Dnia 2022-08-15 o godz. 16:29 ~Karamba napisał(a): > Trzymać akcje scope i pod żadnym pozorem nie oddawać . > > Ręce pod tyłek ,a kciuki trzymać ,tam gdzie słoneczko nie dochodzi.
500 mln $ to jakis kosmos ale 100 mln $ jest realne a to i tak daje 50 zl na akcje gdzie kurs wynosi 6 zl, technologie maja nawet lepsza od PCR wg mnie to mega okazja inwesycyjna
500 mln USD to nie jest żaden kosmos a po prostu realna wycena biznesu w tym obszarze zakładając ,że sieć dystrybucyjna obejmuje kilka regionów świata. Na ten moment Genomtec ID jest zarejestrowane i gotowe do sprzedaży i użycia w EU i w tym momencie ich technologia /produkt jest wart 200 mln USD. Spółka ma jednak ambicje i wybiera trudniejszą drogę aby osiągnąć deal M&A w okolicy wspomnianych 0,5 mld USD. Wtedy nabywca dostaje już sprawdzony w boju produkt sprzedawany na wielu rynkach . Na początku roku 2023 zaczną się działania w celu rejestracji Genomtec ID na rynku USA. Tajwan jest tylko przyczółkiem do rozbudowy sieci na rynkach regionu Asia-Pacific.
Genomtec? Darujcie sobie tego gniota :) Podałem wam poważne biznesy z realną szansą na globalny sukces! "Medinice, SDSOptic, Bioceltix, Pure Biologics, Noctiluca. Niska wycena około 100 mln, ogromny potencjał wzrostu x10"
Medinice ma projektów o potencjalnej wartości 2mld dolarów. To nie są żarty. Urządzenia działają. Warto zbierać, choć trudno o sensowniejsze ilości. Trzymają twardo kwity. Statut taki sam jak na scope w kontekście dywidendy. Scope życzę jak najlepiej ale... te 300 powinno liznąć, ale dalej będzie ciężko narazie. Tak sądzę, tak mi wychodzi. Po odcięciu dywidendy polecam poczytać o Medinice. Do tego zdaje się że na Medi zaliczyło dół kanału wzrostowego, gdzie zresztą byłem dostawiony. Wsparcie działa i trzyma. Nic na siłę ale czasem i na bankierze trafiają się dobrodoradzacze, w tym wypadku ja :) Pozdrawiam