowac.
    O ile pamietam to chyba maja utworzyc spolke pod wynajem instytucjonalny.

Bedziemy sie tu kisic do momentu odpuszczenia akcji serii C. Dopiero wtedy bedziemy mogli sprawdzic kto tu ma cojones. ;-)
    Nie ma tu az tak duzo akcji serii C, bo wiem ile ja mam. W sumie FF to bedzie 80 tys akcji. Ale nie jestem instytucja charytatywna i dlatego czekam na mazgajow.
    koneserku meskich jaj- ułatwie ci życie przeczytaj ze zrozumieniem kolejne zdanie po zacytowanym a nie bedziesz glupio pytal po co tu jestem(swoja droga co cie w ogole to interesuje) hehe
    Herkulesie IQ pewnie nie dalbys Hemingwayowi Nobal za COJONES.
    Nie wspomne juz o Kochanku Lady Chatterley, bo tam to dopiero rzucaja jajami.
    Ty nalezysz rozumiem do Akademii Szweckiej i dalbys.

no prosze, teraz wiem skad te twoje ciagoty do meskich jajek i na kim sie wzorujesz buahaha

"Główną przyczyną homoseksualizmu Hemingwaya było wychowywanie go do 8 roku życia przez kobiety. Matka Ernesta, do 8 roku życia ubierała go jak dziewczynkę. Mówiła do niego Ernestyna i na wszelkie sposoby starała się emocjonalnie kastrować syna"

i wyluzuj troche na forum, nie zaczepiaj innych, uspokoj cialo i umysl, pieniadze to naprawde nie wszystko, bo mimo iz nie jestes moim ulubiencem nie chcialbym by spotkal cie hemingway-owski koniec

wracajac do merytoryki:

"Obstawiajcie tutaj, kiedy i po ile będzie kurs po dopuszczeniu C" to jest przedmiotem tematu, zapomniales chyba odpowiedziec

Tak jak napisalem. Teraz kurs ustalil sie w okolicach 25 zl bo to srednia zakupu akcji (starych i nowych).

Nie bede wrozyl jaki bedzie kurs, bo to zalezy od tego ilu inwestorow siedzi tu dlugoterminowo i od sytuacji zewnetrznej.
    Wystraszeni beda sprzedawac ze strata czyli ponizej 20-25 zl i wlasnie na to licze :-)

dziekuje za merytoryczna odpowiedz.. ja jak pisalem wczesniej sadze ze bedzie tu jeszcze taniej, tez wtedy wezme pakiecik
    Nie sadze, ze bedzi tu zbyt wielu desperatow, bo rzeczywisty FF jest bardzo maly. Ale zawsze znajdzie sie ktos, dla ktorego 1 - 2 lata to zbyt dluga perspektywa finansowa i odda akcje za bezcen.

Taka jest juz gielda.

'Giełda jest miejscem, pieniądze przechodzą z rąk do rąk, i z rąk do rąk, aż w końcu przejdą we właściwe ręce' czyli moje ;-)

Grać to można na skrzypcach, na giełdzie się inwestuje (Jacek Socha 1950–, b. minister Skarbu Państwa).

Niecierpliwi juz powoli oddaja. I o to chodzi.

Czekam sobie nizej :-)
  • Re: Obstawiajcie tutaj, kiedy i po ile będzie kurs po dopuszczeniu C. Autor: ~Pytanie [147.252.213.*]
    Ciagle czekam
  • Re: Obstawiajcie tutaj, kiedy i po ile będzie kurs po dopuszczeniu C. Autor: ~WlodekzGdyni [89.64.118.*]
    "warunkiem dojścia do skutku emisji C, miało być objęcie nie mniej niż 1.100.000 akcji nowych, czyli Prezes chcał nam oddać dużą część swoich PP.

W warunkach dojscia do skutku emisji można było wstawić dowolną liczbę od 1 do 3750000. Wiadomo było że przy tak wielkiej różnicy ceny akcji dotychczasowych i nowych wszystkie nowe akcje się sprzedadzą. Warunek 1100000 nowych akcji nic nie świadczy o tym co prezes chciał.
    A ja mysle, ze objeli wszystkie akcje bo szykuja sie GPW. Potrzeba jest im kapitalizacja. Swoja droga jak mogli objac 3,750 tys akcji skoro to byla max liczba akcji serii C? A my to co ? My tez mamy akcje. Pewnie bedzie korekta.
  • Re: Obstawiajcie tutaj, kiedy i po ile będzie kurs po dopuszczeniu C. Autor: ~Janusz_Spekulacji [88.156.180.*]
    Myślałem parę razy o tym, że nie było espi o objęciu C,
    ale doszedłem do wniosku że nie ma być tego zawiadomienia po uchwale Zarządu o przydziale serii C,
    ale ma ono być po rejestracji emisji C przez Sąd.
    Na rachunkach mamy PNE-C to była już rejestracja, czy nie?
    Prezes od którego dnia miał liczone 4 dni robocze?
    Wie ktoś, bo nie chce mi się sprawdzać ani myśleć.

No i poszla korekta ! A juz sie balem, ze zabiora nam nasze akcje ;-)
  • Re: Obstawiajcie tutaj, kiedy i po ile będzie kurs po dopuszczeniu C. Autor: ~harry [10.42.3.*]
    oj, widze ze tutaj mamy powtorke z rozrywki
  • Re: Obstawiajcie tutaj, kiedy i po ile będzie kurs po dopuszczeniu C. Autor: ~WlodekzGdyni [89.64.102.*]
    Niedługo minie rok od emisji nowych akcji serii C. Nic nie słychać o dopuszczeniu ich do obrotu giełdowego...
    Ciekawe czy będzie raport w nowym terminie i odwis.
[x]
PREFAGRP -7,65% 31,40 2023-06-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.