Info super ale dzis chyba przegralo z Biomed i tam wszyscy “poszli”
W kolejnych dniach licze ze rynek zauwazy, przetrawi i wroci. Poszlo tez sporo publikacji prasowych
Cieszmy się ciszą … przynajmniej nie ma tu jeszcze tego całego spamu … a przyjdzie i tutaj nasz czas … tylko wtedy tez niestety zleci się szarańcza … i skończy się spokój …
Ten zapis budzi trochę moje nie pokoje, co oni kombinują "a wprowadzona zmiana wynika z faktu tworzenia obecnie przez Spółkę grupy kapitałowej, w skład której wchodzi spółka celowa FiBioMed Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie i wynikający z powyższego obowiązek sporządzania skonsolidowanych sprawozdań finansowych"
No maja przeciez spolke zalezna w ktorej rozwojaja technologie biosensora fotonicznego w chorobach zakaznych (tam jest grant z NCBR na ponad 10mln zl).
Do tej pory badali jednostkowe sprawozdanie a teraz musza konsolidowac (jako spolka notowana - wczesniej nie musieli).
A do tego trzeba miec odpowiednia umowe z audytorem
Jak dla mnie porzadek w papierach a Grant ich na pewno odpowiednio zweryfikuje
To cos jak Scope mial Curiosity ktore sprzedal do BioRad za $170m - tu tylko ta spolka celowa moze byc tyle warta jak im wyjda sondy swiatlowodowe do diagnostyki chorob zakaznych (tak apropos rownie przelomowe rozwoazane bo badanie prawie 100 probek w czasie rzeczywistym)
Wg mnie nic nie kombinuja - wrecz przeciwnie raportuja dobrze i uczciwie
W mojej ocenie nalezy rozwazac core technologiczny (techn. SDS to platforma biosensorow swiatlowodowych) jako jedna wartosc - i ja bym pewnie jej nie sprzedawal
Wokol tego SDS buduje aplikacje: pierwsza w rakach piersi to wg mnie rynek na 2-3mld$ ale jak ktos to kupi to z duzym dyskontem (ja bym celowal w 200-300mln$)
Druga aplikacja juz rozwijana to choroby zakazne (ta spolka corka Fibiomed) - tutaj mozna to przylozyc do Scope (170mln$) i z tym raczej nie dyskutuje bo to konkret
Ta technologia jak mowia na prezentacja to tez inne nowotwory, choroby oczy czy monitorowanie pacjenta nowotworowego w zakresie stezenia docierajacego leku
To ostatnie wg mnie moze byc warte najwiecej i po to moze siegnac big pharma - wyobrazcie sobie ile pharma moze byc gotowa zaplacic za mikrosonde mierzaca skutecznosc ich leczenia? Moja wyobraznia mi mowi ze to moze byc warte najwiecej.
Na pytanie ile to w sumie moze byc warte? Chyba na tyle duzo ze szkoda podawac cyfre.
Nawet jak to sdyskontujemy o ryzyka, czas, itp to i tak te akcje dzis sa tanie jak słoma.
Ja dokupuje powoli na dolkach i zobaczymy co dalej
W mojej ocenie nalezy rozwazac core technologiczny (techn. SDS to platforma biosensorow swiatlowodowych) jako jedna wartosc - i ja bym pewnie jej nie sprzedawal Wokol tego SDS buduje aplikacje: pierwsza w rakach piersi to wg mnie rynek na 2-3mld$ ale jak ktos to kupi to z duzym dyskontem (ja bym celowal w 200-300mln$) Druga aplikacja juz rozwijana to choroby zakazne (ta spolka corka Fibiomed) - tutaj mozna to przylozyc do Scope (170mln$) i z tym raczej nie dyskutuje bo to konkret Ta technologia jak mowia na prezentacja to tez inne nowotwory, choroby oczy czy monitorowanie pacjenta nowotworowego w zakresie stezenia docierajacego leku To ostatnie wg mnie moze byc warte najwiecej i po to moze siegnac big pharma - wyobrazcie sobie ile pharma moze byc gotowa zaplacic za mikrosonde mierzaca skutecznosc ich leczenia? Moja wyobraznia mi mowi ze to moze byc warte najwiecej. Na pytanie ile to w sumie moze byc warte? Chyba na tyle duzo ze szkoda podawac cyfre. Nawet jak to sdyskontujemy o ryzyka, czas, itp to i tak te akcje dzis sa tanie jak słoma. Ja dokupuje powoli na dolkach i zobaczymy co dalej