Kiedy w dzieciaczki zrozumiecie?
Obecne czasy i przyszłość będą należeć do korporacji i holdingu, reszta się nie liczy i nie ma prawa przetrwać (sztucznych) kryzysów.
Ile jeszcze musicie kasy stracić żeby to pojąć?
Chemax też zwiększa zatrudnienia...
Coś zaczyna się dziać i niebawem też się dowiemy co.
Obecnie w Niemczech konkurencja znacznie ogranicza produkcję więc jest bardzo duża szansa dla pcc
Oba zakłady zawsze że sobą współpracowały. Tylko że exol zawsze był tą brzydką ubogą siostrą. W covidzie, to co zrobiła Rokita z Exolem, to było mistrzostwo - praktycznie cały zysk przypisała sobie. Wiem, bo współpracuję z Exolem od dawna i wiem że sprzedaż była rekordowa i aż nie mogłem uwierzyć w raport. Teraz jest sytuacja całkiem odmienna...
Czyli wychodzi na to że to była celowa robota, żeby obniżyć kurs z 13 do 2 zł. Celowy zabieg kt0ry miał na celu skupić większość akcji. Ciekaw jestem czy wrócimy na 13 zł bo to kapitalizacja odpowiadająca rokicie.
Co do współpracy piszesz ze rokita współpracuje z exolem ale jaki jest związek budowy zakładu chemicznego firmy Person przez Hiszpanów. Wytkumacz mi .
Persan jest bardzo dużym producentem chemii użytkowej w Europie. We Wrocławiu posiada mały zakład do którego podstawowe surfaktanty dostarcza Exol. A teraz jak wybudują w Wróblowicach nową wielką fabrykę, to z automatu Exol będzie dostarczał więcej surfaktantów. Od taki związek jest między innymi.
A co do Exol i Rokity, to w covidzie bardzo mocno spadła produkcja i sprzedaż Rokity, więc żeby pokazać w miarę dobry raport, kreatywnie przerzucono zysk exola na konto Rokity.
To są tylko moje domysły i nic więcej. Proszę się tym w żaden sposób nie sugerować...
Tylko czekać aż nasz skarb państwa wyrazi chęć kupienia akcji PCC Exol, jak rząd Malezji.
Będzie bajecznie...
https://www.godmode-trader.de/nachricht/pta-news-pcc-se-malaysisches-staatsunternehmen-mbi-bekundet-interesse-zur-uebernahme-eines-5-anteils-am-joint-venture-pcg-pcc,11291363