• pot co to ma rosnońć ? myśleć! Autor: ~janusz [89.72.100.*]
    - inflacja panie
    -recesja panie
    -bessa panie
    - to juz ostatni taki kwartał
    - wszystko jest w cenie
    - wyniki nie mają znaczenia dla kursu
    -spulka zapomniana
    - spułka niemodna
    - na dziennym formacja ubrani po 16 WYSTOMP dodatkowo potwierdzona falą euklidesa
    - nikt teo nie tyka
    -
  • Re: pot co to ma rosnońć ? myśleć! Autor: ~Ciekawy [79.185.185.*]
    Ty to po co ty tu jestes.Jestes nienormalny czy co.
  • Re: pot co to ma rosnońć ? myśleć! Autor: ~OBSER [188.146.135.*]
    Jak się pojawia Janusz to dzieje się odwrotnie :) Śmiało można potwierdzić zmianę trendu na wzrostowy. Tak na poważnie to też się zastanawiam co ludzie muszą mieć w głowie … ???
  • Re: pot co to ma rosnońć ? myśleć! Autor: ~Arthurius [94.172.219.*]
    Janusz vel Miedzioryt vel Jbl po prostu tak ma. Jak Astarta rosła z 10 na 45 zł również tak pisał. Ja się trzymam swojej taktyki i teraz siedzę na gotówce, a Bowim zamierzam odkupić w ostatnim tygodniu grudnia, nieważne czy będzie taniej, czy drożej niż dzisiaj. Najważniejsze, dla mnie jest to, że na 95% kurs wiosną 2023 r. będzie wyżej niż w ostatnim tygodniu grudnia 2022. A co do sytuacji w sektorze cały czas od 1,5 roku podtrzymuję zdanie, że jeśli wchodzić w sektor stalowy, to tylko w dystrybutorów. Kto posłuchał wyśmiewanych przez mnie rekomendacji naszych pseudoanalityków, że dobrze będą radzili sobie tylko producenci, a dystrybutorom spadną zyski jest w czarnej d. Nie tylko nie skorzystał na wzroście kursu i dywidendzie dystrybutorów, ale stracił na spadku kursu producentów.
  • Re: pot co to ma rosnońć ? myśleć! Autor: ~Inwestorbowimu [83.7.190.*]
    Jesteś ? No wreszcie,a myślałem że znikles na dobre?
  • Re: pot co to ma rosnońć ? myśleć! Autor: ~Arthurius [94.172.219.*]
    Bowim jest na tyle dobrą i od 2 lat przewidywalna spółką, że warto obserwować co się tutaj dzieje. Na razie stal jest pod nową presją czynników spadkowych, ale nie sądzę, żeby ceny miały jakieś większe pole do dalszego spadku, co widać na wykresach kontraktów:

https://www.lme.com/en/Metals/Ferrous/LME-Steel-HRC-NW-Europe-Argus#Price+graph

Na razie spadek cen o 60% od marca 2022 r. zrobił swoje na kursie spółki. Za to ceny bazowe w Turcji oraz Indiach już od kilku miesięcy tkwią w boczniaku. Jeśli w tych warunkach wyniki za IIIQ będą znośne, Bowim da ładnie zarobić w kolejnych kwartałach. Czy wchodzić już teraz? Nie wiem. Ja spodziewam się lokalnego dołka w ostatnim tygodniu grudnia. Jeśli nie trafię, najwyżej kupię drożej lub trochę wcześniej.
  • Re: pot co to ma rosnońć ? myśleć! Autor: ~Miedzioryt [5.173.248.*]
    Artur przeciez na wiosne pisales że nie oddasz poniżej 40 a wywalales po 16 i ubierales ludzi w palta na zime. Na forum famuru pisales że jestes pod korek na famurze i xtb. Zdecyduj sie bo juz tyle razy zmieniasz wersje i oszukujesz ludzi że powinni cie zbanować
  • Re: pot co to ma rosnońć ? myśleć! Autor: ~Inwestorbowimu [83.7.190.*]
    A zaliczka na dew,jak by dali dalej siedzisz na gotówce?
  • Re: pot co to ma rosnońć ? myśleć! Autor: ~Bolec [188.117.136.*]
    Polecam brać poprawkę na to co pisze ten cały Arthurius. Kilka miesięcy temu pisał, że trzyma do 20zł po czym sprzedał wszystko za 16zł.
    Nie zmienia to faktu, że Bowim to atrakcyjna spółka i większość mojego portfela mam właśnie w niej. Czekać do grudnia? Ja w tym sensu nie widzę, ale Arthur pewnie boi się że kurs mu ucieknie zbytnio i dlatego liczy, że trochę zmniejszy popyt.
  • Re: pot co to ma rosnońć ? myśleć! Autor: ~Nauczyciel [89.64.40.*]
    Na bank nie pod twoje upośledzenie i analfabetyzm....
  • Re: pot co to ma rosnońć ? myśleć! Autor: ~Tyr [31.60.90.*]
    Bowim też zapłaci daninę
  • Re: pot co to ma rosnońć ? myśleć! Autor: ~Arcy [5.173.248.*]
    Nie
[x]
BOWIM 1,85% 5,50 2025-10-03 16:49:15
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.