sytuacja sie powtarza, pakiety po 100K zejsc nizej z takim pakietem jest coraz to trudniej, chyba juz niedzwiec slabnie , trzeba ostrzyc noze bo niebawiem moze byc okazja zedrzec z niego skore. jest piatek, wiec spojzcie na interwal tygodniowy, niedzwiedz bedzie chcial zamknac tydzien na 0,151 lub nizej. aby to zrobic dzis potrzebuje zejsc duzo nizej. przeciecie srednich na tym interwale szykowane jest na 0,30, takze jest jeszcze czas, na zbieranie papiera. a te nowe emisje niech se wsadza gleboko w d. bo 1s ich nie potrzebuje. nie widze racjonalnego wytumaczenia od strony 1s aby potrzebowala kasy. kase chca miec tylko do prywatnych kieszeni pseudo prezesi 1s , ktorzy juz nie sa wiekszosciowymi udzialowcami, ale puki co jeszcze trzymaja za kierownice. przypominam jeden z tej spolki do koncoa roku potrzebuje kase aby oddac koledze ze spolki za pozyczone udzialy. a koniec roku niebawem.
chaba cos zle mnie rozumiesz, ja nie sypie, choc sie uznaje za wytrawnego dziedzwiedzia :) , (jak pisalem wczesniej w spolki na NC nie angazuje sie wiecej jak 1promil), pisze co aktualnie wnioskuje z analiz tech/fund. oczywiscie dane fundamentalne przy kolesiach spolkowych moga byc bardzo przebarwione, mimo wszystko 1promil usredniony ponizej 0.2 nie obawiam sie trzymac do konca roku. trzymac do konca roku nie oznacza ze jak widze okazje to zniej korzystam, ale przynajmniej do marca przyszlego roku spolka sie mnie nie pozbedzie.
Równie dobrze papier może się długo osuwać, by wypłaszczyć ruch i przejść w marazm, będący fazą akumulacji (wówczas pojawia się gra na wymęczenie i przede wszystkim odsunięcie uwagi ulicy od waloru). Jak ktoś chce sypnąć po 0,15 -0,16 to chętnie w tym przedziale dobiorę. Mi się nie śpieszy i trochę mogę poczekać na wzrosty.