Szybko i zwięzłe bez tłumaczenia -info o dywidendzie za pierwsze 100 mln - kurs 320-350 -sprzedaż BacterOMIC jak kwota będzie w przedziale 250-300mln - kurs podwoi się czyli ok 640-700zł za akcję - info o kolejnych projektach kolejny nieduży wzrost -info o kolejnych transzach płatności 30 i 40 mln po 100zł w górę czyli do 2027 roku mamy min 1000zł Czyli ok 450-500% od obecnej wyceny Spółka uwiarygodniła się na rynku światowym i wśród inwestorów ,przechodzi niebawem GPW A Wy dalej wyrzucajcie akcje po 200zł
Dnia 2022-08-12 o godz. 08:41 ~Piter napisał(a): > Szybko i zwięzłe bez tłumaczenia > -info o dywidendzie za pierwsze 100 mln - kurs 320-350 > -sprzedaż BacterOMIC jak kwota będzie w przedziale 250-300mln - kurs podwoi się czyli ok 640-700zł za akcję > - info o kolejnych projektach kolejny nieduży wzrost > -info o kolejnych transzach płatności 30 i 40 mln po 100zł w górę czyli do 2027 roku mamy min 1000zł > Czyli ok 450-500% od obecnej wyceny > Spółka uwiarygodniła się na rynku światowym i wśród inwestorów ,przechodzi niebawem GPW > A Wy dalej wyrzucajcie akcje po 200zł
Jak ja lubię taki hurraoptymizm... A teraz serio: - info o dywidendzie - kurs 280 - 300 zł -sprzedaż BacterOmic - raczej 100 - 200 mln - kurs 310 - 370 - dywidenda za BacterOmic - 400 info o kolejnych transzach + 15 i + 20 zł do kursu To mamy + około 100% od teraz w kilka lat. Spokojnie można na luziku kupować. Ale na pewno to nie "okazja życia".
Przypomnę tylko, że "eksperci" forumowi wyceniali PCROne na minimum 400 mln $ (pamiętam, że ktoś mnie zwyzywał na forum za pytanie "a co jeśli pójdzie za mniej?") i wtedy kurs prawie dobił do 250 zł... Wszystko macie teraz w cenie, a wypłata dywidendy zetnie kurs o spory kawałek.
Dnia 2022-08-12 o godz. 09:14 ~Gość napisał(a): > Przypomnę tylko, że "eksperci" forumowi wyceniali PCROne na minimum 400 mln $ (pamiętam, że ktoś mnie zwyzywał na forum za pytanie "a co jeśli pójdzie za mniej?") i wtedy kurs prawie dobił do 250 zł... Wszystko macie teraz w cenie, a wypłata dywidendy zetnie kurs o spory kawałek.
Lepiej patrzyć na FAKTY a nie na " forumowych bankierowych expertów " .
Podawany był przedstawiciele spółki określali mediane tego typu transakcji juz wiele lat temu na ok 120 MLn $ , ale podawali też przykład transakcji ze stycznia 2018 roku gdzie 4 lata temu poszla transakcja za 191 mln $ . WIec całosc transakcji wówczas była wyceniana na ( 191 MLN USD * 3.3 ) =630 MLN PLN
po 4. 5 roku SCP spzredaje swoje urzadzenie PCR/ONE za (170 mln USD * 4.6) = 782 mln PLN .
wiec radze jednak słuchac tego o czym mowią przedstwiciele spółki i patrzeć jak spółka potem sobie radzi z Komercjalizacją ---kesszowo ---a nie czytwach EXPERCKICH TROLLI bankierowych.
czyli wyceniasz społke na tyle ile wyplaci samej dywidendy po komercjalizacji BACTEROMIC---
A to jest spółka biotechnologiczna która osiąga własnie na naszych oczach sukcesy.
P.S spólki typu biotechnologiczne , gamingowe moga byc znowu w modzie bo KOSZTY energii bedą obciazały spółki produkcyjne a zubozenie społeczeństwa bedzie powodowało zmniejszenie popytu na wiele artykułow detalicznych.
P.S jak to pienie widac po LESCZACH jak samo sterowanie kursem moze BUDOWAĆ ich baniaki LOGICZNE--- jak cos puchnie to nie wazne jest dlaczego PUCHNIE tylko puchnie wiec MUSI COS BYC. Jak kurs trzymaja za jaja to NIe wazne ile kasy zarabia i jakie ma parspektywy ale jak jest trzymana to RYNEK WIE LEPIEJ--a prawda jest taka ze RYNEk JUZ WIE ze to jest za.je.bista spóła --problem z nia jest taki ze mało akcji jest w obrocie i GRUBI DWOJA SIE JAK MOGA ---zeby je odebrac---podobnie było np z CDR po debiucie W3 ---gdzie masa drobniy sie w kwity zaopatrzyła grubasy od nich papaier odebrali ---i potem z 20 PLN i kapitalziacji 2.5 MLD PLN pojecali na 400 PLN i kapitalziacje ponad 40 MLD PLN --a tez przy tych 20 PLN nawijki były ze RYNEK WIE LEPIEJ I JUZ WSZYTKO WLICZA W CENE OWYCH 20 PLN----HEHEHEHE--- a to chodziło o to zeby drobnycm ktorzy zapakowali sie pod debiut W3 odenbrac kwity najtaniej jak mozna było to zrobic.
Dnia 2022-08-12 o godz. 09:36 ~Mj napisał(a): > 100% w kilka lat, a piszesz o dywidendzie 400 zł z Bacteromic. Że tak powiem - to się logicznie nie spina.
Bardzo ciężko zauważyć, że na końcu pisałem wartość kursu po "zdarzeniu" ;)
tak bardzo cieżko to zauważyc bo z TWOICH SYmulacji ze przed komercjalizacja BActeromica SPC bedzie warty 300 PLN mniej niz po komercjalizacji ktora sam wyceniasz nawet na ok prawie 1,4 MLD PLN ---czyli z SAMEJ TEN TRANSAKCJIi KESZ to 541 PLN za akcje. przy umowie na 300 MLN $ i cenie za USD 4.6---chociaz tutaj mam watpliwosci czy przy TAKIM ZARZADZANIU POLSKi i problemach w jakie pakuje nas PIS--czy dolec nie bedzie znacznie znacznie wyzej.
TOTALNY brak LOGIKI---tym bardziej ze nie wiem dlaczego z uporem maniaka kazdy uwaze ze SPOLKA nie powinna byc WARTA WIECEJ NIZ SAM KESZ jaki moze do niej spłynac w najblizszych latach---przeciez to BE.BI.LIZM.EM pachnie tego typu załozenie. :))
Mówiłem prosiłem, tylko nieprzeciętnie celny strzał, centralnie w samo kakało, może być zapalnikiem do dalszych wzrostów, a nie strzały ,wykonywane w kant dupy.