Przegląd opcji strategicznych Emitent wskazuje, że w związku z faktem zbycia głównych aktywów Spółki, o czym mowa w pkt. 1 powyżej oraz spodziewanej płatności za akcje spółki IGS AB wskazanej w pkt. 2, dysponować będzie zasobami finansowymi oraz organizacyjnymi do rozszerzenia działalności Spółki. W związku z powyższym Zarząd Spółki podjął decyzję o rozpoczęciu przeglądu opcji strategicznych mających na celu określenie i wdrożenie nowej strategii rozwoju Spółki. Zarząd przeprowadzi analizę różnych opcji strategicznych, w tym pozyskanie inwestora strategicznego lub finansowego, czy też dywersyfikację lub zmianę zakresu działalności Spółki. W ramach procesu przeglądu opcji strategicznych Zarząd Spółki przeanalizuje możliwości rozwoju Spółki w obszarach związanych zarówno z działalnością operacyjną, jak i finansową, a w szczególności zakres możliwości współpracy z potencjalnym inwestorem oraz możliwości przeprowadzenia transakcji akwizycji innego podmiotu lub połączenia z innym podmiotem.
Zarząd informuje jednocześnie, że dotychczas nie podjął żadnych decyzji związanych z wyborem konkretnej opcji strategicznej i nie ma pewności, czy i kiedy taka decyzja zostanie podjęta w przyszłości. Zarząd będzie przekazywał do publicznej wiadomości informacje o przebiegu procesu przeglądu opcji strategicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, zastrzegając sobie termin 31 sierpnia 2022 r.
Czas mija szybko - 31.08.2022 r. już w tym tygodniu. Czego się spodziewać? Na konkrety raczej nie ma co liczyć!? Do takich jak dotąd Prezes nas nie przyzwyczaił!
A dlaczego ci zależy aż tak na negatywnej opinii o tej spółce wstawiajac aż tak krytyczne komentarze ? Dlaczego , dlaczego chce ci się to robić ??
Ja bym tego nie robił gdy był by nie zagazowany.
Nie zależy mi na negatywnej opinii o spółce, stwierdzam tylko obiektywnie pewne fakty. Nie wiem, czy śledzisz historię tego, co dzieje się w Spółce przez ostatnie 2, 3 lata. zachęcam do przeglądnięcia komunikatów za ten okres. Nie bardzo rozumiem także, w którym miejscu mój komentarz był krytyczny?
A może przed nami powtórka scenariusza od września 2019 ??????????
A siła tym razem może być znacznie większa niż tamtej jesieni 2019 !! Więcej inf i to pozytywnych się szykuje...
Oby się nie okazało że to 3 ostatnie dni po tak niskim kursie.
A ja lubuje się w spółkach z NC
i to właśnie w takie jak I G S, F I V ...
Mam i następną już w inwestowaniu podobną , ale napiszę o niej ciut luźniej..
Dlaczego miałby to być problem? Nie rozumiem? Jak już parę razy było pisane na tym forum, inwestycja w FINV, albo da sporo zarobić, albo będzie totalną "wtopą"! Czas pokaże?!
Oby, oby! Chociaż aktualnie czasy są ciężkie, a co za tym idzie koszt pozyskania finansowania - także w ramach wehikułu SPAC - jest większy. Wykładający kasę z pewnością będą żądać większego "wynagrodzenia" za poniesione ryzyko. Z punktu widzenia "zewnętrznego obserwatora" można mieć wrażenie, że bardziej "agresywne" poszukiwanie dalszego finansowania na rozwój Spoko.app powinno nastąpić trochę wcześniej. Jednak tak, jak piszę nie znamy tutaj szczegółów!