Zysk zależy od pogody ta była super, zaangażowanie rolników jak nigdy bo miało charakter walki z okupantem, nawozy zabezpieczone, przed wojną, ziemie poza frontem. Ceny żywności do góry , silny dolar. Co może pójść nie tak ?
Ja się nie boje . Czekam na rozwijanie inwestycji przetwórstwa soji za 50 mln i cieszy mnie fakt zejścia na swoje kosztem kukurydzy. Większy zysk . Ten rok będzie słabszy ale kolejne powinny być rekordowe . Według mnie tutaj da się dobrze zarobić
Dnia 2022-08-19 o godz. 07:01 ~HommoH napisał(a): > > Sądząc po wynikach sprzedaży powinno być 10~15% więcej niż 2 990 455 000 UAH [wynik 1H2021].
Wyniki będą lepsze niż ocena hommoh. Zbiory lepsze niŻ rok temu a UAH Jest zdewaluowana i będzie jeszcze raz zdewaluowana. Więc poprawa o 10% ja oceniam na NDST a nie jak homo na DB. jedno jest pewne wyniki dziś
liczyłem na wzrost a jest spadek Zysk brutto spadł o 37% r/r do 77 mln EUR w 1H22, a marża brutto o 47 pp do 35%. EBITDA spadła o 45% r/r do 68 mln euro, a marża EBITDA z 83% do 31% w 1H22. Marża brutto wzrosła z 27% do 31%.