• ciekawosteczki Autor: ~pytanie [213.134.180.*]
    Która ze spółek zależnych w drodze na giełdę mario uważa za godne uwagi, czyli jakie jest Top3 wg mario ?
  • Re: ciekawosteczki Autor: ~mario [85.198.226.*]
    te zarabiające :)
  • Re: ciekawosteczki Autor: ~pytanie [213.134.180.*]
    Niekoniecznie zarabiające, ogólnie. Najlepiej oczywiście zarabiające, ale jeśli jest też jakiś ciekawy rodzynek, który nie zarabia, ale ma coś bardzo mocnego, to też może być, czemu nie...
    Ja generalnie preferują spółki zarabiające i dlatego też wybrałem PLW. Spośród tych w drodze na giełdę sytuacja jest analogiczna.
    A które zarabiają? Te które miały udane premiery (lub dobre umowy wydawnicze). A są to np. Incubator, Freemind, Frozen Way, Simfarm, Woodland, Gameboom, RockGame, UFGames, ConsoleWay. Pewnie o kimś zapomniałem.
    Które mają największe szanse do nich dołączyć? Według mnie najbliżej tego są President, Hunters, Mean Astronauts, Madnetic, GDevs, 3T Games. Nie przekreślam jednak nikogo. Możę zaskoczą np. Simrail, Pentacle, Stereo, Paradark, Gameparic, Dreamway itd. Czas pokaże co się wydarzy. Każda gra i spółka ma szanse.
    Podam to na przykładzie Urbeka. 5 grudnia 2020 roku miał 66 followersów. Dokładnie pół roku później miał ich 221, czyli nic tam sie nie działo. Pełny marazm. Po kolejnym pół roku było już 1365 followersów (coś się ruszyło) a 5 czerwca 2022 - 3920, potem udana premiera i pyk - teraz 13583. Gra została longsellerem. Takich zaskoczeń będzie więcej. Możę dzisiaj dołączy do nich Deadwater Saloon, którego cała wishlista ma niecałe 11 miesięcy? Tego nie wiem, ale ma szanse.
    Nie licząc premier dodatków i LFB M Edition (to jednak nie była w pełni nowa gra, tylko inna wersja tej samej) to ostatnią premierą grupy z 100 procentowo max roczną wishlistą był ... CMS21. A wystarczy zobaczyć na zestawienie świeżości wishlisty i tego które gry potem odniosły sukces.
    Tutaj te z ostatnich 2 lat z conajmniej 70 procentami max rocznej wishlisty:
    - CMS 21 - 100%;
    - Scrapnaut - 100%;
    - Blacksmith - 95%;
    - Cooking VR - 91%;
    - Farm Manager 21 - 91%;
    - Aquarium Designer - 88%;
    - Urbek - 83%;
    - Aquarist - 83%;
    - GSS - 79%;
    - House Builder - 77%;
    - Rustler - 72%;
    - Ship Graveyard - 71%;
    Dla porównania podam te z max 30% rocznej:
    - Bakery - 26%;
    - Mythbusters - 25%;
    - Farming Life - 22%;
    - UFS2 - 21%;
    - DFH - 21%;
    - Police - 21%;
    - Yacht - 20%;
    - Junkyard - 17%;
    - ACS - 17%;
    - Bum - 16%;
    - Zookeeper - 14%;
    - Ironsmith - 13%;
    - City Eye - 6%;
    - Split - 0%;
    Poza pojedyńczymi wyjątkami to zdecydowanie łatwiej jest odnieść sukces tym ze świeżymi (zakładając dobre oceny).
  • Re: ciekawosteczki Autor: ~pytanie [213.134.186.*]
    No tak, ale ja pytałem jedynie o Twoje Top3. Prośba o odpowiedź krótką, a konkretną.
    To moja odpowiedź będzie taka sama jak wcześniej - te zarabiające, a obecnie najlepiej to robią prawdopodobnie Frozen Way, Incubator i Gameboom.
  • Re: ciekawosteczki Autor: ~pytanie [213.134.186.*]
    No i teraz dzięki, bo konkretnie.
    A Top3 z tych jeszcze nie zarabiających?
    Mean Astronauts, President, Hunters
[x]
PLAYWAY 4,58% 251,00 2025-12-05 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.