Miałem o to samo zapytać :)
Obecnie jest tylko transza z prawa poboru, zapisów dodatkowych na razie brak.
Termin przyznania przypada na dzisiaj, więc czekamy:)
Dajcie znać jak pojawi się zapis dodatkowy.
wzialem duzo PP, mam nadzieje ze lockup na conajmniej pół roku. jeśli będą teraz dopuszczone to szybko zjedziemy na 10 gr albo niżej... wolałbym żeby akcje z PP odblokowali na przyklad za 1-2 lata. wtedy będzie inna płynność i nawet jak zbiją z 2 zł na 1 zł to będzie duzo większy zysk, niż jakby teraz mieli puścić te akcje do obrotu. takie moje zdanie. ja mogę czekać ;)
Jakie opóźnienie?
W dniu dzisiejszym jest przydział akcji z prawa poboru i zapisów dodatkowych. Od 20/09/2022 do 26/09/2022 termin zapisów dla podmiotów. 27 września przydział akcji dla podmiotów.
Kolejny krok wprowadzenie do obrotu, niema sprecyzowanej daty, na MOVIE GAMES VR (identyczna emisja jak u Nas) trwało to ok 3 miesiące.
Na razie wszystko zgodnie z harmonogramem.
Zarząd Movie Games VR S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej „Emitent" lub „Spółka”) informuje, że w dniu 09 września 2022 roku powziął informację o rejestracji w dniu 08 września 2022 roku przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie podwyższenia kapitału zakładowego Spółki.
Podwyższenie kapitału zakładowego nastąpiło w wyniku realizacji uchwały Zarządu Spółki z dnia 11 maja 2022 roku dotyczącej podwyższenia kapitału zakładowego w ramach kapitału docelowego w drodze emisji akcji serii M w trybie subskrypcji zamkniętej (tj. z zachowaniem prawa poboru dotychczasowych akcjonariuszy).