KSG Agro rozpoczęło dostawy eksportowe oleju rzepakowego i słonecznikowego do trzech krajów UE – Polski, Słowacji i Włoch. W ramach podpisanej umowy z KSG Agro na dostawy surowego rzepaku, 2000 ton tego zbioru zostanie wyeksportowanych na Słowację. Obecnie KSG Agro prowadzi rozmowy z partnerami w sprawie rafinacji i butelkowania oleju słonecznikowego w krajach UE w celu szybkiego zwiększenia eksportu i sprzedaży produktów gotowych do spożycia.
W celu rozwinięcia kierunku eksportu w UE, gospodarstwo rolne pozyskało do pracy w Unii dwóch managerów eksportu. „Udało nam się zbudować sprawne łańcuchy logistyczne dostaw eksportowych zarówno zboża, jak i produktów o wysokiej wartości dodanej – na rynki krajów Unii Europejskiej, pomimo blokady portów morskich” – komentuje Serhiej Kasjanow.
"Po wojnie będziemy marzyc o takich wycenach, spokojnie i dokupywać pzdr Bobi:)"
Czyli kiedy w 2035 ? Jacy z was naiwniacy. To wszystko skonczy sie wyniszczeniem Ukrainy. Rosji zalezy wylacznie na haosie, karmi sie tym i tak bedzie latami lub dekade. Strzezcie sie wschodniego wiatru. Wtedy pojdzie atom na Krzywy Rog. Wzglednie na polska wschodnia granice, linia Stryj-Kowel.
było już kilka kryzysów w wielu krajach i jak była mowa o kupnie akcji jakielkolwiek spółki ludzie sprzedawali i doprowadzali sami siebie do bankructwa po czasie okazywało się że niemusiei sprzedawać domu tylko kupić sobie obok drugi tyle w temacie, jestem 15lat na giełdzie dzieci drogie, zarobiłem i straciłem, traciłem bo się nudziłem tylko dlatego, nawet KGHM miałem koło 4lat aż doczekałem się ceny powyżej 200zł jak kosztował 50zł nikt by mi nieuwierzył że odbije się do rekordów. Wystarczy poczekać czas pokaże a analizować chyba umiecie.... pzdr Bobi:)
Rosja może posunąć się do użycia broni atomowej - przekonują eksperci. Wszystko dlatego, że rosyjski prezydent jest w "podbramkowej sytuacji". - Władimir Putin został zapędzony do narożnika, dlatego z dnia na dzień coraz bardziej prawdopodobne staje się użycie przez niego taktycznej broni jądrowej - uważa były agent CIA Robert Baer.
W rozmowie z CNN były agent zwrócił uwagę, że zważywszy na niepowodzenia militarne, jakich doznała rosyjska armia w Ukrainie, raczej nie ma szans na deeskalację. - Myślę, że szanse na deeskalację są bliskie zeru.
Na wyposażeniu rosyjskich sił zbrojnych wciąż znajdują się sowieckie międzykontynentalne pociski balistyczne Satana, produkowane niegdyś na Ukrainie. "Opracowaliśmy (te rakiety) ponad 40 lat temu. Powstaje pytanie, kto je teraz obsługuje, na podstawie jakich dokumentów oraz w jakim wieku są ci inżynierowie. Można nacisnąć przycisk atomowy, ale (w efekcie głowice jądrowe) mogą walnąć tam, na miejscu (w Rosji - PAP)" - ocenił Reznikow.
o co chodzi w tym bełkocie / poście/ wpisie?
Klient PrawdaPoRyju wyraźnie czymś chce nastraszyć ale jakoś nie wiem czym straszy? Z pewnością chce kupic taniej ale to trochę za mało! Trzeba jakoś logicznie mnie przekonać bym sprzedał... za darmo:)
KSG Agro zebrało słonecznik z 5 tys. ha, co stanowi 60% planowanych 8,4 tys. ha, zbiór tego zbioru ma zakończyć się do 12 października. średni plon słonecznika wyniósł 18 ton/ha.
„Oczywiście, obecny plon słonecznika jest niższy niż w zeszłym roku, ale sytuacja pogodowa jest tu zupełnie inna, ponieważ opady wiosenne były bardzo nierównomierne nawet w obrębie jednego gospodarstwa. W efekcie obserwujemy bardzo zróżnicowany obraz plonów w gospodarstwach w zależności od ich lokalizacji – od 10-12 t/ha do 29 t/ha, ale generalnie 18 t/ha – cytuje szefa wydziału upraw. , Dmytro Jemelczenko.
Według niego, zakończenie zbiorów słonecznika zależy od warunków pogodowych i zaplanowano mniej więcej na 12 października.
KSG Agro uprawia również pszenicę ozimą na łącznej powierzchni 4,2 tys. ha. ha i zajmuje się uprawami rzepaku ozimego na powierzchni 2,15 tys. ha.
Pionowo zintegrowany holding KSG Agro zajmuje się hodowlą trzody chlewnej, produkcją, przechowywaniem, przetwórstwem i sprzedażą zbóż i roślin oleistych. Jego bank ziemi wynosi około 21 000 hektarów.
Według gospodarstwa rolnego znajduje się w pierwszej piątce producentów wieprzowiny na Ukrainie.
W 2021 r. holding zwiększył zysk netto 16-krotnie w porównaniu do 2020 r. – do 20,27 mln USD, przychody – o 44%, do 30,75 mln USD, przy podwojeniu EBITDA – do 12,28 mln USD.