Moonshine Inc czyli jak sam Klabater kiedyś wspomniał ich największa gra do tej pory. Jaki rezultat? Zainteresowanie tytułem na poziomie Cyrku (O którym swoją drogą już zapomnieli i sami nie trzymają się roadmapy którą publikowali. Ani słowa o DLC i brak wersji mobilnej. Ciekawe jest to o tyle, że DLC było obiecane w kampanii crowdfundingowej po osiągnięciu progu.) Wracając jednak do bimbrowników, gra nie porywa i wieje monotonią. Zainteresowanie jest żadne, choć tu akurat ciężko się dziwić bo i promocja jest żadna. Wykonanie jest raczej tandetne, o ile ograniczona przestrzeń w 3d prezentuje się całkiem ładnie to cała reszta wygląda tanio i na Boga która to już ich gra która w żenujący sposób wykorzystuje wstawki filmowe w trailerach. Gdybym miał opisać jak to odbieram po ostatnim trailerze, najbardziej adekwatnie oddało by to angielskie słówko - goofie. Jak widać wielkość projektu jednak nie przekłada się na atrakcyjność gry. No to co, czyli pewnie hejter i naganiacz na spadki? No właśnie nie. Zwyczajnie chciałbym, żeby Klabater robił dobre, wciągające i profesjonalne produkcje, bo jest to też w moim interesie jako akcjonariusza a na razie są od tego dalecy i wciąż brną w tą samą stronę. Tym wątkiem chciałem rozpocząć dyskusję nad zbliżającą się grą, jej promocją i kierunkiem w jakim zmierza firma. Chętnie usłyszę wasze przemyślenia (o ile nie zostałem sam na pokładzie)
Ci którzy wierzyli w Klabatera dawno sobie poszli stąd:) od HWCT nie udało im się niczego dobrze wypromować, premiery były fatalne a peaki góra kilkadziesiąt osób. Trudno liczyć, że tym razem będzie inaczej.
Jaka kampania. Od czasów We The Revoulition i kampanii karczmy na Kickstarterze nic się nie udało im zrobić. Nie inwestują w marketing oraz nie maja dobrego zespołu. Po targach jeżdżenie nie da Ci sprzedaży w dzisiejszych czasach, a Prezes tego nie rozumie :( Ja jeszcze czekam na premierę bimbrowników, ale strata na rachunku boli :(
No ok, kwestia gustu. Gra może być i zachwycająca, ważne czy się sprzeda a na razie nie zanosi się na to. Niestety przypuszczam, że peak w dniu premiery będzie oscylował w granicach 200 co byłoby kompletną porażką.