Przy sprzedaży na poziomie 10k studio ma 1 mln przychodu (produkcja gry kosztowała 400k), może uda im się wygrać wniosek na projekt "Faust" no i jakiś duży wydawca coś zleci (zakładam że na GamesCon jakieś biznesowe kontakty zostały związane) sugeruję podejść do tematu z chłodną głową. Ktoś kojarzy Cherrypick? No to tutaj też może pojawić się za chwilę dobre info.
Gra jest b.dobra ale mam wrażenie,że brakuje promocji i marketingu,21 opinii to może dawać jakieś 2100 sprzedanych kopii pewnie do jutra skoczy do 40 to nowe IP przypominam potrzeba z dwa tygodnie żeby dostała się do bestsellerów CMS ma 100+opinii i tam jest zalecam cierpliwość bo na pewno po sandboxie gra chwyci
55 zł z kopii x 2000 = 110 tysięcy złotych. Blisko 1/4 kosztów gry sie zwróciło. Do końca roku może się zwrócić cała. Szkoda tylko, ze na Nemesis polegli na parę x większa sumę. Za 2-3lata kolejne gry.
Przychód dla spółki to około 50 zł ze sprzedanej kopii.
Za nami weekend. Obecnie 21 ocen. Wyciąganie na bazie tak małej liczby ocen jest bez sensu. Za mała próba. Liczenie że ta gra sprzeda się w 4000 sztuk do końca roku to fantastyka. Chyba że będzie mega promocja
Tylko współczuć innym i sobie ze to kupiłem i tkwię w tym bagnie razem z Wami. Myślałem że coś ciekawego te studio wymyśli a tu gra o robaczku prążka i teraz kolejna porażka. A już niedługo następna i 20gr chyba nas przywita
Do końca przyszłego tygodnia powinno być 50 ocen czyli jakieś 5000 kopii sprzedanych podział kasy jest 90%-10% gra ma wysokie oceny gra może nie jest hitem ale nie jest też porażką.