• zasięg korekty 19 zł Autor: ~Kot [185.80.32.*]
    jw. dużo urosło, korekta normalna rzecz. Poza tym to był raczej ostatni kwartał z tak kosmicznymi zyskami, kolejne raczej będą słabsze.
  • Re: zasięg korekty 19 zł Autor: ~gonzo [31.183.205.*]
    zobaczymy. do rekomendacji troche brakuje poza tym tu o kursie ktos inny decyduje.
    wielu czeka na głebsza korekte bo sprzedali tak samo było na Sunexie i zostali odcieci
  • Re: zasięg korekty 19 zł Autor: ~997 [94.70.166.*]
    Musiało to się wydarzyć. Normalna rzecz. Za chwilę ludziska wytrzepią się z akcji i odcięcie i odkup wyżej :)))) standard
  • Re: zasięg korekty 19 zł Autor: ~Ja [37.248.211.*]
    Obawiam się że chcielibyśmy oby było jak na sunex ale najwidoczniej ktoś inny zdecydował że ma być jak na bananie...
    Czyli wszystko super ale dla kursu juz koniec (chociaż tu i tak wzrosło).
    Niestety nie jest to też bumech, mimo podobnej kapitalizacji rynek ucieszył się zyskiem brutto 180mln nie znając nawet netto i wciąż pompuje spółkę.
  • Re: zasięg korekty 19 zł Autor: ~Baca [193.106.246.*]
    Korekta to już była. Zwróć uwagę, że Arctic jest niezależny energetycznie, a teraz spójrz co się dzieje ze spółkami, które wstrzymują produkcję bo gaz jest za drogi - Grupa Azoty.
    Dodaj do tego konkurencję Arctica, zależną od gazu (Włochy, Austria) i zacznie cie się układanka składać. Jak konkurencje będzie miał kłopoty to Arctic dopiero wystrzeli. Powtarzam, 30 zł w listopadzie - moja prognoza.
    A Bumech to akurat najwięcej zyska na węglu. Bogdanka i JSW są zakontraktowane, a Bumech to prywatna spółka i ceny może podnosić w zależności od koniunktury.

• Re: zasięg korekty 19 zł Autor: ~Ja [31.182.151.*]
    Baco, na wszystko to już dawno zwróciłem uwagę. W mojej opinii firma powinna co najmniej kosztować 30zl, podobnie jak np. Bowim, stalprofil.
    Niestety jesteśmy na bananowej giełdzie gdzie totalny brak kapitału INWESTYCYJNEGO powoduje wypaczenia i wynaturzenia sterowane przez SPEKULANTOW.
    Popatrz mabion biomed datawalk bumech votum pkp Dino Cdprojekt. Gdybyś chciał je wycenić względem zysków w porównaniu do Arctica to jakie byłyby ich kursy?
    Po 10 razy niższe a i może po 100.

Tu kupujący odpuścił a spekuła nie podaruje takiej okazji aby zrobić kółko i zacząć "kombinacje" z kursem.

Po wielu latach na bananie nie zdziwi mnie tu za miesiąc 15zł a na mabionie i bumechu 100 lub biomedzie 20!

Pamiętaj banan zawsze zostanie bananem a pazerność ludzi jest nieograniczona.
    Szczerze to myślałem że Arctic nie podda się a silnybakcjonariat nie pozwoli na jazdy na kursie. Dziś juz wiem że jednak kapitał spekulacyjny jest silniejszy i rozegrają swój scenariusz a nie wynikający z pozycji i fundamentów firmy.
  • Re: zasięg korekty 19 zł Autor: ~analityk [194.146.4.*]
    Ile Ci placą? ile na ukrytych blokadach stawiasz papieru?
  • Re: zasięg korekty 19 zł Autor: ~Ja [31.0.84.*]
    Za co mi mają płacić?
    Chlopie to widać gołym okiem od kilku dni, widzisz biomed +30 bo zarejestrowali lek z którego może będzie zysk może nie ale wzrost jest.
    Tu setki milionów zysku i zjazd, nic nie poradzisz tak jest.
  • Re: zasięg korekty 19 zł Autor: ~Azbeściak [46.215.135.*]
    Jest panika, co się przejmujecie - dokupować. Ludzie nie wiedzą skąd arctic ma energię, może i zyski wieczne nie będą ale zważywszy na źródła energii oraz branżę mają spore pole do popisu. Ja trzymam, i sorry ale to 30 zł to tak na zasadzie że wyżej niż teraz, pytanie tylko dlaczego tyle. Dlaczego nie 60 (obecnie to c/z koło 10 by wtedy było)? To 30 to IMO przystanek.
    Ja mam po 4 zł kupione, pozdrawiam.
    I mi się nie spieszy.
  • Re: zasięg korekty 19 zł w Twoich marzeniach Autor: ~analityk [194.146.4.*]
    Tobie się nie spieszy, ale oni chca zejść z kursem, bo za szybko poszlo z 15 na 22, tutaj jest kółeczkowicz, który lubi robić kółka, i nie pozwala wybić kursowi, jedynie, jak się go skupi, to kurs ładnie wybija, zgodnie z wartością spółki, teraz to też ładnie widać jak stanęło na 20,20 bo postawił ukryte zlecenia sprzedaży, albo teraz np. daje 5 tys. aby nastraszyc ulice spadkami. typowe zagrania od dawna na tej spółce
  • Re: zasięg korekty 19 zł Autor: ~Sylek [185.139.124.*]
    Kup Asbis jak chcesz zarobić
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.84.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Ja [31.0.84.*]
    Admin ale teraz zaprezentowałeś żenadę, ani nikogo nie obraziłem ani nie użyłem wulgaryzmów.
    Ile postów puściłeś o wiele bardziej ostrych i napastliwych, wstyd i żenada, dopasowujesz się do giełdy której forum administrujesz.
    Pozdrawiam.
[x]
ARCTIC -2,04% 8,15 2025-11-07 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.