• Wnioski z raportu Autor: daw1985 [188.146.196.*]
    Raport przeczytałem.

Na plus
    1 wzrost zapasów o ponad 100 % w porównaniu to roku ubiegłego. Jest do tego komentarz, że część złota została zamówiona przez klientów i odebrana w Lipcu. Część złota jest po prostu w zapasie aby zapewnić płynność. Przeszło 70 mln zapasów więc ładnie.
    2. Zysk i przychód jak w analogicznym okresie rok temu. Liczyliśmy na więcej ale nie jest aż tak źle. Wtedy był covid i ludzie kupowali złoto. Teraz jest niby wojna.... no tak tylko kogo ona już obchodzi.
    3. Brak długów.
    4. No właśnie już nie wiem.

Na minus.
    1.Brak wytłumaczenia co i dlaczego z dywidendą, wejściem na GPW. Cokolwiek. Pochwalili się że dostali nagrodę za relacje inwestorskie..... " W omawianym okresie Zarząd Spółki rzetelnie kontynuował działania mające na celu budowę relacji inwestorskich" - to jest mało śmieszne.
    2. Zysk i przychód niby ok. Tylko co dalej? Będziemy kisić akcje w przedziale 80-100 do następnego raportu a to przecież cały kwartał.

Ogólnie to jestem sceptycznie nastawiony. Wiadomo spółka nie zbankrutuje, prezes jest jaki jest. Gdybym miał coś lepszego na oku to chyba bym sprzedał akcje i poczekał na przyszły kwartał.
  • Re: Wnioski z raportu Autor: ~JanPawełTrzeci [37.47.178.*]
    Aleś tych plusów nazbierał, ledwo się na ekranie mieści
  • Re: Wnioski z raportu Autor: daw1985 [188.146.196.*]
    Podziel się swoimi plusami.
  • Re: Wnioski z raportu Autor: ~Lolek [77.254.98.*]
    akceptuję interpretację danych z raportu 100 /100 ,

pozostaje tylko poczekać na teraźniejszość ,która to skonsumuje ;-)))))

• Re: Wnioski z raportu Autor: ~Były [37.47.189.*]
    Złoto w q2 spadło z 2050 $ na 1700 $ więc wzrost zapasów w tym czasie nic dobrego nie zwiastuje
  • Re: Wnioski z raportu Autor: daw1985 [188.146.196.*]
    Dobrze zrozumiałem? To że kupili złoto na zapas po 1800$ a nie po 2000$ niczego dobrego nie zwiastuje?

• Re: Wnioski z raportu Autor: ~ANALityk [62.141.233.*]
    Nakupili na zapas żeby je napewno MIEĆ (w razie zerwanych łańcuchów dostaw/zamknięcia granic/etc) ale oni nie spekulują ani na wzrsty ani na spadki, co jest napisane w raporcie (hedgują się tak żeby nie zarabiać ani nie tracić na zmianach ceny) oni tylko sprzedają złoto i doliczają swoją marżę, tyle...
[x]
MENNICASK -3,18% 60,80 2026-03-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.