Ciekawe jak wtorkowa sesja się zakonczy i czy w ogóle ktoś z nowych inwestorów zainteresuje się nasza spółka po raporcie okresowym,który jest bardzo dobry jakby nie patrzeć.Niestety piątkowa sesja zakończyła się lekkim plusem tylko dlatego,że w samej końcówce ktoś podbił kurs jedna akcją,w przeciwnym razie byłaby spadkową.Troche się tych raportów okresowych pojawiło więc jest materiał do porównania,we wtorek się przekonamy.
Wcześniej obniżali kurs jedną akcją by wywołać jakieś wątpliwości i pozór wywalania a teraz może próbują robić pozory zainteresowania walorem,dla mnie to zwykla dziecinada,spółka jest bardzo rozwojowa,że sporym zapasem gotówki i do tego przyszłe produkcje są już w zaawansowanej fazie produkcji-nic tylko cierpliwie czekać.Ja mam czas i z kazdym kolejnym raportem utwierdzam się w przekonaniu,że dobrze zainwestowałem swoje środki.Jak wiadomo każdy inwestuje jak mu pasuje:))
Nie reagujcie na tych trolli,pozbyli się pakietów licząc,że odkupią taniej,wystarczy nie sprzedawać,niech się przebijają w arkuszu i odkupują drożej.Koncowka roku bedzie należała do Madmind(poznamy szczegóły największej produkcji studia )Trzymać akcje i ot cała filozofia a kundle mają to do siebie,że szczekają,taka ich natura.
W najbliższy piątek kolejny newsletter,może podadzą jakieś szczegóły przyszłych premier,czas działa na naszą korzyść,w końcu spółka zainteresują się normalni inwestorzy a nie tylko kilku dniowi pseudo inwestorzy.Niedlugo termin premiery wersji konsolowej więc to pewnie będzie zapalnik do trwałych,organicznych wzrostów.
Data premiery może być podana w najbliższym newsletterze, ale raczej spodziewałbym się komunikatu w formie ESPI. Według mnie jest to zbyt ważna informacja, żeby "przemycić" ją w formie newslettera (nie każdy jest czyta/ogląda). A
Naturalnie,że info o dacie premiery konsolowej będzie w formie oficjalnego espi,to bezdyskusyjne.Moze w newsletterze powiedzą coś więcej o postępach prac.Do piątku niedaleko więc nie ma co spekulować:)
Spokojnie Grubu40, to niewielkie zainteresowanie do czasu, im bliżej końca roku tym się niektórym bardziej oczy otworzą. Masz zdrową, dochodową spółkę, wystarczy cierpliwie poczekać, szczególnie, że jest mało akcji w wolnym obrocie a jak pokażą szczegóły największego projektu to wtedy zrozumiesz, że było warto czekać.