• Niezły wal Autor: ~Prorok [37.47.123.*]
    Do końca dnia -50 albo zawiesza wczesniej
  • Re: Niezły wal Autor: ~Ytr [46.134.57.*]
    Kto się dziś obkupi będzie wygrany
  • Re: Niezły wal Autor: mac41 [109.206.213.*]
    Wał to był na rozwodnieniu założycieli Saule pustą spółką Blumerang wartą zero.

Teraz już przyznali sami że wejście na NC było bez sensu, bo tylko stracili udziały a kasy na fabrykę brak.

Reszta to proste konsekwencje.
    Zapomniałem dodać że wałem też była wycena Saule na 700 mln zł w oparciu o wzięte z sufitu nierealne założenia sprzedaży etykiet. Do których brak części do produkcji. Dzisiaj mamy ruch w stronę realnej wartości - groszowej.
  • Re: Niezły wal Autor: ~hehe [5.254.31.*]
    ale sproboj zlotowki do skarbowki nie zaplacic
  • Re: Niezły wal Autor: ~BananowaRepublika [87.239.222.*]
    Pewnie, że tak. Pamiętam jak nagony wtedy cytowały boginię, że dla niej to nawet za niska wycena, że to jest 2 miliardy warte!
    WAŁ.
    Jak ona chce dopuścić akcje serii E do obrotu, jak nie zaczęła nawet prospektu robić? Przy tak dużej emisji w porównaniu do poprzedniej ilości akcji nie można ot tak sobie wyemitować prawie 100 baniek akcji i wpuścić na giełdę.
    Śmierdziało od dawna, niektórzy zmądrzeli i wyszli na stracie, wierzący stracą kasę, bo to się już nie podniesie. Nie wiem jeszcze jak, ale w Saule Tech notowanym na giełdzie już niedługo (6-12 miesięcy) nie będzie lub prawie w ogóle nie będzie udziałów właściwego Saule. Tak obstawiam. Ludzie zostaną z wydmuszką w kieszeni, nic nie wartą, chyba że Big J albo inny guru spróbuje wsadzić tu coś innego. Ale zanim wywali stąd Sraule, to miną lata.
  • Re: Niezły wal Autor: ~aaaarek [5.254.31.*]
    fakt
    Gdyby ten biznes jakoś chodził, byłyby szanse na sprzedaż etykiet to by się te wałki z wycenami dało zamieść pod dywan. Mam na myśli najpierw wypompowanie pustego Blumeranga na 135 mln zł, a potem Saule na 700 mln zł (kwoty z pamięci) i ubranie w ten pasztet założycieli Saule którzy jak widać słabo się orientują w tematyce giełdowej - i dali się wyrolować cwaniaczkom.

Tak samo jak mogą się czuć wyrolowani ubrani przez naganiaczy w akcje po cenach abstrakcyjnych.

Ale jak już teraz widać brak sprzedaży etykiet, brak części do etykiet, brak kasy na produkcję, pusto w kasie, wiszą pozwy, a na dodatek konkurencja dużych światowych producentów nie śpi to i tak trzeba przyznać że rynek wycenia spółkę bardzo przychylnie i optymistycznie. Tylko nie wiadomo na jakiej podstawie, bo trudno wskazać jakieś pozytywy.
  • Re: Niezły wal Autor: ~aaaaaw [5.254.31.*]
    tak juz jest
  • Re: Niezły wal Autor: ~kasa [195.205.175.*]
    poczytajcie o Novina sa. Według mnie jest przed wystrzałem.
  • Re: Niezły wal Autor: ~czeskipodarunek [83.22.66.*]
    Wał to już się zaczął, gdy do Saule Technologies NIE przeniesiono 15% Saule S.A., czyli prawdopodobnie w tam zostały wartościowe aktywa spółki (patenty, unikalne opracowania itp.). Resztę, czyli wydmuszkę wprowadzono na NC. Po co jak zwykle dla pieniędzy. Bogini i jej pierwsi wspólnicy spółkę mieli ZA DARMO (publiczne dotacje), a spółka nie w zasadzie żadnych trwałych aktywów rzeczowych, które mogłyby służyć rozwojowi spółki, więc próbuje sprzedawać się iluzje typu astronomiczna wycena spółki, opowieści o milionach cenówqek, milionach mkw. dachów i elewacji do pokrycia, o nieograniczonych możliwościach perowskitów i o Toshibie, która nie chce kupić licencji od Saule, które są wystawione na sprzedaż na oficjalnej stronie spółki, o fabrykach etc.
    I od tej pory zmieniło się tylko to, że kurs akcji minimalnie spadł.
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.