• wyniki Q2 Autor: ~Rad [87.252.102.*]
    Wyniki dość dobre, ważne że jest odbicie względem Q1 i lepiej niż konsensus. Jednocześnie jest zapowiedź, że już w wynikach za Q3 zobaczymy znowu kasę za Gorlice. Jeszcze by się przydały ze 2-3 wygrane przetargi na bomby...
  • Re: wyniki Q2 Autor: ~prawdaboli [5.173.12.*]
    i moim zdaniem w obecnej sytuacji Europa będzie cisnąć na odzyskiwanie surowców i z nich produkcję
  • Re: wyniki Q2 Autor: ~Rad [87.252.102.*]
    fakt, już nie trzeba będzie próbować pchać to na Ukrainę
  • Re: wyniki Q2 Autor: ~JIM-BEAM [77.115.215.*]
    A co to ma wspólnego z Mobrukiem. Ta spółka nic nie odzyskuje (surowce) tylko spala odpady. Chyba coś się pomieszało z Elemental Holding który odzyskuje metale z akumulatorów.
  • Re: wyniki Q2 Autor: ~analityk [80.82.31.*]
    Tak mobruk niewiele odpadu daje pod recykling, bo nie tym się zajmują. Elemental to dobry przykład, tyle ze oni wszystkim się zajmowali ( wykup mieli robić i delistening). Akumulatory to bym dał jako przykład Orzeł biały.
    Spółkę trzymam od IPO, póki co nie ma powodu do sprzedażny :)!
    "W I półroczu 2022 r. firma zagospodarowała 123,2 tys. ton odpadów, najwięcej w ramach segmentu zestalania i stabilizacji odpadów (73,4 tys. ton), przed produkcją paliwa alternatywnego (39,6 tys. ton) oraz spaleniem odpadów niebezpiecznych i medycznych (10,2 tys. ton). "

O ile dobrze rozumiem, 40 tys. ton materiału do produkcji paliwa alternatywnego.
  • Re: wyniki Q2 Autor: ~Trtytka [37.47.155.*]
    Dziękuję Rad za info.
    Mo-BRUK spodziewa się ok. 17 mln zł wpływów w III kwartale bieżącego roku z tytułu zagospodarowania pozostałych odpadów z „bomby ekologicznej” w Gorlicach.
  • Re: wyniki Q2 Autor: ~słabiak [79.184.63.*]
    zrobiłem bardzo pobieżną analizę wyników i nie widzę uzasadnienia do tej radości
    pewnie czegoś nie dostrzegłem
  • Re: wyniki Q2 Autor: ~Endriu [185.21.151.*]
    Ogromne pokłady węgla, które ma spółka i zamierza je sprzedać
  • Re: wyniki Q2 Autor: ~hehe [195.189.78.*]
    czy odcięcie na zamku będzie? jak obstawiacie?
    było by git, bo kółkowicze były by poza burtą, nie wahali by kursem
  • Re: wyniki Q2 Autor: ~prawdaboli [5.173.12.*]
    jak dla mnie to ten sam gracz , ustawiał kurs a teraz spokojnie może sobie pozwolić na powrót (tylko ze w komfortowej sytuacji) \
  • Re: wyniki Q2 Autor: ~hehe [195.189.78.*]
    widły aby zwiększyć zasięg luki otwarcia na zamku
    tak to widzę / chociaż pewności nie mam
[x]
MOBRUK 0,51% 295,50 2025-11-10 09:56:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.