• Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~Inwestor [37.225.70.*]
    Projekt analizatora "Equisse" trwa już parę lat, ale nie jest to cza stracony.
    W międzyczasie udało się zweryfikować błędne tezy starego zarządu i nowy zespół projektowy odrzucił stare rozwiązania, dzięki czemu nowe urządzenie uzyska nowe funkcjonalności - nowe pomiary przy zmniejszonym zużyciu potrzebnej krwi.
    Dzięki temu analizator NAPRAWDĘ wdroży koncepcję setek badań z kropli krwi.

• Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~Mol [5.173.131.*]
    I wykiwa następnych inwestorow
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~Bolo [51.52.194.*]
    No i ? 4 banki straty już odnotowali w I półroczu tego roku a w drugim zredukują do 2 także w ujęciu jednostkowym będzie -6-8 miliona złotych !!!!! A ty zachwycasz się Equisse jakimś nieudanym analizatorem który nic nie wniesie oprócz mydlenia oczu kolejnym naiwnym inwestorom ! Każdy myślący finansista nie zainwestuje tu złotówki gdyż jeśli ktoś umie czytać raporty to zauważy ile pieniążków zostało wyprowadzonych przez ostanie lata i jak uszczuplił się portfel jednostki dominującej i tu nasuwa się pytanie - ile zostało im czasu do wykluczenia z giełdy papierów wartościowych.
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~Inwestor [37.225.73.*]
    Patrzysz tylko w papiery i cyferki. życie jest bardziej skomplikowane.
    Zyski nie biorą się z raportów. Tylko z Equissa i odczynników do niego.
    Co znaczy "4 mln wyparowały" ??? Dla ciebie inwestycja w ludzi, którzy pracuja nad analizatorem do ubytek kasy, a dla mnie zysk.
    Zwłaszcza przy 16% inflacji.
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~Traktor [82.17.228.*]
    Ale ktoś umiejętnie wychodzi z kwitu! Małymi partiami ktoś ewidentnie sypie od paru dni - jakieś info i to złe w drodze jak nic !
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~Maro [188.146.196.*]
    Ale ktoś to zbiera. Są chętni na tani zakup. Szykuje die dobre info?
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~WidziszINieJebniesz [188.33.224.*]
    Czyli innymi słowy miliony złotych w p*zdu i zaczynamy od nowa świetne wieści. A i jeszcze jedno już kilkukrotnie mówili o walidacji zewnetrznej czyli kolejny raz kłamali bo jeżeli cały czas wprowadzają zmiany to wciąż to gówno nie jest skończone...
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~mv [74.65.245.*]
    Jest dobrze, z ruskimi utrzymuja sprzedaz. Co tam jakies minusy w raporcie. Widac, ze od lat tak jest i to sie bardzo podoba doswiadczonym graczom gieldowym (mam tutaj wymieniac nicki?).
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~orgazm [37.225.75.*]
    No powiedz Ruski Trolu!
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~Mol [5.173.138.*]
    Nowe możliwości za 91gr koń by się uśmiał bankrut i tyle
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~inwestor [37.225.76.*]
    I to właśnie odróżnia inwestora od konia: Koń, jak ty, patrzy tylko na cenę i podejmuje decyzja na poziomie intelektualnym muchy: wysoka cena - dobrze, niska źle.

Inwestor bierze pod uwagę całe spektrum: nowy perspektywiczny produkt + niska cena : nic lepszego nie może się przydażyć.

• Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~WidziszINieJebniesz [188.33.249.*]
    Z niską ceną się zgodzę ale człowieku jaki produkt? Jak na razie to ich głównym produktem jest przynoszenie strat i oddawanie dotacji a no i robią odczynniki do nie swoich analizatorów. Mieli zarobić na testach covidowych do dzisiaj gówno na nich zarobili. Po raz kolejny kupili ziemię pod fabrykę obstawiam że nic tam się nie dzieje i z czasem ja też sprzedadzą jak ostatnio. Nikt ich już nie traktuje jako poważnego partnera biznesowego. Nikt już nie wierzy w ich bajeczki...
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~London [51.52.194.*]
    oooooo Barvo ten Pan! wreszcie coraz wiecej osob dostrzega co sie kryje za kulisami tej parodii taniego westernu ! Ciesze sie, ze nikt tego gniota juz nie dotyka i oby jak najszybicej wylecial na zbity pysk z ciaglych !
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~Inwestor [37.225.73.*]
    Nie masz obowiązku kupowania akcji tej spółki, ale (o ile w ogóle masz jakieś środki) będziesz tego żałował.
    Wystarczy przejrzeć sobie forum, a zobaczysz wiele informacji, że nadchodzi nowa jakoś w dziedzinie analizatorów W Cormay:

1) Porzucili stare konstrukcje które miały powstać wg. błędnych koncepcji poprzedniego Zarządu.

2) Zerwano w końcu współpracę z zagranicznymi partnerami, którzy mieli dla nas stworzyć analizatory. Okazało się, że ani Niemcy, ani Francuzi nie podołali temu zadaniu, a jedynie obciążali budżet Cormay.

3) Wyrzucono wszystkich "pseudo achowców" z zespołu projektowego. Serwisanci, którzy całe życie jeździli naprawiać analizatory innych firm, nie są w stanie zbudować innowacyjnych urządzeń.

4) Stworzony nowy zespół ludzi spoza branży, ze świeżym, otwartym spojrzeniem na nowe wyzwania.

To wszystko pozwoliło w końcu wyrwać się z skostniałego systemu i zbudować nowe analizatory.

• Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~London [82.132.185.*]
    Porzucili to i owo bla bla bla pytam się co im pozostało oprócz zszarganego wizerunku firmy bez wartości! Ja próbuje ostrzec nowych potencjalnych inwestorów aby nie pakowali się w akcje spółki obarczonej potencjalnym bankructwem ! Straty które generują są powszechnie znane jeśli ktoś czyta ze zrozumieniem raporty i widać gołym okiem, ze zle się dzieje w firmie i ich nowy zespół nie zmieni i nie wyciągnie już ich z Bagna w którym siedzą !
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~WidziszINieJebniesz [188.33.224.*]
    Dokładnie London trzeba ostrzegać ludzi przed ta parodia spółki
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~pliszka [37.225.65.*]
    Dnia 2022-09-23 o godz. 15:10 ~Inwestor napisał(a):
    ...
    > To wszystko pozwoliło w końcu wyrwać się z skostniałego systemu i zbudować nowe analizatory.

Jakie analizatory? Chyba analizator, bo jak na razie to powstał chyba tylko Equisse.

Napisałeś inwestorze: "nadchodzi nowa jakoś" - czyli w domyśle - jakoś to będzie. Bo nie wydaje mi się, że chodziło ci o słowo jakość. W przypadku Cormaya słowa tego rodzaju nie mają tu żadnego odniesienia, Dziwi mnie też ten nick. Inwestor kojarzy mi się z kimś, kto raczej nie wyrzuca pieniędzy w błoto.
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~Inwestor [37.225.70.*]
    Zapytam wszzystkich trolów: czy macie jakiekolwiek pojęcie o analizatorach medycznych?

• Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~DIFIHUHO [87.207.113.*]
    Mamy i dlatego kurs idzie na dno
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~mv [173.77.73.*]
    Ciekawe, ze kazdy kto wypowiada sie na temat Cormaya niekorzystnie od razu ma przypieta latke TROLLa. A swoja droga INWESTOR, taki znawca spolki nie potrafi nawet poprawnie napisac nazwy analizatora EQUISSE!
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~Inwestor [37.225.74.*]
    Wasze pojęcie od analizatorach ogranicza się do wiedzy, że coś takiego istnienie i ma przynosić zyski.
    W takim razie zapraszam do zakupu obligacji.

Analizatory to wielce skomplikowane urządzenia medyczne - stworzenie ich zajmuje lata, potem badania, wersyfikacja - wszystko po to aby nie uczynić krzywdy pacjentom.
    Jeśłi oczekujecie natychmiastowych zysków - polecam biznesy z prof. Szumowskim.
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~WidziszINieJebniesz [188.33.248.*]
    Masz rację zrobienie analizatora zajmuje lata i te lata już minęły a analizator jest tylko jedna wielka obietnica i w każdym raporcie jest wzmianka coś o walidacji zewnetrznej. Może masz pojęcie o analizatorach ale nie wiesz nic o tej spółce...
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~Inwestor [37.225.65.*]
    KAŻDY, KAŻÐY powinien wiedzić, że wielkie rzeczy nie tworzy się szybko
    Powstają latami, które są porzebne na przeanalizaowanie ideai, sprawdzewdzienie wielu rozwiązań i w końcu SOLIDNE testy.
    Jeśłli zależy wam na czasie - inwestuje w chińskie spółki - robią szybko europejskie i amerykańskie podróbki.
    Cormya nie idzie tą drogą, bo nie chce być dystrybutorem chińskich jednorazówek.
    Inwestor Tobie chyba Cormay odpala jakas kase za te posty. Jakis pijarowiec jestes,czy co?
    Ty weź się sprawdź co sprzedaje cormay bo ty chyba spółki pomyliłeś. Tu jest cormaj sprzedawca odczynników i hurtownia chińskich analizatorów.
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~Tepy [89.67.148.*]
    Jedziem na 0.90zl nic juz tego nie zatrzyma. Ja czekam na 3zl.
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~klajnak [83.9.112.*]
    Ale co by nie mówić to kurs ostatnio się dziwnie zachowuje.... tj. gdy ogłoszono sprzedaż przez scope projektu kurs wywalił w górę na dużym wolumenie, a nastepnie wszystko siadło tj. był spadek ale wolumen był już zaden, a druga rzecz ostanie kiepskie wyniki i co ? nie było rzygania papierem.... i to było chyba dla mnie najdziwniejsze......
    To jest proste wszyscy są ubrani dużo wyżej i jeżeli mają sprzedać za grosze to wola już w ogóle nie sprzedawać więc kurs stoi. Nikt nie sprzeda za grosze nikt nie kupi za konkretny pieniadz
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~Inwestor [37.225.69.*]
    Dokupuje, bo stosunek perspektywy/ceny osiąga w tej chwili wartości dążące do nieskończoności.

• Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~Były [82.132.212.*]
    Kupuj, kupuj i żebyś się nie zdziwił jeśli zakończy się tutaj jak na GetinBank akcje umorzą po agresywnym przejęciu z dnia na dzień i nikt nie odzyska grosza a to ze Cormay ma problemy i to dość poważne to chyba większość zdaje sobie sprawę.
    Człowieku nie wiem co ty bierzesz ale przestań
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~Inwostor [37.225.76.*]
    Pdnoszę wrażenie, że mówię do betonowych słupów, bo żadne FAKTY do Was nie trafiają:

"Minęły lata na rozwój analizatorów" - minęły lata Z POPRZEDNIM ZESPOŁEM nieudaczników. Pisałem wyraźnie, że dopiero teraz dokonano zmian i w końcu wymienion ludzi pamiętających czasy Tuory na porządnych specjalistów.

• Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~ra [37.248.153.*]
    tylko gdzie ta kasa jest????????
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~Inwestor [37.225.72.*]
    Pytaj ludzi, którzy przez te lata "pracowali" na Equisem.
    Ja piszę o NOWYM zespole, któ©y dopiero zaczął pracę.

• Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~pliszka [37.225.71.*]
    Dnia 2022-10-03 o godz. 12:53 ~Inwestor napisał(a):
    > Pytaj ludzi, którzy przez te lata "pracowali" na Equisem.
    > Ja piszę o NOWYM zespole, któ©y dopiero zaczął pracę.
    >

Ale Equis już gotowy i nowy zespół bierze się za Hermesa i Bluboksa czy wciąż będą ulepszać Equisa?

• Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~inwestor [37.225.66.*]
    Jeśli czytanie ze zrozumieniem was przerasta to nie dziwne, że wasze biznesy dołują.

Pisałem wyraźnie: EQUISS. Nie blouebox, nie hermes, ale NOWY EQUISSE.

Equisse, który "powstał" to marne dzieło poprzedniego zespołu-nieudaczników. Podobnie jak Hermes: tworzył go "zespół" - zbieranina ludzii z różnych działów, którzy jedynie tępo przyglądali się temu co robili Niemcy i Francuzi.
    A jacy są Niemcy i Francuzi to każdy wie: Polak pozwalał się dymać, to go dymali. I to za jego pieniądze.
    (prawdę mówiąc trudno się dziwić:masz klienta-frajera co płaci za nic to trzeba korzystać).

To eldorado skończyło się kiedy przyjęli nowego kierownika, który uciał nieefektywną współpracę i wywalił na zbity pysk wszystkich nierobów: mechaników, serwisantów, a newet dotychczasowego Projekt Manager-a. I wtedy wszystko ruszyło.
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~pliszka [5.172.255.*]
    Dnia 2022-10-04 o godz. 08:23 ~inwestor napisał(a):
    >...
    > To eldorado skończyło się kiedy przyjęli nowego kierownika, który uciał nieefektywną współpracę i wywalił na zbity pysk wszystkich nierobów: mechaników, serwisantów, a newet dotychczasowego Projekt Manager-a. I wtedy wszystko ruszyło.

To było jeszcze za Płocicy, czy później?

• Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~WidziszINieJebniesz [83.8.204.*]
    Ty chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Jesteś znawca cormaya bo przeczytałeś parę zdań z raportów itp. a ludzie latami byli tu oszukiwani i mamieni analizatorami wielkimi rynkami zbytu, fabrykami projektami które są ukończone a które po chwili likwidowali, emisjami akcji przez które ludzie stracili majątek. To są fakty a to co ty piszesz przypomina wypowiedzi plocicy same ogólniki nie pokrywające się z rzeczywistością. Po prostu już nie chcemy żeby kolejne osoby pakowały się w te bagno i były dawcami kapitału ...
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~Inwestor [37.225.75.*]
    Piszę o TERAŹNIEJSZOŚĆI, a ie obiecankach w które chcieliście wierzyć przez lata.
    Oddawaliście majątki (jak piszesz) na analizatory-mrzonki, a nawet nie sprawdziliście kto je buduje?!
    Prawda jest brutalna, ale prawdziwa: straciliście pieniądze, bo chcieliście słuchać bajek zamiast myśleć.

Widać doskonale, że ty też bardzo wierzysz w bajki.
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~inwestor [37.225.74.*]
    Mylisz się. Cormay oglądam od 2011, ale do 2021 nie kupiłem ani jednej akcji.
    Wiesz dlaczego? Bo nie wierzę w bajki - jak wy.
    Kupiłem teraz. Zgadnij dlaczego.
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~pliszka [37.225.77.*]
    Dnia 2022-10-05 o godz. 13:17 ~inwestor napisał(a):
    > Mylisz się. Cormay oglądam od 2011, ale do 2021 nie kupiłem ani jednej akcji.
    > Wiesz dlaczego? Bo nie wierzę w bajki - jak wy.
    > Kupiłem teraz. Zgadnij dlaczego.

no od teraz zacząłeś wierzyć w bajki
    Z biegiem czasu czlowiek dzicinnieje. I nawet zaczyna wierzyc w bajki.
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~Francik [83.30.8.*]
    Żeby życie było takie proste jak kolega przedstawia. Kiedyś było wszystko źle, teraz będzie tylko dobrze... Nawet jeśli to na efekty latami czekać trzeba będzie...
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~WidziszINieJebniesz [188.33.240.*]
    A szkoda czasu na tłumaczenie kupujcie ile wlezie wpadnę tu jak obudzicie się z ręką w nocniku jak akcjonariusze getinoble powodzenia
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~inwestor [37.225.67.*]
    O ile forma Twojej wypowiedzi mi nie pasuje to z sugestią zakupów w pełni się zgadzam.
    Co do nocnika - przykro mi, że wam się to przytrafiło, ale proszę nie mieć pretensji do mnie - to był wasz wybór i nic mi do tego.
    Kupowaliście akcje tylko dlatego, że"prezes obiecał" więc teraz się nie dziwcie, że wasza bezmyślność i chciwość została ukarana.

• Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~pliszka [37.225.76.*]
    Dnia 2022-10-07 o godz. 08:32 ~inwestor napisał(a):
    > O ile forma Twojej wypowiedzi mi nie pasuje to z sugestią zakupów w pełni się zgadzam.
    > Co do nocnika - przykro mi, że wam się to przytrafiło, ale proszę nie mieć pretensji do mnie - to był wasz wybór i nic mi do tego.
    > Kupowaliście akcje tylko dlatego, że"prezes obiecał" więc teraz się nie dziwcie, że wasza bezmyślność i chciwość została ukarana.
    >

inwestor, a ty jesteś jakimś insajderem? pracujesz w cormaju?
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~WidziszINieJebniesz [188.33.240.*]
    A to jeszcze cię zapytam jak tam wybór nowego prezesa cormaya. Ktoś już się zgłosił czy już nikt tego gówna dotknąć nie chce. Jeżeli ta spółka ma takie perspektywy to wszyscy powinni się zabijać o ten stołek....
  • Re: Nowe mozliwości nowego Eqquissa! Autor: ~inwestor [37.225.68.*]
    Zaczynacie pytacie o mnie i nowego prezesa, podczas gdy temat dotyczy nowego Equissa - argumenty się pokończyły?
    Jeśli interesują was inne sprawy, to po prostu załóżcie własne wątki. Ten dotyczy nowego analizatora.
    podkreślam i przypominam: NOWEGO, który nie ma nic w spólnego z poprzednim szajsem.

[x]
CORMAY -0,97% 0,41 2025-11-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.