• ....to się narobiło Autor: ~AS [80.51.138.*]

Dawno nie sprawdzałem, ale kiszonka aż miło popatrzeć.

Przypomina mi się, że był tu taki opłacany kameleon, co ostatnio przy 26zł ( ale i całe 10 lat wstecz) pomawiał , że brak wzrostów do nieba jest spowodowany tylko tym, że ktoś wymieniał pakiety na tamtych poziomach :))))))

No to dziś macie, ale 40% niżej, a on nie komentuje, czy kolejny nick dostał ?

Przecież widać gołym okiem, że to tylko zaniżanie przed odpałem na 80zł :)
  • Re: ....to się narobiło Autor: ~jolly [83.21.129.*]
    Spółka, po poprzednim wzroście, odnotowała spadek i powróciła do zachowania które występowało wcześniej. W ciągu ostatniego tygodnia wartość spółki spadła o 4,82 proc., w ciągu miesiąca zmniejszyła się o 6,67 proc. Przez ostatnich 12 miesięcy obniżyła się o 33,86 proc., a od początku roku akcjonariusze stracili 34,88 proc.

To jest ta perełka GPW jak niektórzy ją tu nazywali. Inni z kolei wskoczyli do pociągu zdyszani i wieszczyli, że właśnie rusza. Ruszył, tyle że do tyłu.

Cieszę się, że tylko 5% straty miałem na SL.

• Re: ....to się narobiło Autor: ~Wujek_Sam [31.183.211.*]
    Ci co nie słuchali baranów a potrafili czytać ze zrozumieniem i przewidywać sprzedając mają z czego się cieszyć :-)))
    Czas ku temu był. A GPW to według obecnie rządzących zbędny balast który, co najwyżej trzeba strzyc po skórze. Nie mieli i nie mają żadnego pojęcia o funkcjonowaniu rynku papierów wartościowych ale pieniądze jakie można wyciągnąć ze spółek z udziałem SP doskonale potrafią liczyć. Qwa. "Polski Ład"
  • Re: ....to się narobiło Autor: ~Nwg [5.173.3.*]
    Gratki dla PPP
    Ciekawe ilu się ożenilo z papierem przez jego działalność tutaj ?
    Mam nadzieję że niewielu bo te wpisy, to nie przekonałyby nawet towarzystwa spod sklepu

Teraz pewnie też tylko zbierają i zaniżają przed odpalem. Jakżeby inaczej.
  • Re: ....to się narobiło Autor: ~ToMike [194.181.129.*]
    Nie bardzo rozumiem co jest dziwnego że podczas bessy spółki spadają ;). Nie tylko Newag spada ale nie ma tez szału na spółkach których zyski rosną i beda rosnąć (np Bogdanka). Pewnie jakiegoś szału na akcjach Newagu nie będzie do wiosny 2023. Podejrzewam że jakies dno bessy na WIG bedzie w okresie listopad 2022- luty 2023. Jest szansa że jakis optymizm na giełdach wróci na wiosnę 2023 co wraz z bardzo dobrymi wynikami za IVQ może da jakis impuls na tych akcjach. Wtedy gotówka plus środki które zainwestowałem w fundusze obligacyjne pewnie przeznacze na akcje pewnie też na Newag jeśli będzie w tak promocyjnych cenach. O sprawach politycznych sie nie wypowiadam bo to nie miejsce na to. Generalnie każda opcja nie miała pojecia o inwestowaniu i "pomagała inaczej" GPW
  • Re: ....to się narobiło Autor: ~AS [80.51.138.*]
    Wspaniała obserwacja sytuacyjno -filozoficzna.
    Godna miana samego Barrena Wuffeta.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.207.103.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
NEWAG -2,10% 84,00 2025-10-09 17:01:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.