Nie bierzmy tej makulatury. Pokarzemy środkowy palec Wczesniakowi . To jest następny WAŁ MG I TGS . To jest plucie w twarz małym akcjonariuszom. WON PP , WON drukarnia
Zgadzam się. Po drukarni kurs będzie 15-20 groszy . PRECZ Z DRUKOWANIEM AKCJI . Cała ta banda z Nowakiem gaworeckim i wcześniakiem kupią sobie oczywiście akcje po 15 groszy nie mając żadnego prawa do pp . Szuje
W tych spółkach już tak wszystko zaczyna śmierdzieć, że już nikt im nie ufa, nikt sie nie da nabrać na piękne słówka prezesa, to jest gniot z niejednym trupem w szafie
Popieram obiema nogami :)
Mówiąc młodzieżowo mam wyje..ne na ich PP a prawo mam do ponad 150k . Czuję się oszukany na maxa przez kuta..ów z MG .
Więcej grosza im nie dołożę za te wszystkie przekręty , które nam zrobili do tej pory . Jak będzie trzeba to sobie wytapetuję domek na wsi ich akcjami ale prawdę trzeba mówić głośno! Oszuści!
Nikt Wam pistoletu do głowy nie przystawiał, nikt Wam na konto maklerskie się nie włamał i kupował akcji tej spółki. Dobrze wiedzieliście, ile jest warte słowo prezesów na NC, taki prezes Inno Genne, czy Aqua Tech opowiadali kity, szczególnie, że te zapewnienia KKH Herbal nie były w espi. Poza tym, ci którzy obiecywali, nie są już w zarządzie. Poczytajcie KSH, czy członek zarządu jest przyspawany do tejże funkcji do końca życia?
Wiem, wiem, trochę sobie jaja robię, ale jak wyciągam palec sprawiedliwości w stosunku do Barta i Pantarana, to ich obrońcy właśnie takiej używają retoryki.
Czemu PP jest złe ? Nie rozumiem . Ja napewwno skorzystam bo taka okazja zdarza się raz na 5 lat i mam gdzieś co Wy tutaj wypisujecie. Jakoś im ufam i ogólnie są fajni chodzą w garniturach mają fajne autka .Wziołem i jestem z siebie dumny.
Przecież oni tak piszą żeby jak najwiecej waszych akcji łyknąć po 15 gr... każde niewykorzystane pp będzie sprzedawane w drugiej turze... nie dajcie się tym oszustom u góry. Poszanujcie swoje prawo. 15 gr za akcje tej spółki to świetna cena.
Oj ale trolki się porobiły ze zaczęły wrzycac stare posty aby nie było widać prawdy - Gaworeckie , nowaki Wrześniak PRAWDY SIĘ NIE DA UKRYĆ . Prawda będzie zawsze na wierzchu
Nie trole, wcześniej naganianie na kupno spółki bez niczego, teraz wajcha w drugą stronę, wujkowie dobra rada, zniechęcają do spółki. Każdy niech wyciągnie wnioski.
Nie wyzywaj Edziu innych , MG ma pakiet kontrolny w TGS więc kto tam rządzi? Kto przegłosował dodruk hę? Kto nas zrobił w ch...?
Zejdź na ziemię i nie troluj . Broń fakty a nie marzenia .
wytłumacz mi mądralo ,że ten dodruk to coś złego ,nowe akcję są dla wszystkich dotychczasowych akcjonariuszy , ja wiem ,że wy uwielbiacie jak przychodzi gruby jako inwestor bierze wszystkie akcje , są pieniądze na projekty ale nie z waszych a wy możecie tylko liczyć zyski . MG ma raptem 35 % akcji ,pozostali 65 % ,nawet na ostatnim walnym widać ,że tylko MG głosowało za nową emisją inni byli przeciwni a gdzie była ulica ,czy Ty byłeś na walnym ? Potraficie tylko szczekać i ujadać no i oczywiście oczekiwać legendarnego grubasa ,który przyniesie wam zyski .
przypuszczam z dużą dozą prawdopodobieństwa nie będą zainteresowani to emisją ,być może inni związani z true games złożą zapisy dodatkowe . przypuszczam ,że MG liczy się z 15 mil nowej emisji co daje 2 mil zł /ich pula to 7 mil nowych akcji /
Cichy a może Ty byłeś na walnym? I skoro taki jesteś mądry to wskaż zalety tej emisji? Bo chyba nie wmówisz że rozwodnienie akcji jest dobre. I że emisja gdy spółka nie ma produktu i nie zarabia budzi zaufanie? Jesteś z MG i tyle w temacie. Zresztą nie Ty jeden tu... o przyzwoitość więc Cię nie posądzam.
Stawiam tezę : ~Kroledward1 i Jacobb to są ludzie - TROLE Z mg (specjalnie pisze małymi literami ) albo sam wcześniaczek lub nowaczek . No panowie trochę odwagi . Ujawniajcie się: ile akcji kupionych ile sprzedamych . Ile milionów żeście przytulili . Bidulki brakuje wam na chleb i trzeba wały robić aby żyć . Dramat i porażka
Poniekąd racja. Jako akcjonariusz poczuwam się do roli ojca projektu i współwłaściciela spółki. Zależy mi na promocji firmy, jej produktów i zachowania jej dobrego imienia. Wiem co zrobiłem i robię co mogę żeby na swojej inwestycji zarobić. Na tym to polega. Liczę na wzrost wartości moich udziałów, a kiedyś nie pogardzę dywidendami. Rozumie że firma potrzebuje pieniędzy na rozwój i zazebienie się kolejnych produktów. Dlatego w pelni swiadomie wykupie pp przekazujac kapital do spolki, a w zamian otrzymam kolejny pakiet udzialow w rewelacyjnej cenie, z naprawde duzym potencjalem zysku.
Każdy kiedyś zaczynał i początki nie zawszę są łatwe. W firmy, które prowadzę prywatnie (nota bene niemajace nawet nic wspolnego z gamingiem, bo to bliska pokrewna branzy budowlanej) również inwestuje, stawiam hale, kupuje maszyny, brałem kredyty, które kończę spłacać z wypracowanych dzięki tym inwestycjom zyskom.
Nie zaangażowałem tu ogromnych pieniędzy, od zawsze znam słowo "dywersyfikacja" i nie czuje żadnego rozgoryczenia z CHWILOWEGO spadku wartości moich akcji. Anta chwile mam srednia cene 93gr. Z nowymi akcjami 41gr. Moge prywatnie podeslac sreena z dm mbanku z moim pakietem. Nie mam nic do ukrycia.
Widzę natomiast masę ludzi bez żadnego przygotowania psychlogicznego do inwestowania i ich żałosne żale. Nikt was nie oszukał. Oszukujecie się sami. Za 5 albo i za 10 lat ja z dużą dozą prawdopodobieństwa będę zachwycony z dzisiaj opłacanych w ramach pp akcji. Liczę że zarobię krocie i nikt nie zabroni mi w to wierzyc i wyrażać mojego zdania.
My akcjonariusze przeciwni drukarni wcześniaka tez jesteśmy właścicielami firmy i zależy nam na sukcesie ale zostaliśmy oszukani przez wcześniaka i dał nam w mordę . A prezes ( a właściwie kto jest prezesem tek spółki nijaki cze niejaki Westfal - kto to jest ? Nawet na WZ nie przychodzi ) nie nie wie i nie kuma . Nie buduje się sukcesy firmy poprzez propagandę tylko budowę fundamentów firmy i prowadzenie działalności operacyjnej polegającej na produkcji i sprzedaży gier . Popatrz na finanse tego gniota i kiedy brakło pieniędzy wymyślili następne dojenie kasy od ludzi którzy im zaufali - tak się buduje dobre imię firmy ? Jak ty tego nie widzisz i nie potrafisz ocenić faktów i bilansu to znaczy ze jesteś ślepy , głuchy i .,… Nie kompromituj się więcej chyba ze trolujesz to i tak wcześniak będzie za to płacił naszymi pieniędzmi .
Nie buduje się zaufania i renomy poprzez propagandę tylko poprzez budowanie fundamentów spółki i produkcje gier. Popatrz na finanse tego gniota . Jak nie znasz faktów i nie umiesz analizować finansów to jesteś ślepy , głuchy i niewidomy
W obecnej sytuacji chętnie zamieniłbym się miejscami z takim Wcześniakiem a nie wisiał na haku z całkiem sporym pakietem papieru :)
Dramat to masz w głowie stawiając takie tezy - nic więcej nie dodam w ramach komentarzu .
Byłem na walnym połączeniowym 12 stycznia . Każde rozwodnienie akcji jest złe ,ale tutaj już mleko się rozlało ,niech każdy podejmuje decyzje sam ,ale również niech sam bierze odpowiedzialność za swoje czyny . Ludzie brali akcje po 2 zł i mają pretensje do wszystkich tylko nie do siebie to wygląda bardzo słabo . Ja osobiście biorę moje pp i odpowiedzialność z tym związaną i do głowy mi nie przyjdzie ,żeby kogokolwiek oskarżać kiedy projekt nie wypali . Staram dyskutować się z tym rozszczekanym tłumem używając merytorycznych argumentów . Wiadomo nie od dziś ,że na giełdzie jedni robią kokosy inni bankrutują ,jeżeli ludzie widzą przekręty to od tego jest prokurator . Jestem zwykłym inwestorem z ulicy ,nigdy nie jestem związany z jakąś firmą a tym bardziej z MG .
jeżeli pytasz mnie , jestem inwestorem posiadającym 124000 tyś starych akcji i złożyłem zapis podstawowy na 186 000 tyś akcji ,ciągle zastanawiam się nad zapisem dodatkowym . A Ty to kto ?
Ty nawet nie umiesz napisać po polsku ile masz akcji, według tego co napisałeś, to masz 124 000 000 akcji i zapisałeś się na 186 000 000 akcji, zero wiarygodności. Zero.
Jestem akcjonariuszem z pakietem 15 000 tys akcji true usrednianych od maja tamtego roku. Mam w swoim portfelu od 9 do 10 spolek zazwyczaj, raczej dlugoterminowo i najczesciej startupy.
Spekuluje na cfd na surowcach. Obracam walutami fizycznie. Pozatym jestem wlascicielem lub wspolwlascicielem trzech firm, a prywatnie mezem i ojcem dwojga dzieci.
Aktualnie biorę 22500 pp true i raczej 7500 dodatkowo.
Do Akcjonariusza Nie wprowadzaj ludzi w błąd i napisz precyzyjnie Akcje mogą być za kilka miesięcy, za pół roku, za kilka lat a nawet w ogóle mogą nie zostać dopuszczone do obrotu giełdowego 1. PP to jest biurokracja; papiery, rejestracja w sądzie - która może potrwać kilka miesięcy 2. Dodatkowo, Sąd w cale nie musi zarejestrować PP i akcje mogą nigdy nie wejść do obrotu
pieniądze z zapisów trafiają do KDPW i dopiero po rejestracji w sądzie dostaje je spółka ,gdy akcje nie zostają zarejestrowane to pieniądze trafiają z powrotem do inwestorów ,to po pierwsze a po drugie zgodnie z regulaminem NC spółka ma czas do roku złożyć wniosek o dopuszczenie nowych akcji do obrotu od momentu rejestracji w sądzie .