Witam, Czy już wiadomo od kiedy można zapisywać się na akcje nowej emisji w ramach posiadanych "pp". Ile nowych akcji będę mógł kupić za jedno "pp". Miłego dnia.
Na podstawie Uchwały przyjęto cenę emisyjną serii H na poziomie 0,15 PLN (piętnaście groszy) każda akcja, co przy średnim kursie 4,7230 EUR/PLN opublikowanym przez NBP w dniu poprzedzającym dzień ustalenia ceny emisyjnej (tj. w dniu 4 sierpnia 2022 r.) implikuje maksymalną wartość wpływów brutto Spółki z oferty publicznej akcji serii H na terytorium Unii Europejskiej w wysokości 700.568,82 EUR.
Zarząd ustalił termin przyjmowania zapisów w wykonaniu Prawa Poboru i Zapisów Dodatkowych na akcje serii H Spółki od 24 sierpnia 2022 r. do 7 września 2022 r.
Przydział akcji serii H Spółki objętych w wykonaniu Prawa Poboru oraz w Zapisach Dodatkowych nastąpi w dniu 19 września 2022 r.
Zarząd ustalił termin przyjmowania zapisów na akcje serii H Spółki nieobjęte w wykonaniu Prawa Poboru i w Zapisach Dodatkowych przez podmioty, które odpowiedzą na zaproszenie Zarządu Spółki od 20 września 2022 r. do 26 września 2022 r.
Przydział akcji serii H Spółki podmiotom, które odpowiedzą na zaproszenie Zarządu Spółki nastąpi w dniu 27 września 2022 r. Przydział akcji serii H Spółki podmiotom, które odpowiedzą na zaproszenie Zarządu Spółki nastąpi według uznania Zarządu, po cenie równej cenie emisyjnej. Zarząd zastrzega sobie prawo do nieprzydzielenia akcji serii H wszystkim lub niektórym inwestorom, w całości lub w części.
Zapisy na akcje serii H mogą być składane zgodnie z zasadami dystrybucji oferowanych papierów wartościowych, które zostaną przedstawione w Memorandum Informacyjnym, którego publikacja planowana jest na dzień 18 sierpnia 2022 roku.
Nie ,żle rozumiesz . 2 pp uprawnia do zapisów na 3 akcje nowej emisji /to co masz podziel na 2 a następnie razy 3 i tyle akcji będziesz mógł kupić po 0,15 gr za szt./
Czy będzie można kupić pp bo przecież nie wszyscy kupić chcą nowe akcje najwyraźniej widać po kursie że nie wszyscy rozumieją na czym polega biznes z nową emisją mogą nawet kasy nie mieć na kupno nowych akcji... Czy będą notowane pp czy nie?
W sumie to nie spotkałem się z przypadkiem by akcjonariusz nie mógł sprzedać pp akcji i wziąć pieniądze za pp zamiast kupować akcje ja chętnie kupię pp po 0,01 PLN by kupić akcje z nowej emisji po 15 groszy przy cenie akcji starych 40 groszy dill to dill kupię pół miliona pp po 0,01 chętni do sprzedaży czy są tu?
Z praw poboru wynika że masz pierwszeństwo do zakupu akcji po 15 gr. Jak nie wykorzystasz swoich praw to tobie przepadną i w drugiej turze ktoś z zewnątrz będzie mógł sobie twoje niewykupione akcje kupić. Teraz na movie games vr była sytuacja że nie było chętnych tylu co praw poboru i nie zostały akcje wykupione i nie rozwodnia spółki duza ilością akcji, tylko taka jaka została opłacona a reszta praw poboru out. Co za tym idzie uzyskali również mniej środków w czasie tej emisji.
Cześć, Mam prośbę, ma ktoś może konto na ing makler i mógłbym mi powiedzieć co zrobić żeby nabyć akcje z prawa poboru. Wchodze we wnioski zakładka aktywuj prawa poboru i tu się zatrzymuje. Pomóżcie prosze, i mam nadzieje że zaraz nie dostane odp skoro nie umiem tego nie przestań inwestować, :)
Dziekuje za informacje SPI. Tam było tyle dat że nie wszystkie zapamietalem. Mamy 24 09 i niestety mam nadal. Na koncie ING znalazlem zakłądke "zapis na akcje z poboru" tylko to mi najbardziej pasuje. Wchodze w tą zakładke wybieram PL7MDA00042, wybralem to tylko dlatego bo na innym forum doradca ing pisał żeby wybrać kod z literkami MDA (on wskazał konkretny w tamtym poście, nie chodzilo o TRU). WYbieram wariant podstawowy (innego nie ma) i są pola tylko jedno moge uzupelnić. Jeżeli ktoś ma aplikacje ING i już zakupił PP to bede bardzo wdzięczny o pomoc.