Przecież tu nie ma żadnych obrotów, a zarówno bajkopisarze, jak i koneserzy leszcze rozpisują się na strategiami rodem z wallstreet o ubieraniu z jednej, wyleszczaniu i zbieraniu z drugiej. Podpowiem...gracie sami ze sobą ;-)
Wilku z Wall Street zobacz obroty z poprzednich dni, zerknij na FF, zobacz na stooqa ile dobrali Insiderzy, a potem popatrz na wykres i pomyśl, może w końcu Cię oświeci :) Owszem to nie KGHM czy Bumech, ale wiesz jak działa bananowa, jak jest poniżej 0,6 i małe obroty to nie biorą, ale jak będzie po 5 zł to będą brać bez opamiętania i namysłu. Tak to działa tutaj, no ale kazdy ma swój rozum, nawet małpa.
A czy na FF zarabiasz??? To przestań już pier... Można było spokojnie sprzedać większy pakiet powyżej 70 gr i teraz odebrać... Ale Ty dalej będziesz pisał o FF i czekał kolejne 2 lata aż może urośnie do 1 zł... Dramat... A inflacja, słyszałeś o czymś takim :)?
Kolejny mądry po fakcie się znalazł ? Powiedz to tym co sprzedawali po 30 i 40 szczeniaku. Jak ktoś chciał to sprzedał powyżej część pakietu i teraz od Was zbiera wystraszone dzięciątka. Tutaj nie przedszkole tylko NC i nigdy codziennie nic nie rośnie, nawet drzewa w lesie. To jest ryzyko inwestycyjne/spekulacyjne w zależności jak ktoś podchodzi do tematu i tyle. Jak ktoś wchodzi i buduje pakiet, to powinien wiedzieć co to jest korekta, średnia etc. no ale Wy - niedoszli milionerzy - na krótko zrobić kółko, połowę z tego stracić i potem powtórzyć "sukces" na innej spółce. A kto był cierpliwy i regularnie wyciągał poniżej 40 ten już swoje zarobił i jak ma ochotę to poczeka dalej.
To są właśnie te śmieszne inwestory co to im przez myśl nie przechodzi co to i po co jest korekta w różnych trendach.Dla nich ma rosnąć bez opamiętania bo jak trafi się dzień zdrowiej krótkiej korekty to już krach i papier be.Takim gościom będzie się sprzedawało akcje po kilka złotych z uśmiechem na ustach
Miło poczytać wpisy normalnych Inwestorów :) Kto chciał zagrał częścią pakietu, ustawił się przy dolnych widłach i trochę zabrał dzieciakom. Jak ruszy z powrotem to będą gonić i może właśnie to jest najpiękniejsze w tym wszystkim :) A jak pociągnie w dół to się znowu dobierze. Kto zrozumiał ESpi o Libii wie w czym rzecz, kto nie lepiej żeby go tu nie było.
Ma znaczenie że dzisiaj środa? Giełda w porównaniu do krypto jest beznadziejnie zacofana, dlaczego mam czekać na swoje pieniadze aż 2 dni! W związku z czym żeby mieć kasę na weekend muszę dziś sprzedać - a dzisiaj trwa zaniżanie kursu.
Chłopie co Ty pier... To sobie sprawdź ile za cały rok zostało zebranych akcji z rynku po cenie 0.28 -40gr. Kilkanascie tysięcy to o jakim Ty zarobku mówisz... Przestań już pisać pierdoły na tym forum.
Zdziwię Cię ale nie chce kupić... Żal mi tylko takich inwestorów jak Wy... Jak. Spółka była po 0.3 przez rok to zero wpisów a teraz nagle wszyscy się znają i piszą o 1,2 czy 5 zł. Jesteście żenujący... Za chwilę będzie znowu 0.4 i będziecie wisieć kolejne lata... Ale pocieszaj się dalej,że to tylko korekta.... Przypomnę się za tydzień o ile jeszcze tu będziesz...
Oj kolejny inwestor się pociesza :) wczoraj też była tylko korekta, dzisiaj też tylko korekta i przez najbliższe dni też będziesz pisać że to tylko korekta :)
A jeżeli ktokolwiek z Was potrafi czytać bo z pisaniem i ortografią to już wiem, że jest problem... Przeczytajcie sobie jakąkolwiek książkę z analizy AT. Korekta jest wtedy gdy cofnięcie nie obejmuje więcej niż 20%...nie wiem czy potraficie liczyć to tylko Was uświadomię, że od wczoraj spadeki wynoszą już ponad 30% ... Tak tak wiem to jest czepanie leszcza :) :) :) powodzenia :)
Wiem sam ile zebrałem dziecko i wiem jak kurs był duszony. Na tej spółce swoje zarobiłem i potem jak zdołowali NC to zacząłem zbierać, cierpliwie, łyżeczkami. Espi o Libii zmienia układ sił dla tej spółki. Jak zostanie to wykorzystane zobaczymy. Niczego nie przesądzam, ale tak jest zawsze, najwięcej zarabiają Ci którzy wchodzą na początku, paradoksalnie najwięcej ryzykując. Takie same trolle opluwały Bumecha po 3 zł-7 zł, Arctica po 6 i wiele innych, więc niech ostatecznie sam każdy decyduje gdzie chce wydać swoją kasę. Mi nic do tego.