Dnia 2022-09-13 o godz. 11:48 kkk1111 napisał(a): > o kasie z unii to zapomnij może dlatego ktoś wychodzi i małymi ilościami podbija
Ale płaczesz kolego, ale desperacja :) Jeszcze do niedawna Twoje uderzanie w spółkę było dość pasywne, w miarę neutralne. Niby głos rozsądku ale jednak podszyty czarnym scenariuszem. A tu dzisiaj jakiś lekki odjazd i juz się zagotowalo, 3 Twoje wpisy o wydumanym wychodzeniu i sztucznej podbitce. Nie udalo sie odkupić po sprzedaży? :D
jeżeli nikt nie wychodzi to skąd te akcje i ilości kupujących do sprzedających zresztą każdy ma swoje zdanie ja uważam ze zacznie spadać inny może mieć inne zdanie
Dnia 2022-09-13 o godz. 11:57 kkk1111 napisał(a): > jeżeli nikt nie wychodzi to skąd te akcje i ilości kupujących do sprzedających zresztą każdy ma swoje zdanie ja uważam ze zacznie spadać inny może mieć inne zdanie
Nie wiem skąd ;) A skąd się biorą kupujący? Wystarczy że ktoś ma jakiś przeciek o przetargu, kasie z KPO (taaaak, wiem, Twoim zdaniem żadnej nie będzie, spoko), sprzedał inne akcje, dostał kasę i zwiększa kapitał, dopiero dowiedział się o spółce itd, nie mam pojęcia. Ale swoje zdanie zacząłeś nagle w pośpiechu wyrażać w 3 rożnych tematach, WCALE NIE PODEJRZANE :) I oczywiście, może i zacznie spadać, tutaj ciągle rośnie i spada więc ciężko powiedzieć. Natomiast z perspektywy posiadacza akcji fajnie widzieć tak duży w porównaniu do średniej dzienny wolumen już po 3 godzinach
Nikt teraz nie wychodzi z dobrych spółek - możliwa jest obecnie większa korekta wzrostowa na indeksach no i zaczyna się jesień , czyli kapitał płynie na giełdy
Nie mówię ze nie bedzie , zawsze twierdziłem ze to papier na trzymanie na długi okres bo sama dywidenda daje mi np akcje za darmo ale teraz widać ze ktoś wybija kurs i chyba wychodzi bo skąd tyle akcji
Dnia 2022-09-15 o godz. 11:38 ~Kkk1111 napisał(a): > Nie mówię ze nie bedzie , zawsze twierdziłem ze to papier na trzymanie na długi okres bo sama dywidenda daje mi np akcje za darmo ale teraz widać ze ktoś wybija kurs i chyba wychodzi bo skąd tyle akcji
W takim razie podyskutujmy, na jakiej podstawie twierdzisz że ktoś wybija kurs? I co lepsze, gdzie dokładnie to "widać"? wskaż konkrety :) Ja w kontrze od razu napiszę co sugeruje, że nikt nie wychodzi: - zwiększone wolumeny przez 2 dni, skupowanie głównie z prawej, ukryte zlecenie na K po 16,5 bodajże wczoraj (z tego co widziałem przynajmniej 5x 2k akcji, pojedyncze transakcje kupna np pakietów po 4k lub 9k akcji
To nie wygląda na "sztuczne wybijanie kursu", szczególnie że tu nawet z chwilą ogłoszenia dywidendy nie pojawiały się koszyki podstawiane z lewej by można było do nich sypać.
urosło do 14 do prawie 17 i to wszystko małymi ilościami czyli ile tych akcji zmieniło właściciela policz ja nie twierdze ze to pewne ja tak uważam, ale każdy robi według swojego rozeznania ,myślę ze w następnym tygodniu zaczną sie spadki taka huśtawka ,ale nie uważam sie za jakiegoś znawcę ot takie moje przemyślenia
Dnia 2022-09-15 o godz. 14:48 kkk1111 napisał(a): > urosło do 14 do prawie 17 i to wszystko małymi ilościami czyli ile tych akcji zmieniło właściciela policz ja nie twierdze ze to pewne ja tak uważam, ale każdy robi według swojego rozeznania ,myślę ze w następnym tygodniu zaczną sie spadki taka huśtawka ,ale nie uważam sie za jakiegoś znawcę ot takie moje przemyślenia
Rozumiem, dzięki za odpowiedź :) Żeby była jasność - ja też nie twierdzę, że będzie rajd już tylko w górę, żeby była jasność, jedyne z czym dyskutuję to przekazywany przez Ciebie niemal z przekonaniem scenariusz z wychodzeniem. Gdybym miał typować czy będzie jeszcze po 15zł to powiedziałbym, że pewnie tak, chyba że wpadnie ESPI o tych przetargach na 1mld, wtedy byłbym zdziwiony gdyby kurs wrócił do 14-15zł.