• PCC Exol perełką GPW Autor: ~Nikoś [46.204.72.*]
    Fragment Prezesa Zdona z czatu:

"Z pewnością warto zwrócić uwagę na to, że wyniki PCC EXOL od debiutu giełdowego w 2012 konsekwentnie rosną. Dla porównania, skonsolidowany zysk netto Grupy za sam pierwszy kwartał 2022 jest prawie 15-krotnie wyższy niż zysk netto Grupy za cały rok 2012.

Warto również podkreślić choćby to, że produkty dedykowane do wytwarzania środków myjących cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem. Przez cały rok 2021 rósł popyt na aplikacje do przemysłu. Jednocześnie rośnie zapotrzebowanie na specjalistyczne środki powierzchniowo-czynne. Nasze elastyczne linie produkcyjne pozwalają optymalnie dostosowywać produkcję do zapotrzebowania.

Co może być dla rynku, z jednej strony ciekawe, a dla nas jest biznesowo efektywne, pozyskujemy nowych klientów również przez dedykowaną do tego platformę. Mam na myśli Portal Produktowy Grupy PCC. Tylko w maju 2022 roku Portal odwiedzony został przez 250 tys. użytkowników i za to osiągnięcie wyróżniony został złotą odznaką wyszukiwarki Google. To potwierdza, że liczba zapytań ofertowych kierowanych do nas za jego pomocą systematycznie wzrasta, co naturalnie przekłada się także na wzrost sprzedaży.

W obszarze społecznej odpowiedzialności biznesu nasze działania na najbliższe lata skupią się na utrzymaniu wysokiej pozycji konkurencyjnej w obszarze CSR. Ponownie zostaliśmy poddani weryfikacji podczas oceny EcoVadis i utrzymaliśmy złoto. Mamy też plany związane z kwestiami klimatycznymi.

Naszą ambicją jest, aby w najbliższych latach 100% energii elektrycznej zużywanej w PCC EXOL pochodziło z odnawialnych źródeł energii lub aby miało pokrycie gwarancjami pochodzenia z odnawialnych źródeł energii. Z kolei w zakresie redukcji emisji chcielibyśmy do 2050 r. osiągnąć neutralność klimatyczną netto. Jednocześnie dalej będziemy dążyć do rozwijania produktów PCC GREENLINE, o których już wspominałem"
  • Re: PCC Exol perełką GPW Autor: ~Mesner [89.68.37.*]
    Poczytali, przemyśleli to teraz brać się za kupowanie i nie marudzić!!!
  • Re: PCC Exol perełką GPW Autor: ~at [83.31.7.*]
    240% wzrostu wzzgl 2021 r. mamy kasy jak lodu w kasie !!!!!!!!!!!!!
  • Re: PCC Exol perełką GPW Autor: ~Ig [91.237.136.*]
    Zobacz biodem lublin tam nikt nie zaniza kursu ofszm jest korekta a znów gora a tu Niemcy nie pozwolą na wzrosty to jest dno i syf nr na gpw niech lepiej to ściana zgieldy i nacigaja ludzi na straty
  • Re: PCC Exol perełką GPW Autor: ~Obserwator [31.61.181.*]
    Tutaj to zapewne przed następnym raportem znowu dodrukują papiera po 1 zł i puszczą w rynek ha, ha. To było dobre zagranie. Podkręcić naiwnych na małych obrotach w górę przed raportem i sru, wylać całą szlam na głowę ha, ha.
  • Re: PCC Exol perełką GPW Autor: ~Janosik [46.205.150.*]
    Wyniki rosną owszem, a cena akcji w dół...
    Szkoda, że tego fenomenu prezio nie zechciał wyjaśnić ...
  • Re: PCC Exol perełką GPW Autor: ~Sss [77.253.159.*]
    SZKODA, ŻE NA TYM FORUM 90% NIE GRZESZY INTELIGENCJĄ w przeciwnym wypadku zamiast pisać głupoty kupowaliby akcje.

No nic fenomenem jest ten naród w którym 99% ma problem z logicznym myśleniem i powinno sobie odpowiedzieć na pytania typu czemuś biedny boś głupi, czemuś głupi boś biedny.

Bierz akcje póki tanie albo patrz i cmokaj jak pójdą do góry.
  • Re: PCC Exol perełką GPW Autor: ~gruby [89.229.146.*]
    Sss ty na pewno nie grzeszysz. Napisałem i powtórzę idzie kryzys i recesją. Tu nawet najlepsze wyniki nie będą miały znaczenia. Wyniki za 1 półrocze są nie do powtórzenia bo zaraz będą ograniczać produkcję. A wy się podniecacie jakby hossa była. Takich spółek są dziesiątki co mają podobne a nawet lepsze wyniki...
  • Re: PCC Exol perełką GPW Autor: ~Ciekawski [89.66.140.*]
    Od ilu lat jest już kryzys?
  • Re: PCC Exol perełką GPW Autor: ~Ninabor [83.28.239.*]
    To jest delikatnie mówiąc wkurzające. Spółka dobrze prosperująca, dywidendowa, z perspektywami, a stopa zwrotu 1R - ok. 2. To nawet ''bankruty'' giełdowe są lepiej postrzegane.
    Mam to 3 lata straciłem tyle kasy jak lepszy raport tym większe minusy pytam się to jestak papier o wartości toaletowej bo to nawet rosni
    Lg sss "grzeszy" inteligencją na pewno zaraz to wyjaśni...
    To normalne na każdej giełdzie, że spółka jest cyklicznie albo przewartościowana albo niedowartościowana. Teraz jest okres niedowartościowania, ale to się zmieni.
  • Re: PCC Exol perełką GPW Autor: ~Xxx [77.253.159.*]
    janosiki i inne buractwo starać się lepiej niż odpisywać sobie w swoich wątkach
    Kupi szczerze po po8 zeta bo niemiec nie
    P/E=4,56 i znakomite perspektywy, więc potencjał do wzrostów jest bardzo pokaźny.
  • Re: PCC Exol perełką GPW Autor: ~jw [83.6.216.*]
    PE (ekstrapolując H1 na H2) przy obecnym kursie to 3,42. Za H1 aż 42 gronie zysku na akcję.
    Ekstrapolowany P/E=3,42, to właśnie są te dobre perspektywy. Czego chcieć więcej.
    trolle starać się bo chcę kupić zanim będzie ostry odjazd.

PCX to diament na GPW
  • Re: PCC Exol perełką GPW Autor: ~Dnoo [83.7.76.*]
    Perelka śmieszny jesteś bi9med poszedł 3 zł 2 dwa dni to tule co cała wycena spółki. Mam parę kilko iż człowieka ch... strzela czy kasa zamrożona w niemeick8ego gniota
    Tam jak nie sprzedasz szybko to stracisz bo tylko spekuła, a tutaj jak już ruszy to nic i nikt nie zatrzyma i do tego dywidenda spora co roku.
    Spółka ma fundamenty, umowy i zysk w przeciwieństwie do wydmuszek typu BLM ta zarobiłem z 2,20 sprzedałem po 25 zł i nie mam zamiaru tego tykać bo poza spekułą tam nie ma żadnych podstaw do wzrostów jak w innych tego typu wydmuszkach.
    Panie chroń nas przed takimi perełkami, amen.
  • Re: PCC Exol perełką GPW Autor: ~Iss [83.20.50.*]
    Kto jak kto janosik ale ty to akurat zarabiasz na spekule więc nie swiruj biedaka
  • Re: PCC Exol perełką GPW Autor: ~Tastum [87.205.8.*]
    Nigdy wiecej w portfelu takich perel, lec orle na glebe :)
    robią co mogą aby wystraszyć leszcza i odebrać akcje, niestety nie udaje się a też chciałbym dokupić sporo w okolicy 2,7. chyba się już nie uda no ale liczę na trolli i leszczy
  • Re: PCC Exol perełką GPW Autor: ~ble [91.212.223.*]
    Bo to jest perełka ale tylko tego forum gdzie prym wiodą naciągacze, mitomani i wiszący na haku
  • Re: PCC Exol perełką GPW Autor: ~Sss [77.253.151.*]
    to nie perła tylko diament i da zarobić krocie na stałe ponieważ ma solidne fundamenty i stale rosnący zysk. Tylko czekać jak zarobek będzie tutaj w setkach procent.
    3 lata czekam na ten djamet tylko chyba Niemcy mają zysk zastaw na akcjach sprzedasz akcji motwujacych po zecie super kto tam wnika KNF zard drugi ambert
  • Re: PCC Exol perełką GPW Autor: ~Gruby [46.204.0.*]
    Sss przestań bredzić i naciągać ludzi. To jest perełka tego forum a ty jesteś jego zakałą
[x]
PCCEXOL 0,00% 2,00 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.