Niebawem premiera Tales of Tommorow Experiment - gry która ma 657 followersów i nawet nie załapała się w pierwszym tysiącu na wishliście.
Po takim wynalazku, który wygeneruje w raporcie tylko poważne straty, kurs na pewno powróci jeszcze na 2,xx
Tak więc wszystkim którzy już niecierpliwie wieszczą kurs 8 - 16 zł przy unholy chciałbym tylko przypomnieć że bardziej realny będzie scenariusz powrotu na 2 zł, kiszenie się na tym poziomie przez pół roku i dopiero w drugiej połowie przyszłego roku (o ile będzie premiera Unoly, w co wątpię), można liczyć ja jakieś wzrosty w okolice 5 - 6 zł.
Tylko największe dzbany Świata mogą grać tu pod premierę ToT. Wszyscy doskonale wiedzą, że ta gra nie odniesie sukcesu. Przypomnę, że to bardzo mały tytuł, który w 50% jest finansowany przez podmiot zewnętrzny (Glob Games bodajże), także tłuczesz kosmiczne głupoty o poważnych stratach w raporcie, to są grosze z punktu widzenia działalności Spółki.
Dla doświadczenia, Duality to młode studio, które nie wiele ma tytułów na swoim koncie. Nie tylko hity się wypuszcza i duże produkcję, TOT to poboczny projekt i ważne żeby gierka była grywalna. Gra robiona bez marketingu nie będzie miała dużego peak, koszt był mały więc pewnie osc szybko się zwróci
Koszt był relatywnie mały, może gra nie kosztowała kilku milionów ale kilkaset tysięcy na pewno. Aby te kilkaset tysięcy się zwróciło gra się musi sprzedać co najmniej w kilkunastu tysiącach egzemplarzy. A śmiem przypuszczać że jak się sprzeda w kilkuset sztukach to będzie dobrze. Śmiem też przypuszczać że ToT nie zwróci się nawet w jednej czwartej a jedynym doświadczeniem dla studia będzie to aby się w takie projekty nie pchać. A dla inwestorów doświadczeniem będzie aby się nie pchać w takie inwestycje.
Bo do premiery jeszcze sporo czasu, na targach podali ze przyszły rok bez dokładnej daty więc ludzie nawet na wishliste nie dodawali. Myślę że na początku nowego roku marketing już się napędzi. Swoją drogą widać że kolkowicze się uaktywnili, zastanawiam się tylko jak śmieszny kapitał jest w tych kółkach skoro robicie je na tak mało płynnej spółce. Kółka się robi na takich spółkach jak allegro czy KGHM, chyba że chce się zarobić na cukierki.
Gdyby nie podali komunikatu, że przesuwają premiery aby przygotować się do targów i nie robili wpisów na FB, że są już "ready"i pokażą efekty swojej pracy, to bym się z Tobą zgodził. Jakie efekty kilku lat pracy zobaczyliśmy? Ile w tym nowego? Fajna grafika? To już znamy z Inner Chains, ale czy wiemy coś więcej niż w 2018?
Może wkrótce nas czyms zaskoczą, mam taką nadzieję, przesunęli tak naprawdę premiery gier na inne nośniki które już wyszly, ich premiera na kursie moim zdaniem za bardzo by się nie odbiła, mam nadzieję że pracują nad tymi nowymi projektami, fajnie jakby przy okazji dali jakis filmik albo chociaż jakąś fajną grafikę z nowym tytułem
@Orel, a mechanikę strzelania z procy w przeciwnika dałeś radę zauważyć czy nie bardzo? To już wyróżnik w tym gatunku, gdzie z reguły jedyną opcją jest skradanie. Tu masz element walki, masz maski - kolejne materiały będą pokazywać obrany kierunek.
Jeżeli tak wygląda twoje rozumowanie to tylko się cieszyć, że się pozbędziemy takiego balastu do premiery :-) bo o procę tu chodzi, buhahahah, co za typ.
Ja się tam nie zdziwię jak kurs pod ToT spadnie, akcji jest mało, arkusz prawie pusty, byle spekulancik może robić z kursem co chce, a takie okazje żeby wywołać małą panikę i odebrać akcje trzeba wykorzystywać :)