• Kierunek okolice 2,5 Autor: ~Gruby [37.190.212.*]
    Możliwe do osiągnięcia jeszcze w sierpniu?
  • Re: Kierunek okolice 2,5 Autor: ~Xbn [31.183.193.*]
    Masz czas, czekaj na 2zl. Nie wiesz, że zanim gruby schudnie to chudy zdechnie?
  • Re: Kierunek okolice 2,5 Autor: ~Gruby [37.190.212.*]
    Mam czas. Czekam. Może po 2 zeta kupię, na złość Sssmanowi hehe
  • Re: Kierunek okolice 2,5 Autor: ~Duccio [87.239.222.*]
    At wziął wreszcie leki i sypnął akcjami
  • Re: Kierunek okolice 2,5 Autor: ~Mesner [89.68.37.*]
    Będzie skowyt że oddali po taniości!!!
    W bessie do taniosci jeszcze daleka droga
    Ktoś korzysta z okazji i wam ładnie odbiera akcje :)
    Wiesz ilu troki już to pisało? I nic. Każdy wie że wypisujcie bzdety.
    Oj tak. Bardzo daleka
  • Re: Kierunek okolice 2,5 Autor: ~fuky [77.253.151.*]
    masz raję będą płakać, że oddają za bezcen akcje.
  • Re: Kierunek okolice 2,5 Autor: ~Ciekawski [89.66.140.*]
    Czekamy na skowyt wyleszczonych, śmiało, nie krępować się.
  • Re: Kierunek okolice 2,5 Autor: ~Sss [77.253.151.*]
    gruby staraj się ha ha ha
    gruby pisze, że kupi akcje pytanie za co ??? Jak przy 2,20 czekał na 2 zł i pisał ostro wierząc w to przed raportem za 1Q bo tebletki odstawił to każdy wie jak i cco się stało. Teraz znów pisze o 2 zł to kto nie ma akcji będzie płakał jak ci co sprzedali bo obecna cena to bardzo wielka okazja.

Sssmanie będzie jeszcze lepsza okazja. Czekałem na 2 zł i czekam dalej. Nie spieszy mi się. Ten się śmieje kto się śmieje ostatni...
    Gruby, a na co ci ta spolka? No chyba, ze kupujesz akcji co kot naplakal...
  • Re: Kierunek okolice 2,5 Autor: ~At [37.225.81.*]
    Wydy..ny leszcz z akcji czy jeszcze nie?
  • Re: Kierunek okolice 2,5 Autor: ~Gruby [46.204.0.*]
    Pieniądz nie śmierdzi w końcu. Teraz nie kupię bo nie zgłupiałem jeszcze. Zwłaszcza jak powiesili kolejnych na haku pod zaje*ste wyniki. Za 2 zeta nie widzę większego ryzyka...
    Tak, za 2 zgoda
  • Re: Kierunek okolice 2,5 Autor: ~Ninabor [83.28.239.*]
    Trudno w to uwierzyć, ale kiedy pierwszy raz miałam kontakt z giełdą tj. w 2007r, to WIG20 był >3.700. Po 15 latach od tego zdarzenia, jest w okolicach notowań z 1991r. A niektórzy twierdzą, że inwestycje długoterminowe są korzystne.
  • Re: Kierunek okolice 2,5 Autor: ~fundmentalista [185.172.87.*]
    Podziwiam ludzi, którzy rysują kreski i zapewniają, że cena akcji zejdzie do 2,70 , a jak nie to do 2,50, a jak nie to do i tak w kółko. Dla mnie to szczyt amatorszczyzny i oznaka, że ktoś nie ma pojęcia o inwestowaniu, a jedynie opiera się na życzeniowych wymysłach.
    Przeczytajcie sobie ostatnie raporty spółki, poanalizujcie, spróbujcie wyciągnąć wnioski, nie ważne czy błędne czy dobre ważne, że wasze, a na pewno dalej zajdziecie. W wielkim skrócie napiszę co działa na korzyść spółki:

Mamy kryzys energetyczny w EU. Jest to sytuacja wyjątkowo bo zwyczajnie na rynku brakuje gazu i węgla, a cena ropy jest również wysoka i nie powiedziane, że nie będzie wyższa. Do tego dochodzą inne czynniki zewnętrzne jak niski poziom wód w rzekach, który również wpływa pośredni ona ceny energii. Podczas tego kryzysu najbardziej zagrożone są branże energochłonne czyli duzi producenci dokładnie tacy jak PCX. Można by powiedzieć, że powyższe informacje nie zachęcają do inwestycji jednak jak się poczyta ostatni raporty można zauważyć, że kryzys, który się rozwija póki co działa na korzyść spółki. PCX zwiększyła znacząco przychody i przejęła rynki dzięki zachowaniu ciągłości produkcji. To wyróżnia największych w myśl zasady (podczas kryzysu więksi zjadają mniejszych). Co prawda podniosły się koszta prowadzenia biznesu od ceny surowców po ceny energii, logistyki oraz koszty pracownicze ale pomimo tego PCX zwiększył marże podnosząc ceny sowich produktów bez spadku przychodów co uważam za ogromną zaletę spółki. Reasumując spółka radzi sobie nad wyraz dobrze w kryzysie i póki co wykorzystuje go do narzucania swoich cen oraz przejmowania rynków, za 2 lata planują ukończyć kolejną linie produkcyjną, która zwiększy produkcję o połowę dotychczasowej. Przy założeniu, że zdołają utrzymać ciągłość produkcji dzięki czemu zwiększą przychody nawet kosztem zysku netto (horrendalne ceny energii) za 2 lata będziemy mieli kolosa, który optymalizując koszty zarobi krocie. Wszystko co napisałem to moje osobiste dywagacje i nie są rekomendacją. Ryzyk jest co nie miara ale PCX traktuję również jako okazje i nie ma znaczenia czy spółkę kupię za 2,70 czy za 2,5 czy za 3 zł za akcję.
    Podziwiaj, podziwiaj. Tu kreski akurat sie sprawdzaja, ale przy takiej plynnosci raczej tego nie kupie. Wole BML gdzie kreski idealnie wchodza, a do tego jest plynnosc, i w krotkim czasie mozna zarobic baaardzo duzo)
    W piatek BML sprzedalem prawie na gorce, dzis odkupilem po 7.6 i juz jest 8, a za chwile bedzie po 9. To jest papier a nie tutejszy warzywniak...
  • Re: Kierunek okolice 2,5 Autor: ~klajnak [195.8.221.*]
    to jak tak fajnie jest na biomedzie to co tu robisz ?
    tak za darmo, bezinteresownie się udzielasz ?????
    Dnia 2022-08-29 o godz. 11:10 ~klajnak napisał(a):
    > to jak tak fajnie jest na biomedzie to co tu robisz ?
    > tak za darmo, bezinteresownie się udzielasz ?????

Czeka w kolejce po pietruszkę haha
    Mialem to badziewie przez chwile...
    Masz sporo racji ale idzie recesja a spółki pcc nie będą tu zieloną wyspą. Nie tym razem.
[x]
PCCEXOL -1,72% 2,00 2026-05-06 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.