• Wraca na 1,6 - 1,7 Autor: ~luka [89.25.157.*]
    Niestety tak to wygląda i więcej niż pewne że tak to się skończy
  • Re: Wraca na 1,6 - 1,7 Autor: ~wzor [88.156.131.*]
    Dzisiaj wystąpienie FEDu, który znowu podniesie mocno stopy, zatem giełdy ponownie będą pikować.
    A jak w stanach leci to w warszawie dwa razy mocniej, więc i tutaj szykują się nowe minima.
    Dopóki stopy procentowe i inflacja nie zaczną spadać, to o jakichkolwiek wzrostach można zapomnieć.
  • Re: Wraca na 1,6 - 1,7 Autor: ~takietam [88.156.131.*]
    Pitu pitu, post napisany w celu zebrania po taniości. Widać ostatnio zbieranie na poziomie 1,9 większych pakietów. Jak widać bardziej doświadczeni inwestorzy wyczuli że to poziom dołka ale i tak trudno zebrać nieco więcej akcji.
    Nikt już nie chce sprzedawać na tych poziomach przed dwoma dużymi premierami i przykładowo gdyby się chciało kupić piętnaście tysięcy akcji, to wywindowałoby się kurs do prawie czterech złotych.
    A podczas ostatniego prologu dziennie mieliło po 200 - 300 tysięcy akcji.
    Wishlisty truck mechanica i space mechanica pokazują w granicach dwustu tysięcy chętnych na oba tytuły i kapitalizacja tutaj w okolicy 30 - 40 milionów nie będzie niczym dziwnym, a kurs przy takiej kapitalizacji wyniósłby w okolicy 10 - 14 zł.
  • Re: Wraca na 1,6 - 1,7 Autor: ~m_i_k_e [5.173.232.*]
    "200 - 300 tys" a skąd ty masz takie dane? Jak narazie nie mamy żadnych informacji nawet nie ma do tej pory dost premie chociaż rok zbiza się ku końcowi :/
  • Re: Wraca na 1,6 - 1,7 Autor: ~AzSprawdzilem [13.245.8.*]
    Dnia 2022-09-11 o godz. 14:44 ~m_i_k_e napisał(a):
    > "200 - 300 tys" a skąd ty masz takie dane? Jak narazie nie mamy żadnych informacji nawet nie ma do tej pory dost premie chociaż rok zbiza się ku końcowi :/

3-6 czerwca br.
  • Re: Wraca na 1,6 - 1,7 Autor: ~Lef [88.156.131.*]
    Liczbę oczekujących na wishliscie można łatwo określić na podstawie pozycji na wishliscie oraz z liczby followersow. I faktycznie wychodzi na to że między sto a dwieście tysięcy ma dodane do listy życzeń truck mechanica i space mechanica. A wolumen obrotu w akcjach jest podany publicznie. W maju wynosił on przy prologu dziennie między dwieście a trzysta tysięcy.
  • Re: Wraca na 1,6 - 1,7 Autor: ~Lef [88.156.131.*]
    Dodam jeszcze tylko że prolog truck mechanica miał podobny max peak dzienny jak ultimate fishing Simulator 2 i dużo większy od prologu occupy mars. A space mechanic ma dużo większy potencjał Dodajcie sobie do tego kapitalizację kilkunastokrotnie mniejsza niż tamtych firm, małe wydatki kwartalne, sporo pieniędzy w kasie i premiery tuż za rogiem. Zdecydowanie warto mieć akcje atj.
    Logicznie patrząc to tak powinno być. Jest tylko taki problem ze spolka zadebiutowała w lutym 2021 roku i w tym roku miała wydać gry. Niestety mamy wrzesień 2022 i dalej nic. I chociaż im bardzo kibicuje ponieważ uważam ich za ciekawy projekt. To powoli uważam ta inwestycje za nieudana
  • Re: Wraca na 1,6 - 1,7 Autor: ~Lura [88.156.131.*]
    W gamedewie tak to już jest że są opóźnienia. Nawet prezes ultimate games w ostatnim wywiadzie mówił że roczne opóźnienie to bardzo niewielkie opóźnienie. Ja jestem dobrej myśli bo widać że cały czas ostro pracują i efekty widać chociażby po prologach. Nie popyszcza tego tak łatwo na tak zaawansowanym etapie u przy takim zainteresowaniu. Ja od kilkunastu miesiecy cały czas zbieram i zamierzam trzymać do premiery pełnej wersji space mechanica. Mogę czekać kolejne kilkanascie miesięcy ale wtedy to atomic nie będzie miał kapitalizacji sześć baniek a sześćdziesiąt.
    No jeszcze się okaże że P2chili wyda wcześniej RMS niż ATJ SMS i TMS....
  • Re: Wraca na 1,6 - 1,7 Autor: ~WeReddokutukgtugdygr [88.156.131.*]
    Może tak być, zobaczymy. Ale raczej wątpię, p2c są z rally mechanikiem na wczesnym etapie produkcji, a atomic z truck i space na mocno zaawansowanym. Ja tam kibicuje wszystkim tym tytułom i nie ma dla mnie znaczenia co wcześnie wyjdzie. Byle były to dobre gry i kasa z nich. Swoją drogą zobacz sobie obecna kapitalizację p2c, ile wynosiła rok temu i porównaj z atomikiem. A atomik jest zarówno finansowo, zarządowo jak i projektowo w dużo lepszym miejscu.
[x]
ATOMJELLY 0,64% 0,79 2026-05-15 15:57:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.