.... jeśli uwzględniać wyniki z 4 ostatnich kwartałów. Czy tylko ja i nieliczni jesteśmy tak naiwni, żeby wyceniać tę spółkę dwukrotnie wyżej na bazie jej fundamentów i sprzyjającej koniunktury na rynku windykacji? Czy też ktoś trzyma ten kurs nisko w jakimś tajnym celu? Może ktoś mądrzejszy powie?
Ja powiem już parę razy umoczyłem na takich papierach . Jak wszystko jest super a kurs dołuje to trzymamy się od takiego papieru z daleka . Pewnie pojawi się jakieś złe info potem rekomendacja o 150 mniej niż te po 400 i ludzie którzy kupowali tydzień temu są na pare lat utopieni.
Ale to jest stabilna spółka, od wielu lat na giełdzie a nie jakiś krzak sezonowo - kowidowy lub rzekomo innowacyjny. Jakie złe info może się tu pokazać? Jakaś ustawa, że zabraniają windykacji emerytów lub górników w ramach akcji przedwyborczej? Trudno mi sobie wyobrazić bardziej perspektywiczny biznes na czas kryzysu.
Pamiętam jak nas ubrali w Alegrusia to była wtopa 3 miesiące uśredniania . Robili z ludźmi co chcieli . Powodzenia kolego , abyś dobrze zarobił :)) Spadam z Kruka .
Własnie o to chodzi. Zobacz jaką C/Z miał Allegro. Nawet teraz, przy minimach ma ponad 30. Kto kupuje balony, ten kupuje powietrze. Fundamenty, a szcególnie perspetywa rynkowa, tylko to się liczy w długiej perspektywie. Oczywście w tej branży "działał" też Getback. Tyle, że nie działał jako żmudna i nudna firma, lecz jako piramida. Wstyd dla wszystkich analityków i audytorów na wieki, że tego nie dostregli Więc nie ma co porównywać. Kruk ma żniwa dopiero przed sobą, jak ludzie przestaną spłacać kredyty, pożyczki, raty i opłaty. Nie tylko zresztą w Polsce, bo inflacja i wzrost stóp występują na wszystkich jego rynkach.
Jakby ktoś się pytał, to informuję ,że kruk awansował do kategorii najlepszej spółki ,do ostrego dawania sobie ostro w s>>, na czczo i bez znieczulenia.