ludzie są jak stado biegną za innymi , nie wiedzą dlaczego , ale sprzedają. Cóż jest okazja zwiększyć stan posiadania. Za dwa tygodnie zobaczymy po ile Photon sprzedaje energie
Słabo to wyglądało dzisiaj , walenie pakietami na lewo ile wlezie w pradze to samo ,ktoś chciał na siłe wywalić i nie czekać, jaki tego cel ? pewnie sie dowiemy predzej czy póżniej przyczyn tego dołowania od wyników o ile jeszcze tu ktoś zostanie :)
To po ile Photon sprzedaje dzisiaj energie nie ma juz znaczenia, to za ile sprzeda za pół roku już tak. Ceny mają byc regulowane nie giełdowe, więc słabo to wygląda.
ja tu na pewno będę, czekam na realizację długoterminowej strategii rozwoju - koniec 2024. Dzisiaj sprzedałem większość swoich spółek i brałem Photona. Dzisiejsze informację oceniam jako pozytywne, dlatego zwiększyłem pozycję. Cena energii ustalana centralnie nie będzie miała znaczenia - po pierwsze nie będzie niska, po drugie producenci i tak dostaną więcej niż zapłacą końcowi odbiorcy bo otrzymają wyrównania. Taki jest plan zmian które chce wprowadzić UE
masz rację że cena spadnie kontrakty na energię w 2023 dochodzą do 1000 euro w Niemczech i to jest bardzo szkodliwe również dla producentów energii ponieważ przemysł nie udźwignie takiej ceny i dlatego UE próbuje to jakoś zahamować. Jednak ceny 300zł MW to już przeszłość która nie wróci, podobnie jak chleb po 2zł. Ale każdy gra według swoich zasad. Dla mnie Photon jest dopiero na początku rozwoju, więc kurs specjalnie mnie nie martwi.
Tak, ujemne! W czasach kryzysu energetycznego gdy ceny w kontraktach na 2023 dochodzą do 1000€! OZE nigdy nie przestanie produkować!! Najpierw się rezygnuje z drogich producentów energii! Elektrownie na gaz i węgiel!! OZE zawsze będzie w cenie! I zawsze będzie przynosić zyski!!!