• Mam famur i jsw Autor: ~Gladiator [155.133.10.*]
    Na obydwu spółkach jest zaciągnięty hamulec.
  • Re: Mam famur i jsw Autor: ~Po_prostu [37.47.214.*]
    Prawda. Koszyczek nastawiony i sobie zbiera. Od góry też ładnie zabezpieczany. Co ma być grane jak nie węgiel i wszystko dookoła? Nie pozostaje nic innego jak zacisnąć zęby i czekać.
  • Re: Mam famur i jsw Autor: ~nnn [46.134.171.*]
    Tak samo. Czekać cierpliwie na swoje.
  • Re: Mam famur i jsw Autor: ~Arthurius [94.172.219.*]
    Na 100% gra automat. Miałem wystawione jedno zlecenie kupna 1250 sztuk. Sprzedali mi w tej samej sekundzie w 2 transakcjach 648 i 602 sztuki.

Tak czy inaczej wygląda na to, że poniżej 3,00 zł ciężko będzie im cokolwiek pozbierać. Coraz bardziej agresywnie podstawiają koszyki. Być może jest 2 lub więcej konkurujących graczy.
  • Re: Mam famur i jsw Autor: ~comann [37.249.56.*]
    Szczęśliwy posiadacz, albo i nie...
    Dzisiaj było sporo transakcji związanych z wysypującymi się ETF-ami na mWiG40 i sWiG80. Można to poznać po stosunkowo niewielkich transakcjach na wszystkich spółkach z danego koszyka odbywających się w tym samym czasie (w tej samej sekundzie). Czyli działa stare prawidło giełdowe, że jak są spadki, to w pierwszym momencie obrywają wszystkie spółki, a dopiero później zaczyna się różnicowanie.
  • Re: Mam famur i jsw Autor: ~comann [37.249.56.*]
    Zrzuty koszykami były ale w mWiG40...
    Jutro powinno być u nas porządne obicie, bo wbrew logice nasi przyjaciele z NYSE postanowili chyba wyrzucić z rynku trochę szortów i wszystko odbija w górę, od Euro/USD po indeksy.
    > Jutro powinno być u nas porządne obicie, bo wbrew logice nasi przyjaciele z NYSE postanowili chyba wyrzucić z rynku trochę szortów i wszystko odbija w górę, od Euro/USD po indeksy.

Jakieś odbicie na ,,Rynku'' jest, ale na Famurze dalej sypią niemiłosiernie. Moim zdaniem wysypuje się jeden lub więcej z kilkunastu OFE/TFI zmniejszających zaangażowanie, co w obecnej sytuacji należy postrzegać zdecydowanie jako okazję inwestycyjną. Poza tym w tej cenie nie powinno być problemu ze znalezieniem kilku większych kupców spośród TFI/OFE zwiększających zaangażowanie w Famur.

Ogólnie wygląda to bardzo dobrze dla kupujących w tej chwili i w tych cenach.

https://stooq.pl/q/h/?s=fmf

• Re: Mam famur i jsw Autor: ~Kaa [31.0.60.*]
    Chwalisz się czy żalisz?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.166.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
GRENEVIA 0,00% 3,27 2026-03-09 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.