Ktoś zebrał akcje, ponad 2%. Wiadomo, że nie zarząd i nie rada. Devoran też nie.
Opcje są takie: Carom-1, Babina-2, Amerykanin-3, January-4, Górski-5, Centurion-6 albo ktoś nowy-7 wchodzi. Na pewno akcje nie rozeszły się po drobnych. Obstawiamy? Mój typ to 1.
Ainiun, dobrze wiesz, że to żadna ulica. Nie w takim momencie i bez powodu. Ktoś zaczął zbierać. Pytanie kto to i co to oznacza. Ulica tu czeka na wyzwolenie i oddanie papieru, ulica nie liczy na handel tylko uwolnienie. Coś się zaczyna dziać, nie wiemy jeszcze co i kto za tym stoi.
To oczywiste że to insiderski skup. Na spółce się nic dobrego nie działo przez 1,5 roku. Warto jednak zauważyć, że sporo skupują dotychczasowi drobni akcjonariusze chcąc uśrednić przed wzrostami na które w końcu sie zapowiada
Naprawdę 57k akcji robi na was wrażenie ? Mi wpadło 2500 w tym tygodniu, a takiej biedy jak ja jest sporo. Mnóstwo ulicy jak widzi mocny wzrost to wchodzi na kółeczko na 1-2 dni obracając kwotami <10 000
Jak przeleci w tydzień 10% akcji to uwierzę w zbierającego grubasa.
Nie wiem ile jeszcze nicków użyjesz ale widocznie nie masz pojęcia o prowadzeniu firmy i sam jesteś nieudacznikiem. PORA to sobie w spodnie wsadź, może poczujesz się wtedy dowartościowany.
5 lub 6
Jeśli obroty w przyszłym tygodniu oklapną to znaczy, że jeden albo drugi dokupił jest lekko pod 5% progiem. Jeśli dalej będzie porównywalny obrót to znaczy, że to 1 lub 7.