SatRev podpisała z Urzędem Komunikacji Elektronicznej (UKE) list intencyjny, którego zakres obejmuje przygotowanie systemu wspomagania wyznaczania przebiegu przewodów światłowodowych wraz z algorytmem automatycznej analizy wysokorozdzielczych zdjęć satelitarnych.
Zarząd SatRev S.A. z siedzibą we Wrocławiu (KRS 635795), w związku ze zgłoszeniem przez akcjonariusza, na podstawie art. 401 § 1 KSH, wniosku o zmianę porządku obrad NWZA, które odbędzie się 28 pażdziernika 2022 r., o godz. 900, adres: Kancelaria Notarialna Lenart & Roczniak, ul. Skwierzyńska 21/16, Wrocław, zmienia pkt 7 porządku obrad na o treści: "Podjęcie uchwały w przedmiocie podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w drodze emisji akcji z ustaleniem prawa poboru na dzień 7.11.2022 r. oraz zmiany Statutu Spółki" oraz dodaje do porządku obrad pkt 10a o treści: "Podjęcie uchwały w przedmiocie zmiany § 6b ust. 1 Statutu Spółki" (zmiana terminu na do dnia 31.12.2023 r.) oraz pkt 10b o treści: "Podjęcie uchwały w przedmiocie rozstrzygnięcia poniesienia kosztów zwołania oraz odbycia przedmiotowego zgromadzenia".
treści:"Podjęcie uchwały w przedmiocie rozstrzygnięcia poniesienia kosztów zwołania oraz odbycia przedmiotowego zgromadzenia".
Czyli może ktoś mi wytłumaczyć na szybko o co biega tak na chłopski rozum bo nie mam siły czytać tych ustaw.. xD tak po prostu jak ktos siedzi w tym to na bieżąco może raczej to wyjaśnić?
treści:"Podjęcie uchwały w przedmiocie rozstrzygnięcia poniesienia kosztów zwołania oraz odbycia przedmiotowego zgromadzenia"
to według mnie znaczy że: " zwołanie i odbycie zgromadzenia "- kosztuje jakies tam pieniadze, i będą podejmować uchwałę "rozstrzygać"- kto i z czego ma za to zapłacić że oni sie spotkaja i potem zabankietuja po spotkaniu ;)) to tyle w temacie .
Bo na podstawie jakiegoś akcjonariusza.. ok pozniej zmiana statusu spolki w jakim celu ? No i emisja akcji.. a na koniec zawsze za takie obrady są jakoś płatne? XD czy to z racji zgłoszenia akcjonariusza.. kurde chyba muszę poczytać -_- ^^