Poczekajmy do końca roku. Patrząc na zbliżające się premiery, wszystkie wysoko na WL Priest miejsce 384 Human Farm 493 Mercyful Flames 753 Booze Master 882 to będzie się tu działo.
To są według ciebie wysokie wishlisty? Wysokie wishlisty to pozycje 0 - 100. Średnie 101 - 200. Słabe 201 - 300. Wszystko poniżej 300 to totalna porażka.
Chyba nie śledziłeś ostatnich premier, jakie miały pozycje i ile zarobiły. Taki bakery simulator który miał bodajże 400 - 500 tys budzetu był chyba na 263 miejscu na wishliscie i po pół roku od premiery jeszcze się nie zwrócił. Sprzedało się około 16 tys egzemplarzy i do tej pory nie było espi o zwrocie kosztów.
Takie pozycje dają co najwyżej marną szansę na zwrot kosztów w dłuższym terminie. Cień szansy. Jeśli budżet gry wynosi kilkaset tysięcy złotych i gra nie jest przynajmniej w pierwszej dwusetce na wishliście, to na 90% nie zarobi i wygeneruje tylko straty.
Poza tym te tytuły nie wyjdą w tym roku, a najwcześniej w przyszłym.
Zatem jedyne na co możemy czekać tutaj do końca roku to na kurs na poziomie poniżej złotówki jeśli Priest okaże się niewypałem.
Ale w przypadku Priesta nie ma się co zwracać bo to jest produkcja własna, ja to odbieram tak że cały zespół Asmodev ciężko pracował nad tym jakoby "za darmo" a wynagrodzeniem będzie sprzedaż po premierze minus prowizja dla Ultimate Games, dalsze działanie spółki jest stabilne bo mają zapewnione finansowanie przez zleceniodawców, dodatkowym plusem jest mała ilość pracowników (jeszcze raz powtarzam JAK ONI ROBIĄ TAK ŚWIETNE GRY W ZALEDWIE 9-10 OSÓB? MISTRZOWIE PO PROSTU) a jak spadnie tam gdzie mówisz to będę D*** dawał w Oslo, żeby wykupić ten papier pod korek. Tak na marginesie to ta spółka bardzo mi się podoba ze względu na patologiczny charakter, ja lubię patologie i czarny humor, metal też lubię, Sznur i Gruzję uwielbiam najlepsza inwestycja życia :).