zobaczymy. do rekomendacji troche brakuje poza tym tu o kursie ktos inny decyduje. wielu czeka na głebsza korekte bo sprzedali tak samo było na Sunexie i zostali odcieci
Obawiam się że chcielibyśmy oby było jak na sunex ale najwidoczniej ktoś inny zdecydował że ma być jak na bananie...
Czyli wszystko super ale dla kursu juz koniec (chociaż tu i tak wzrosło).
Niestety nie jest to też bumech, mimo podobnej kapitalizacji rynek ucieszył się zyskiem brutto 180mln nie znając nawet netto i wciąż pompuje spółkę.
Korekta to już była. Zwróć uwagę, że Arctic jest niezależny energetycznie, a teraz spójrz co się dzieje ze spółkami, które wstrzymują produkcję bo gaz jest za drogi - Grupa Azoty. Dodaj do tego konkurencję Arctica, zależną od gazu (Włochy, Austria) i zacznie cie się układanka składać. Jak konkurencje będzie miał kłopoty to Arctic dopiero wystrzeli. Powtarzam, 30 zł w listopadzie - moja prognoza. A Bumech to akurat najwięcej zyska na węglu. Bogdanka i JSW są zakontraktowane, a Bumech to prywatna spółka i ceny może podnosić w zależności od koniunktury.
Baco, na wszystko to już dawno zwróciłem uwagę. W mojej opinii firma powinna co najmniej kosztować 30zl, podobnie jak np. Bowim, stalprofil.
Niestety jesteśmy na bananowej giełdzie gdzie totalny brak kapitału INWESTYCYJNEGO powoduje wypaczenia i wynaturzenia sterowane przez SPEKULANTOW.
Popatrz mabion biomed datawalk bumech votum pkp Dino Cdprojekt. Gdybyś chciał je wycenić względem zysków w porównaniu do Arctica to jakie byłyby ich kursy?
Po 10 razy niższe a i może po 100.
Tu kupujący odpuścił a spekuła nie podaruje takiej okazji aby zrobić kółko i zacząć "kombinacje" z kursem.
Po wielu latach na bananie nie zdziwi mnie tu za miesiąc 15zł a na mabionie i bumechu 100 lub biomedzie 20!
Pamiętaj banan zawsze zostanie bananem a pazerność ludzi jest nieograniczona.
Szczerze to myślałem że Arctic nie podda się a silnybakcjonariat nie pozwoli na jazdy na kursie. Dziś juz wiem że jednak kapitał spekulacyjny jest silniejszy i rozegrają swój scenariusz a nie wynikający z pozycji i fundamentów firmy.
Za co mi mają płacić?
Chlopie to widać gołym okiem od kilku dni, widzisz biomed +30 bo zarejestrowali lek z którego może będzie zysk może nie ale wzrost jest.
Tu setki milionów zysku i zjazd, nic nie poradzisz tak jest.
Jest panika, co się przejmujecie - dokupować. Ludzie nie wiedzą skąd arctic ma energię, może i zyski wieczne nie będą ale zważywszy na źródła energii oraz branżę mają spore pole do popisu. Ja trzymam, i sorry ale to 30 zł to tak na zasadzie że wyżej niż teraz, pytanie tylko dlaczego tyle. Dlaczego nie 60 (obecnie to c/z koło 10 by wtedy było)? To 30 to IMO przystanek.
Ja mam po 4 zł kupione, pozdrawiam.
I mi się nie spieszy.
Tobie się nie spieszy, ale oni chca zejść z kursem, bo za szybko poszlo z 15 na 22, tutaj jest kółeczkowicz, który lubi robić kółka, i nie pozwala wybić kursowi, jedynie, jak się go skupi, to kurs ładnie wybija, zgodnie z wartością spółki, teraz to też ładnie widać jak stanęło na 20,20 bo postawił ukryte zlecenia sprzedaży, albo teraz np. daje 5 tys. aby nastraszyc ulice spadkami. typowe zagrania od dawna na tej spółce
Admin ale teraz zaprezentowałeś żenadę, ani nikogo nie obraziłem ani nie użyłem wulgaryzmów.
Ile postów puściłeś o wiele bardziej ostrych i napastliwych, wstyd i żenada, dopasowujesz się do giełdy której forum administrujesz.
Pozdrawiam.