Dogadali czy w ECC brakuje jaj i się zgadzają na wszystko jak z 505 games, które do dzisiaj na marketing drifta wydało grosze?
Oczywiście nie wiemy, bo kontakt z akcjonariuszami i chętnymi kupić gry ECC jest ograniczony do raportów. Dzisiaj za pare tysi na FB, insta, tik toku czy twitterze można by znaleźć sporo nowych odbiorców, szczególnie, że ECC chcę też sprzedawać silnik gry.
Tutaj mają dobrą umowę jeśli chodzi o CMSR, można to sprawdzić w poprzednich raportach o tym pisali. Uczymy się na błędach więc myślę, że ECC będzie ich popełniało coraz mniej.
CMSR ma potencjał większy niż CMS widać po średniej z opinii. PLW wchodzi z marketingiem, czyli jak rynek złapie to spokojnie roczmie na 10mln+ pobrań w zasięgu. Kto słuchał ostatniego wystąpienia prezesa PLW ten wie, że mają potężne środki w dolarze i na lokatach więc mamy wszystko: Super grę i odpowiednie środki na marketing.
To może po prostu działa tu zasada jak w każdej grze wypuszczanej w ostatnich latach, że jesteśmy w fazie beta testów :) Z tego śmieje się już każdy, że gry kupuje się najlepiej po roku od wydania :)
Jeżeli w ciągu najbliższego roku ludzie przesiądą się na CMSR (bo teraz to CMS poprawia wyniki rykoszetem - mylą się ludzie, a w play store podpowiada najpierw tą grę) to będzie naprawdę grubo. Duży, regularny przychód z minimalnym zaangażowaniem w utrzymanie gry. Mam nadzieje że pozostałe projekty wystartują planowo...czas aby budować zaufanie inwestorów do spółki/zarządu a to robi się właśnie tym że słowa mają pokrycie w faktach
Zmianę logo z ECC na PlayWay odczytuję jako zwiększającą zasięgi i wyświetlenia, w końcu marka dużo bardziej rozpoznawalna. Do tego pewnie dochodzi marketing z większymi środkami. Rynek tego w ogóle nie widzi, zobaczy przy milionie instalacji i pięknym zysku w raportach.
CMS21 powędrował na konto wydawnicze Digital Melody a CMSR zajał jego miejsce na koncie Play Way. Teraz wykorzystają 10 mln bazę klientów z CMS21 do zaoferowania CMSR.
byłoby super, jak na razie od wczoraj cms21 rosnie w rankingach jak szalony, natomiast cmsr gdzies tam delikatnie sie osuwa, ale może to tylko przejściowe turbulencje, zmieniło się też logo cmsr, a właściwie jego kolorystyka