A Twoim zdaniem po co to zrobili ? I przedłużyli wezwanie ? Do samego głosowania delistingu oni nie potrzebują więcej akcji niż mają. Zrobili by to bez podnoszenia ceny . Ten ruch mnie zaciekawił ja kupiłem dopiero teraz. Wydaje mi się że chcą osiągnąć jednak 95 procent. Może spodziewają się zaskarżenia uchwały a to sprawa potrwa sąd wstrzyma delisting a jeśli czują że będą teraz zyski mogą sobie wykalkulować że lepiej coś dodać i mieć 95 procent i przymusowy. Po co to przesunięcie terminu zakończenia wezwania ? Co nagle ktoś zmieni zdanie ? Wątpię ale czas np jest potrzebny żeby to lepiej rozegrać bo np cenę można podwyższać nie częściej niż co 5 dni . Małym teraz krokiem trochę osób zachęca do zapisania trochę może skupy z rynku kupią zobaczcie jakie obroty i w jakiej cenie. Obecnie nie opłaca się zapisywać lepiej ustawić się po 8 zł i czekać. To że traci się pewne prawa co wyrównania ceny jakby kupili drożej w ciągu 6 miesięcy to mit nie było takiego przypadku na GPW jeszcze. Termin który sobie przedłużyli może być też efektem że żeby podnieść cenę trzeba zdeponować równowartość u pośrednika . Byłem trochę sceptyczny ale po tym ruchu widzę nadzieję .
Jak by to miał być koniec rozgrywki podniesiono bo cenę i tyle po co to przedłużanie wezwania ? Co to ma dać ? Każdy się przecież w tydzień po podniesieniu ma czas na zastanowienie. Powiem jeszcze tyle że nie było podniesienia ceny w wezwaniu z atr 91 ustawy . Jest jeszcze możliwe że wyniki są jakieś średnie nie takie co się spodziewa rynek słabsze i przedłużyli to żeby sobie każdy zobaczył że nie ma miodu a cena podniesiona i żeby w takim układzie sprzedał. Ale to zobaczymy jak już się te wyniki pokażą .
To są zagrywki psychologiczne aby omamić inwestorów. Raport będzie prawdopodobnie z zaniżonymi wynikami a na podpuchę jest podniesiona cena aby wrzucić małych inwestorów do sieci. Nie dajcie się oszukać, tu przy wycenie biegłego, cena będzie kilkunastoktotnie większa. Wie o tymdobrze inwestor który ma 10 % akcji i będzie czekał do końca.
Nie maja szans zebrac 95% z uwagi na pakiet ponad10% ktory jest w silnych rekach, duda tego nie odda za takie grosze. Wiec podnosza cene aby jak najwiecej zebrac od 3% rozproszonych i tyle. Tu trzeba czekac i dokupowac i nic wiecej.
Słyszę tu wciąż o jakimś pakiecie 10 procent . Dlaczego nikt nie ma powyżej 5 procent ? Kto go ma skąd wiecie ? Co to że kiedyś mieli ? Skąd wiecie że nie sprzedany ? To domysły i życzenia ? Chciałbym wiedzieć coś więcej o tym mitycznym pakiecie i czy macie coś więcej niż tylko pobożne życzenia ?
Dokładnie kolega prawi, mocno im zależy podpuszczać małych i zebrać od nich te około 3% a potem już są zmuszeni zapłacić tyle ile żąda ten "tuz" z pakietem. 10%. Ten "tuz" to prawdopodobnie rodzina Dudów która została podstępem oszukana przez sprzedaż akcji banków. Oni są pewni swej ceny tanio swej rodzinnej perełki nie oddadzą.