• Kasa na koncie Autor: ~Adam [89.64.101.*]
    Nie zostaje mi nic innego jak szczerze przeprosić, że zwątpiłem.
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~Obligatariusz [46.204.73.*]
    Potwierdzam
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~UchoPrezesa [37.30.108.*]
    Jesteś zwykłym leszczem, który nie potrafił napisać maila do spółki.
    Ile ty masz lat człowieku?
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~Kwinto [46.134.67.*]
    Jest młody i dopiero się uczy. Zachował się uczciwie - przeprosił. Odpuść mu. Adam, mam nadzieję, że lekcja, która właśnie dostałeś zaowocuje w przyszłości.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.179.123.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~KKK [78.11.126.*]
    Jest kasa, zgadza się :)
    To czego mi brakuje to informacji co się w tej kwocie zawiera, ile z tego to częściowy wykup a ile to odsetki i za jaki okres.
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~Ghh [31.0.57.*]
    Wszystko było w komunikacie
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~KKK [78.11.126.*]
    A faktycznie, sorry.
    Czyli to sam wykup, bez odsetek. Gdyby były odsetki to jeszcze podatek by musiał być od tego odciągnięty a takiego ruchu nie widzę na koncie.
    Czyli reasumując wciąż jest sporo do spłaty (małymi kroczkami do przodu..) oraz są mi krewni odsetki za tyle lat przetrzymywania kasy w obligacjach..
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~Inv [83.28.213.*]
    A trole dalej swoje
    A ja powolutku do woreczka
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~Realistabis [185.56.211.*]
    @Adamie co tam u Ciebie?
    Nie ma tym razem Twoich wpisów,czyli nowy termin 21 grudnia Ci odpowiada?
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~Adam [89.64.99.*]
    Jeśli zostanie dotrzymany ten termin na 21 grudnia, to odpowiada mi! 24 grudnia mam imieniny (Adama i Ewy), więc bedzie za co zrobić drobne przyjęcie.
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~UchoPrezesa [37.30.104.*]
    będzie na drobne przyjęcie....?
    Przez rok tu skomlałeś tak jakby zwrot tej kasy od zaraz, uratował ci życie, bo przez jej brak żyjesz o chlebie i wodzie.
    Za kolejna transze zrob imieniny na Janusza.
    :))
    @Adamie daj znać jak kasa będzie na koncie.
    Nawet nie raczą napisać informacji,do czego zobowiązali się 30 listopada.
    "Spółka poinformuje w odrębnym raporcie bieżącym o realizacji zobowiązań wynikających z Porozumienia."
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~UchoPrezesa [37.30.100.*]
    Adam zabiegany, stoi w Lidlu bo Adama i Ewy za chwile i ma imprezę na głowie a nie tam jakieś trefne obligacje. Nie zawracaj gitary.
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~Mani [5.173.241.*]
    Ale Ty zabawny jesteś! No normalnie pękam że śmiechu! Zaraz to się pośmiejemy .
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.179.123.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~Adam [89.64.109.*]
    I co jak ufać tym papraczom? @ raty nie widze a 21 grudnia minął!
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~UchoPrezesa [37.30.96.*]
    Adam, z tego co wnioskuję to największym papraczem ty jesteś, bo kupiłeś te trefne obligacje. A jak wiesc niesie tylko barany do golenia dają się naciągnąć na obligacje korporacyjne licząc naiwnie na wysoki procent. Za to jestes bogatszy, o nowe doświadczenia życiowe. I to jest twój najwiekszy zysk.
    Masz juz karpa na święta?
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~Aam [89.64.109.*]
    Dobry duszek się odezwał! tak tylko tu zaglądasz aby się pastwić? zresztą szkoda czasu na takiego głąba co pozjadał wszystkie rozumy, tylko o swoim zapomniał. Mimo wszystko Wesołych Świąt!
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~UchoPrezesa [37.30.96.*]
    Adam, pieniądze w życiu to nie wszystko, ciesz się z narodzin dzieciątka z bliskimi przy wigilijnym stole i wypij za nasze zdrowie na imieninach. Dużo zdrowia inwestorom brastera trzeba życzyć co by przetrwali tą poniewierkę a tym łez padole.
    Dziękuję Adamie za odpowiedź.
    Bo to też jest sprawa czasu rozliczenia,31 sierpnia też poślizg był.
    Na wpisy dziwnych ludzi nie reaguj i daj cynk po niedzieli.
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~zak [83.20.231.*]
    Przychylam się do Realistabis i także poproszę o informacje.Pozdrawiam.
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~Nitro [31.179.123.*]
    Kajaj się, załóż nocnik na czas.
    "Ostatnia" deska ratunku to powodzenie emisji B6.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/BRASTER-S-A-Emisja-obligacji-serii-B6-zamiennych-na-akcje-Emitenta-8447474.html
    30 grudnia będzie raport z tej emisji.
    Być może Spółka zakładała,że już 21 grudnia zapłaci ratę za obligi z wpływów emisji B6.
    Jeśli nie zapłaciła(brak informacji/raportu)to można domniemywać,że sprzedaż B6 idzie kiepsko,ale o tym przekonamy się 30 grudnia.
    Może do tego czasu uciułają na ratę.
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~xx [91.90.160.*]
    zawsze byles dobrze poinformaowany, az dziwnie dobrze, wiec na pewno masz racje, ze nie maja kasy
    ale to baaaardzo zle wrozy na przyszlosc bo bedzie tylko gorzej
    Nie mam wiedzy ze Spółki.
    Staram się jedynie kojarzyć możliwości.
    Pamięta Pan jak wspominałem o możliwości wybicia w dół z konsoli.
    Jakiś katalizator dla takiej opcji powinien być.
    Może obecne zawirowania będą takim katalizatorem.
    Z drugiej strony jeszcze nic b.złego się nie dzieje i wciąż pozostajemy w konsoli.
    Osobiście uważam,że zapłacą z B6 ratę z 30 listopada.
    Pozostanie pytanie skąd wezmą na ratę na koniec lutego a pozostanie już tylko 2 miesiące.
    Sprzedali na dziś 3 szt.,z oferowanych 28 szt.
    No to jak pisałem wyżej,kiepsko.
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~RED [77.222.235.*]
    wielki sukces!

A co z wnioskiem do ARP? Nie chcą wspomóż perełki?
    NIEMOŻLIWE!
  • Re: Kasa na koncie Autor: ~olo [188.146.66.*]
    wniosek do ARP ("ARP S.A. ma 30 dni na rozpatrzenie wniosku, a w sprawach szczególnie skomplikowanych 45 dni") już dawno został rozpatrzony tylko zarząd nie raczył poinformować bo zapewne nie było to rozstrzygnięcie pozytywne, czyżby złamanie obowiązku informacyjnego się zdarzyło? i mamienie inwestorów, że jeszcze jakieś pieniądze ktoś chce przeznaczyć (tu: pożyczyć) na Brastera?
    Z luźnych rozważań...
    W raporcie o emisji B6 jest takie stwierdzenie:
    "...poprzez skierowanie przez Emitenta propozycji nabycia Obligacji do nie więcej niż 149 osób fizycznych lub prawnych, innych niż inwestorzy kwalifikowani. Zamiarem Emitenta jest skierowanie propozycji nabycia Obligacji między innymi do wybranych zagranicznych dystrybutorów urządzeń medycznych Spółki, którzy wyrażali wstępne zainteresowanie zaangażowaniem kapitałowym w Spółkę, a także do pozostałych innych osób/podmiotów..."

https://www.bankier.pl/wiadomosc/BRASTER-S-A-Emisja-obligacji-serii-B6-zamiennych-na-akcje-Emitenta-8447474.html

Spółka podała,że 3 szt. obligacji kupiły osoby fizyczne.

Luźne rozważanie polega na tym,że osoby fizyczne nie są raczej zagranicznymi dystrybutorami urządzeń medycznych Spółki.
    Czy oznacza to,że dystrybutorzy nie chcą angażować swojego kapitału w Spółkę?
    Czy oznacza to,że sprzedaż urządzeń idzie u nich tak kiepsko,że dystrybutorzy nie wierzą w sukces Spółki i nie rzucili się na B6?
    A może Spółka tak sobie napisała w raporcie,aby ładnie i powabnie wyglądało.
    Tyle z luźnych rozważań.

W powyższych wpisach oczekiwałem wybicia w dół z konsoli.
    Nie wiem czy zaczęło się ono od 2 stycznia.
    Na tygodniowym,jeśli korpus czarnej świecy na koniec tygodnia będzie poniżej korpusu białej świecy z ubiegłego tygodnia,to będzie można uważać,że powstała formacja objęcia bessy.Na razie korpus czarnej świecy jest poniżej korpusu białej świecy.
    Do obserwacji.
[x]
BRASTER -4,92% 0,58 2023-05-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.