Ptaszki cwierkają że gigant z którym noctiluca podpisze umowę jest już dogadana z akcjonariuszami większościowymi na transakcje pakietowe, dlatego żeby zeszły lockupy i było co sprzedać kurs musi dobić minimum do 224 zł...
Pozdrawiam akcjonariuszy :)
Akcjonariusz serii A, będący osobą prawną, tj. Synthex Technologies sp. z o.o., jest objęty zakazem zbywania należących do niego akcji Emitenta w okresie 18 miesięcy od daty pierwszego notowania akcji Spółki na rynku prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A., jednak nie dłużej niż do dnia 31.12.2023 r.
Xyz Dlatego transakcje odbędą się poza rynkiem po dużo wyższej cenie niż obecna, myślę że żaden akcjonariusz mniejszosciowy nie będzie się czuł pokrzywdzony
I tą odpowiedzią potwierdzasz że nie masz żadnego info tylko zwyczajnie naganiasz. Skoro poza rynkiem to czemu muszą dobić do 224zl jak twierdzisz w 1szym poście?
"Zawarte umowy typu lock-up przewidują możliwość stopniowego uchylania zakazu, o którym mowa w powyższych akapitach, przed upływem okresu ograniczenia, w przypadku znacznego wzrostu kursu akcji Emitenta w ASO. Zgodnie z postanowieniami umów, liczba akcji objętych ograniczeniem ulega zmniejszeniu wraz ze wzrostem kursu akcji Emitenta ponad określone umową progi po rozpoczęciu ich notowania na rynku prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. Każdorazowy wzrost kursu akcji Emitenta, rozumiany jako przekroczenie danego progu kursu akcji na zamknięciu sesji przez kolejnych 5 dni sesyjnych, uwalnia spod rygorów ograniczeń nową pulę akcji. Wielkość uwalnianej puli jest różna w zależności od statusu danego akcjonariusza (akcjonariusz będący członkiem zespołu merytorycznego lub akcjonariusz będący inwestorem finansowym). "
Nie dajcie się oszukać , każdy może przeczytać prospekt emisyjny i sprawdzić że xyz chcę was wprowadzić w błąd, nikt nie będzie sypał w tych cenach bo zależy im na zdjeciu lockupów...
Super jeśli sprzedadzą, bo ja już dawno załadowany. Irytują mnie jedynie takie insaJdy które gwno wiedzą. Spółka nie potrzebuje takich naganiaczy, sama dojdzie do swojej wyceny
Irytować to może ten przygłup co pisze tutaj o 1000 zł czy drugim LPP i jego nazwał bym Naganiaczem , InsaJd akurat pisze sensownie i jedno info już się sprawdziło
Jak 100x napiszesz że jutro będzie padał deszcz to w końcu trafisz. Jak taki insaJd jest poinformowany niech powie kiedy będzie espi z dokładnością do 3 dni. Spółka ma tyle tematów otwartych że jak co tydzień będę pisał o nowym espi to też trafię...
Ale wymyslacie. 426 tys akcji Synthexu i tak byłoby objętych lockupami nawet gdyby kurs dotarł do 224 zł i wiele akcji innych duzych akcjonariuszy tez. To wynika z tabeli w dokumencie informacyjnym. Gdyby ktos chcial ich kupic to moze oglosic wezwanie i wtedy lockupy tez nie obowiazuja - punkt a. Ale to jeszcze nie teraz. Moze za rok a moze za dwa. Wiec nie wymyslac bzdurnych teorii.
To co pisze InsaJd jest nieprawdą. Byłem wczoraj na Deep Tech Investor Day. Pytałem o tą sprawę przedstawicieli spółki i temu zaprzeczają. Spółka w tym momencie nie prowadzi rozmów dotyczących zbycia przez większościowych akcjonariuszy swoich pakietów akcji. Oczywiście możliwość przejęcia spółki przez dużego gracza może być brana pod uwagę, ale w przyszłości - np za 2-3 lata, kiedy spółka będzie na zupełnie innym etapie.