• Nowa ocena Autor: ~Tretu [84.181.129.*]
    Rozwój zerowy, kadra zarządzająca ma skille na podobnym poziomie. Mentalność niektórych stanęła w momencie, kiedy cała firma była wielkości garażu i pracowało w niej 15 osób. Większość "artystów", którzy pracują tu po 10-15 lat ma o sobie mniemanie jak arystokracja i traktują innych pracowników, zwłaszcza tych na niższym szczeblu z pogardą. Jedyny plus, to śniadania, które schodzą na pniu i nielimitowana kawa za 50pln / 10kg z przedpotopowych ekspresów.

opinie_czytaj,574963 
  • Re: Nowa ocena Autor: ~fanpli [89.64.70.*]
    chyba pomyliłeś fora?
    spróbuj na: gowork.pl
    nikt nie zamierza pracować w pli, interesuje nas wynik finansowy a ten się zgadza
    no i wycena rynkowa oczywiście...

• Re: Nowa ocena Autor: ~Tretu [84.181.129.*]
    Akurat ty fanpli chwalisz spolke i prezesa pod niebiosa, a teraz nie interesuje cie nagle atmosfera w zespolach i krytyka z wewnatrz. Ty tak sobie obrocisz i wytlumaczysz kazda informacje tak by ci ona pasowala i nie byla negatywna z natury o PLI. Jakbys nie zrozumial to jest to ocena z portalu pracy, wiec po co mialgbym kopiowac komentarz kogos i wklejac go gdzie indziej? Gdzie logika?
    kiedyś nikt z pracowników nie narzekał i atmosfera była sielankowa to spółka mało ducha nie wyzionęła
    oczywiście niefart projektów - adol i fatima wtedy były jak kula u nogi
    super rodzinna atmosfera i wyników brak
    >>> dziś to za spółką i wiem, że jak są narzekania to i są wymagania aby trzymać światowy poziom wykonania
    dziś, wynik się zgadza i po stokroć wolę tę kawę sprzed potopowych ekspresów niż bizantyjskie rozpasanie
    hehe, nawet zarząd nie ma służbowych samochodów i kierowców i o to chodzi aby panować nad wydatkami
    pewnie, ty albo ktoś z twoich znajomych zaliczył jakiś epizod w spółce i nie starczyło mu kompetencji więc stąd takie wpisy
    w każdej firmie trzeba swoje przejść i się wykazać, pli to bajka w porównaniu np z takim testronic
    tam dopiero inżynierowie informatyki dostają szkołę nie popartą adekwatnymi wynagrodzeniami - nie podoba się?
    tam usłyszysz: na twoje miejsce czeka kilku innych
    ps> kiedyś w podobnym tonie pisywał tu niejaki hue_hue (były pracownik?) hehe, kiedy znalazł już nową robotę przestał się tu pojawiać i jest spokój...
  • Re: Nowa ocena Autor: bialoczerwony1972 [79.191.48.*]
    @Tretu

Jestem na bananie od 2008r nigdy nie przyszło mi do łba, żeby latać po forach i czytać opinie pracowników nt. spółek których akcje miałem, a potem jeszcze wklejać na forum inwestycyjnym xD
    Kiedy cię zwolnili i za co??? I co uważasz, że zaszkodzisz spółce próbując kąsać za sznurówki? Bo do nogawek to ci jeszcze bardzo daleko :D

btw. I bardzo dobrze, że zwalniają ludzi mało kreatywnych i w sumie nie potrzebnych ta spółka ma być spółką rentowną a nie przechowalnią darmozjadów ;)

I jeszcze jedno, skoro tam jest/było tak źle, a autor ( podejrzewam ze to ty) opinii to wybitny specjalista to dlaczego tak długo tam siedział, skoro mógłby znaleźć robotę gdzie indziej za naprawdę przyzwoitą kasę delikatnie mówiąc? Ale nie on siedział i czekał aż go/cię wy*ebią na bruk :)

• Re: Nowa ocena Autor: ~Leon [89.64.46.*]
    łolaboga, a pokazcie mi panie jakas firme +100 os ktorej szambo nie wybilo na GW (i ktora nie placi GW za czyszczenie negatywow).
    Bialocz, ja zawsze sprawdzam moje inwestycje, nie tylko czytajac raporty, espi ale tez komentarze klientow firmy w ktora zainwestowalem (tu nie jest to mozliwe), opinie pracownikow itd, to nalezy dla mnie do analizy fundamentalnej. Nawet Buffet to poradzil w wywiadze jako czesc analizy. Natura rzeczy jest, ze komentuja glownie niezadowoleni, mimo wszystko mozna czasami dowiedziec sie ciekawych rzeczy. I nie, nie jestem pracownikiem PLI ani nim nie bylem.
    To powinienes wiedziec, ze walidacja klimatu przez przeczytanie 3 anonimowych komentarzy, ktore dodac moze kazdy z ulicy nie jest miarodajne. Albo znasz kogos wew. albo kogos kto pracowal i masz info z 1szej reki albo łykasz jak pelikan frustracje anonimow. Sorry, ale to tak jakbys analizowal firme bazujac na opiniach z forum bankiera :)
  • Re: Nowa ocena Autor: ~bialoczerwony1972 [31.61.187.*]
    No i jakie wnioski wyciągnąłeś z tego komentarza? Podziel się z nami haha anonimowy typ pisze o spółce czuc jakieś rozgoryczenie w tej opinii i co?
    Jeszcze raz. To moze byc zrodlo informacji, nie baza na decyzje, ale jedno z wielu zrodel informacji, naturalnie o wiele mniej istotne niz inne. Widze, ze macie problem z jakimkolwiek slowem krytyki spolki. Wiec zakonczmy temat. A jak moga pomoc oceny negatywne czy pozytywne anonimowych bylych pracownikow, wpiszcie sobie w Youtube i posluchajcie wywiad z Buffetem. No ale on pewnie tez sie nie zna. Faktem jest, ze PLI ma sporo negatywnych opini. Na Glasdoor sa duzo lepsze ale te negytwyne sie powtarzaja. I tak znam tez insajederow, ktorzy wspolmnieli o kilku problemach, mimo ze chetnie pracuje dla spolki. Wielkie ego kilku osob, brak strategii, projekty gamingowe: ciagle jest zmienane zdanie i jest chaos bo zarzad sam nie wie do konca czego chce, ten projekt z Polymorous to g a nie ciekawy projekt, czasowo nieadekwatnie urzadzone biuro, firma robi sie duzo a brakuje struktur bo stare wilki chca robic wszystko jak zawsze. Co nie zmienia mojego zdania, ze jestem od dwoch lat akcjonariuszem i wierze w potencjal. Nie widze jednak sensu pisania tutaj bo widze ze fanpli i inny czekajac od x lat na wzrosty (wystarczy spojrzec na archiwum) zrobili sie fanatykami spolki z zerowa obiektywnoscia.
    Weź sobie daj siana z tym Buffettem... Ile czasu jesteś na PLI tydzien? Bo to chyba twój pierwszy wpis... Gdzie tu jakakolwiek krytyka? To ujadanie wyje*banego pracownika! Przejrzyj forum i zobacz ile razy krytykowałem niektóre poczynania zarządu więc ten argument to tak trochę z du*y. Przychodzisz z jakimś linkiem od jakiegoś anonima i czego oczekujesz? Proszę chcesz to dyskutujmy nt strategii jej realizacji, IP, komunikacji ale chłopie hamuj pięta bo tu poważni ludzie trzymają te akcje...
    hehe, cdr to dopiero śrubę pracownikom przykręcał
    tam nie było - jak robili cyberpunka - 8 godzin pracy
    pli to bajka, a kto przejdzie tam szczebel swojej kariery wszędzie sobie poradzi
    coraz to nowe wyróżnienia i nagrody świadczą o poziomie spółki i nie obchodzą mnie jako akcjonariusza
    jakieś wyimaginowane żale rzekomych pracowników na forach
    oby się dalej rozwijali i tak pięknie zwiększali przychody jak ostatnio....
    @Tretu
    Co chciałeś osiągnąć tym postem w nowym wątku?
    Możesz mnie oświecić? Byłbym wdzięczny.
    Buffett miałby rację gdyby chodziło o Amerykanów, a nie o Polaków! Wiesz co mam na myśli :)
    Wow, jest nowa opinia, od Łorena Bafeta. https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,574963
[x]
PLATIGE 6,76% 9,48 2026-02-09 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.