I zmienili skup na wezwanie o którym pisałem ze to lepsze wersja a to oznacza ze zaczyna im sie śpieszyć :) ale cena ... hm mam nadzieje ze nie znajdą naiwnych ... nastepny schodek 15.xx
ale masakra powiem wam dlatego że tylko 3 % akcji czyli redukcja zapisu pewnie coś koło 96% czyli sprzedamy zaledwie 4 może 5 % posiadanych akcji i jeszcze ta cena 13,86 zonk. Dla kogoś kto ma ok 1000 akcji szkoda zachodu z tym całym skupem
Mam tu 40% w plecy (lider czerwieni na rachunku) i miałem to trzymać pod dywidendę aby choć trochę mi się ta wtopa zwróciła ale nawet dywidendę chcą czasowo zawiesić. Dramat i kasa w zamrażarce. A za te 13,8 to mnie mogą w dooope pocałować. Nawet mi się nie chce uśredniać bo jak jakaś atomówka pierd.... na Ukrainie to się otworzy poniżej 10 zeta i dopiero wtedy można coś dokupić na longa. Pod koniec roku chyba trzeba będzie robić stratę by belkę pomniejszyć tym gniotem. Do tego póki co się nadaje.
Tak tak:
- SANOK skupuje bo cena jest niska
- fundy jak oddadzą to będą na stracie (rok zawieszenia dywidendy nie skreśla społki z portfela)
- skup z rynku 806k akcji trwałby 2 lata przy obecnym volumenie i dlatego jest wezwanie
- moim skromnym zdaniem zaczyna im sie śpieszyć przed infami i dlatego jest ten skup
- nawet jak skupią te 806k w pierwszym wezwaniu to też dobrze, nie bedzie juz mrożenia kursu pod skup.
"ale masakra powiem wam dlatego że tylko 3 % akcji czyli redukcja zapisu pewnie coś koło 96%" - tak, przy założeniu, ze wszyscy akcjonariusze zechcą sprzedać wszystkie swoje akcje w tym wezwaniu, rzeczywiscie będzie taka redukcja :-)