specyficzny papier dziś wystarczy że zabierze 2 kilo i będzie plus 10% pojawił sie mały popyt i barak chętnych na oddawanie a kontrakty na CO2 dalej na czerwono
Dnia 2022-09-09 o godz. 10:34 ~fantay napisał(a): > specyficzny papier dziś wystarczy że zabierze 2 kilo i będzie plus 10% > pojawił sie mały popyt i barak chętnych na oddawanie a kontrakty na CO2 dalej na czerwono >
ludzie nie wiedzą tak naprawdę co wart jest ta spółka, do póki wszystkim rzadzą Pisiory robią wszystkim pranie mózgów, nie pozwalają na wypłaty godnej dywidendy i zniechęcają drobnych do kupna akcji.. co tak naprawdę dzieje się z zyskiem w tej spółce nikt nie wie..
Dnia 2022-09-09 o godz. 19:32 ~Myslacy napisał(a): > Macie racje to gniot ! ktory powinien kosztowac ok 10 zeta!!!
powiedz Myślący dużo masz tych akcji czy dopiero zamierzasz zbierać od pisiorów jak kurs runie, ja kupiłem pakiecik po 21xx ;; Obecna cena jest drastycznie za wysoka i jak spadnie poniżej 20 zł pewnie troche jeszcze dokupię.
A po co chcecie zbierać PGE, na spółkach zarzadzanych przez PIS nigdy nie zarobisz tam zawsze bedzie albo 7 albo maximum 11 zł, jedyna nadzieja dla akcjonariuszy to zmiana rządu. Zobaczycie niedługo jak akcjonariusze bedą uciekać z Kogeneracji - podobnie jak Ruscy z Ukrainy.
Dnia 2022-09-13 o godz. 11:35 ~Miś napisał(a): > No, dziś też wielki fundusz wywala (całe 97 sztuk). Ciekawe, który to. Zgaduję, że PZU.
Ja podejrzewam że to cała hameryka sypała XD A po raporciku wiemy już że wartość księgowa wzrosła o kolejne 5 zł na akcję do 122,21 zł, a prognozy są takie że chłodek zacznie się wcześniej w tym roku ;)
Dnia 2022-09-20 o godz. 09:40 ~edt napisał(a): > Wartość księgowa i rozwodniona wartość księgowa na jedną akcję w zł 122 > > Połowa tej kwoty daje wycenę 61 złotych, taniej nie ma sensu oddawać
no tak tyle niby powinno kosztować ale obecnie trudno sprzedać po 24,5 a o 60 można sobie porzarzyć tym bardziej że idzie kryzys ekonomiczny jakiego ponoć swiat jeszcze nie widział - mimo wszystko Kogeneracja raczej nie upadnie i jak spadnie niżej sam trochę odkupie bo mimo wszystko dużego ryzyka na tej spółce nie widze.