A juz myslałem ze naganiałeś pezrd wyjazdem .Ze moze na tych kajakach co pływałes sie cos wydarzyło.Potem ze moze na Odrze działasz. Ale jest OK !!! / tyle ze pozimom zainteresowania WAT spadł na prawie 200 z 91 w rankingu Bankiera/ czyli odwrotnie do zanieczyszczń znisczen i i kłamstewek p.i no kia , a tak na mrgonesie czy pikoniko to nOS czy ch..j?/ Zobaczymy w wtorek. Tak z ciekawości .. w czwartek juz na FIX na S nie było chetnych do sprzedazy po 40,50 - zaryzykowałem zlecenia 172 szt - poszły ok 17,03 w 2 złwceniach potem jeszxcz było na ok 300 na K Pytanie KTO i po co ? w piatek po 38,50 było
Generalnie w ciagu następnego roku powinno rosnać reguralnie. Spółka typowo na długio termin. Ale nie podpisze się dwoma ręklami pod deklaracją ze po wynikach 50zł czy 100zł :) Bo sie mocno mozna zdziwnić tak jak to zdziwliście sięw piątek pisząc ze będą rekordy. Ehh jak zawsze na NC :)
Jam - spoko watek do PP .A inwetstycje dlugoterminowe / to tak jakbym zakładał ze jaro to jak brezniew bedzie zył wicznie -bo śmierć go sie brzydzi - dowcip z lat 80 XX wieku/ tak tu spokojnie po sprzedazy 172 szt po 40,50 - cena zkupu sporo sporo sporo nizsza - mogłem siedzxiedź i pic łyskacza w oczekiwaniu na 50 zł / Nie było 50 .Trudno zostało jeszcze troche kasy na dzis jutro pojutrze - bo szkoda zdrowia . To sa spokojne cele na WAT -Ackerman dla mnie
Spółka jest obecnie wyceniana na około 40 mln i jak na ten moment przynajmniej o 100% za mało. Ja biorę po uwagę to, że wydali przez ostatnie 2 lata większość zysków na skup akcji a my cierpliwe czekaliśmy co się stanie ze skupionymi akcjami. Teraz mają jeszcze 1 mln na skup i 200 tyś akcji na co chcą np przejęcie, dla inwestorów, nie dametrializacje (raczej niemożliwy scenariusz przy tak wysokich stopach procentowych). Spółka nie ma zadłużenia więc żadne kredyty nie będą obciążały wyników. Popyt na ich produkty jest ogromny i wyniki wtorkowe będę najważniejsze w ostatnich dwóch latach, a to dlatego że poznamy dynamikę wzrostu przychodów i zysków!!
Trzeci i czwarty kwartał to dopiero będą piękne wyniki, w IIQ była inwestycja w LuOn i niepewność w związku z wojną. Trzeci kwartał to szał na piecyki i drewno. No i delikatny rozwój FV
Dnia 2022-08-13 o godz. 16:17 ~PP napisał(a): > Spółka jest obecnie wyceniana na około 40 mln i jak na ten moment przynajmniej o 100% za mało. Ja biorę po uwagę to, że wydali przez ostatnie 2 lata większość zysków na skup akcji a my cierpliwe czekaliśmy co się stanie ze skupionymi akcjami. Teraz mają jeszcze 1 mln na skup i 200 tyś akcji na co chcą np przejęcie, dla inwestorów, nie dametrializacje (raczej niemożliwy scenariusz przy tak wysokich stopach procentowych). Spółka nie ma zadłużenia więc żadne kredyty nie będą obciążały wyników. Popyt na ich produkty jest ogromny i wyniki wtorkowe będę najważniejsze w ostatnich dwóch latach, a to dlatego że poznamy dynamikę wzrostu przychodów i zysków!!
Było info z DIY o duzym zamówienie kórs wystrzelił ponad 100%. Giełda dyskontuje przyszłosc.
Dnia 2022-08-13 o godz. 16:51 ~jam napisał(a): > Dnia 2022-08-13 o godz. 16:17 ~PP napisał(a): > > Spółka jest obecnie wyceniana na około 40 mln i jak na ten moment przynajmniej o 100% za mało. Ja biorę po uwagę to, że wydali przez ostatnie 2 lata większość zysków na skup akcji a my cierpliwe czekaliśmy co się stanie ze skupionymi akcjami. Teraz mają jeszcze 1 mln na skup i 200 tyś akcji na co chcą np przejęcie, dla inwestorów, nie dametrializacje (raczej niemożliwy scenariusz przy tak wysokich stopach procentowych). Spółka nie ma zadłużenia więc żadne kredyty nie będą obciążały wyników. Popyt na ich produkty jest ogromny i wyniki wtorkowe będę najważniejsze w ostatnich dwóch latach, a to dlatego że poznamy dynamikę wzrostu przychodów i zysków!! > > Było info z DIY o duzym zamówienie kórs wystrzelił ponad 100%. Giełda dyskontuje przyszłosc.
kurs.... Boze co to forum bankiera ze mna robi. Czas to ograniczyć...
Nie do końca dyskontuje przyszłość bo reakcja kursu na DIV była bardzo spóźniona. Tak samo jak reakcja na rewelacyjne wyniki pierwszego kwartału tzn. strzał był tylko na kilka godzin w dniu raportu. Wzrost kursu odbył się ostatnio przy niezłym wolumenie i wyczyszczono najpierw do 30 zł potem do 40 zł. Na poziomie 40 zł trwa konsolidacja moim zdaniem pod kolejne wybicie na wyższe poziomy. Spadki na ten moment są mało prawdopodobne bo nikt nie chce sprzedawać! Całe otoczenie jest sprzyjające więc po co sprzedawać kurę znosząca złote jajka?