• Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~Mademoiselle [213.192.103.*]
    No wlasnie,chcialabym sie dowiedziec,czy to solidna firma czy kolejni oszusci i naganiacze i jak wywiazuja sie z umowy.
    Czy ktos kupowal u nich nieruchomosc np w Hiszpanii?
    Zapraszam zaznajomionych z tematem do rozmowy.
  • Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~Tedi [79.185.43.*]
    Jakoś nikt nie chce dyskutować. Ja moge pogadać >> ale o samochodach.Carisma to fajne autko i z dobrej firmy. Wiem że interesuje Cię inny temata więc - Pozdrawiam Hej
  • Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~Mademoiselle [213.192.103.*]
    Tak zdecydowanie inny mnie interesuje,no ale coz dzieki Tobie dowiedzialam sie o jakosci Carismy - autka.Dobre i to.Pozdrawiam
  • Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~adalbert nuta [82.160.224.*]
    chyba trochę mylisz pojęcia, jacy oszuści i naganiacze? jest to tylko i wyłącznie agencja pośrednictwa nieruchomości, która kojarzy klientów, a umowę kupna-sprzedaży podpisujesz np. z hiszpańskim deweloperem, czy też właścicielem nieruchomości i tu jest pytanie o wywiązanie się dewelopera z umowy, Carisma nic do tego nie ma
  • Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~ewa2 [78.53.194.*]
    Nie kupowałam, ale dawno temu interesowałam się tematem. Działaja od kilkunastu lat, rozszerzają ofertę i nic złego o nich nie słychać. Tak jak poprzednik napisał , to normalna agencja nieruchomości , a nie żaden klub, time share czy inny wynalazek.
  • Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~stefan [88.16.133.*]
    to oszuści w 100%,maja prowizje po kilkanaście tysięcy,tj 15%20% i tego nie chcecie nazwać oszustwem? zrobili mi wielką łaskę że mnie odebrali z lotniska,Pan się spóżnil jakieś 30 min,stałem na lotnisku jak kołek i nawet nie przeprosił.
    to jakaś pomyłka a nie agencja nieruchomości,zraziłem się do tej firmy,zależy im tylko żeby wyciągnąć od klienta pieniądze !
  • Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~Gall Anonim [82.210.138.*]
    To z jakiej agencji ostatecznie skorzystałeś? Costadom, ibermaxx, worldresidence?

Carisma pisze, że nie pobiera prowizji...?
  • Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~xxx [94.254.178.*]
    Potwierdzam, u nas było to samo. Notoryczne spóźnienia i nie dotrzymywane obietnice. I jak się okazało to była najmniejsza wada.
  • Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~klinycarisma [94.254.178.*]
    Carismy Nieruchomości Hiszpania: firma skrajnie nieprofesjonalna, nieterminowa. Proszę nie wierzyć w zapewnienia o przychodach z wynajmu bo jak tylko mieszkanie zostanie kupione nie robią absolutnie nic w kwestii zarządzania wynajmem. Poza tym jak pokazuje praktyka najzwyczajniej się na tym nie znają. Mają za to świetne układy z deweloeprami co wręcz utrudnia negocjacje przy zakupie nieruchomości.
  • Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~Krzysztof [94.210.178.*]
    Kupilem w 2014 apartament w Alikante , przy czynnej pomocy Agenci Caryzma . Moge powiedziec tylko jedno ,, Ich posrednictwo - pomoc , byly zeczowe , przyjazne , wszystko na czas! Doslownie na Piatke . Nie czesto spotykam sie z tak profesjonalnym zalatwieniem sprawy .
  • Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~werka [83.31.138.*]
    jeśli ktoś by potrzebował biura do wynajęcia, szczególnie na żoliborzu to polecam www.gwiazda.info :-)
  • Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~Piotr [5.173.137.*]
    Witam Państwa, niestety moje doświadczenia z biurem carisma nie są najlepsze :(
    Ogólnie z zewnątrz biuro wydaje się ok, ale praktyka jest zupełnie odmienna.
    Pojechaliśmy z żoną do Hiszpanii z wizytą inwestycyjna celem kupienia małego apartamentu.
    Uzgodnione było, że pewna Pani wyjedzie po nas na lotnisko. Kiedy przyjechaliśmy okazało się że NIKT na nas nie czekał
    Próbowałem się dodzwonić z lotniska, ale numer był głuchy.
    Dopiero po dotarciu taksówką do hotelu udało mi się dodzwonić i okazało się że owa Pani jest baardzo zajęta i dopiero za 2 dni może nam coś pokazać. Zgodziliśmy się na to bo nie mieliśmy wyjścia. Pod dwóch dniach Pani - mimo umówionego spotkania- nie przyjechała po nas na lotnisko tłumacząc się brakiem czasu i zażądała od nas byśmy wzięli taksówkę i sami do niej podjechali- ale to dopiero na kolejny dzień bo coś jej wypadło.
    Kiedy w ramach reklamacji próbowałem się skontaktować z właścicielem firmy- okazało się że jest nieuchwytny- nie dopowiadał na telefony, sms-y ani nawet na maile.TOTALNY BRAK SZACUNKU DO KLIENTÓW!
    Mając niewiele czasu do powrotu do Polski, wstąpiliśmy do hiszpańskiego biura nieruchomości (jest ich naprawdę wiele i na bardzo wysokim poziomie). Jeszcze tego samego dnia pokazano nam kilka bardzo ciekawych apartamentów, w tym jeden wypatrzony w Carismie za o wiele mniejsze pieniądze! Kolejnego dnia się zdecydowaliśmy i kupiliśmy najciekawszy dla nas.
    Porozumiewaliśmy się po angielsku i nie było absolutnie żadnego problemu w całej fazie zakupu, łączenie z pozyskaniem kredytu od hiszpańskiego banku.
    Dlatego jeśli szukacie Państwo rzetelnej firmy to polecam miejscowe firmy hiszpańskie a stanowczo odradzam Carismę- gdzie oferty są dużo droższe (zarabiają na polakach którzy nie znają języka) i obsługują w sposób bardzo nieprofesjonalny!

• Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~wieslaw [83.6.239.*]
    Kupowałem 3 apartamenty na wynajem w Hiszpani,wszystko załatwili od A-Z, a mianowicie -kredyt,notariusz,firme zarzadzajacą wynajmowaniem zakupionych nieruchomości ,oraz wiele innych spraw bez żadnego stresu .Polecam ta firme ,istnieje od 1990r i jako pierwsz była pośrednikiem oferujacym nieruchomosci w Hiszpani.Teraz oferuje w wielu krajach.Jak komuś nie pasuje są inne biura na polskim rynku.
  • Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~klientCarismaNieruch [94.254.178.*]
    Ja również kupowałem nieruchomość z ta firma. Jest nieprofesjonalna, nie terminowa i po prostu się na tym nie znają. Ich rola ogranicza się do transportowania klienta z punku A do punktu B. Jeśli tego oczekujecie to polecam. W tym są świetni. Wszystko inne dramat. Po transakcji dochodzi kwestia zarządzania wynajmem. .. kpina. Kompletnie się na tym nie znają.
  • Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~hiszpania [94.254.178.*]
    Kupno nieruchomosci na wynajem: Nie opłaca się. Duże nasycenie rynku mieszkaniami pod inwestycje, cena najmu bardzo niska. Mieszkania budowane w słabym standardzie, trudno sprzedać te powyżej 5 lat. Podatek od wynajmu 19 procent. Koszt firmy zarządzającej wynajmem 20-35 procent. Dochód z wynajmu niepewny. Ryzyko zniszczenia mieszania. Wszyscy chcą wynajmować lokale nowe, te starsze trudno wynająć. Zakup na własne potrzeby... jest tyle miejsc na ziemi pięknych. Po co ciągle jeździć w to samo miejsce.
  • Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~Jacek [46.169.60.*]
    Ja kupowałem stąd: https://nieruchomoscicostablanca.com.pl/ inwestycja jak na razie bardzo opłacalna, zero problemów z dogadaniem się z biurem, dobry kontakt.
  • Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~Maria [89.64.24.*]
    Mogę powiedzieć że polecam, wszystko dobrze załatwili i później jeszcze z elektrownią pomogli.
  • Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~Flak [195.8.97.*]
    A mnie jeszcze trąbkę naprawili.
  • Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~Henry [89.73.137.*]
    Taa, a mnie zlew przeczyścili. Oj tak.
  • Re: Kto kupowal nieruchomosc przez Agencje Carisma? Autor: ~er [195.8.97.*]
    Mało mnie to obchodzi.