• Na ile rynek wycenia Bacteromic? Autor: ~Jak [31.0.63.*]
    Tak sobie myślę - obecna wycena Scope to jakieś plus minus 600 mln zł, za CD dostali w gotowce 100 mln dolarów czyli 450 mln zł, kolejne 70 mln dolarów dostaną po osiągnięciu kamieni milowych. Łącznie 760 mln złotych. Wiadomo że są jakieś kosztu transakcyjne, podatki, premie dla pracowników, ale ogólny bilans wskazuje na to, że Scope jest tyle warte ile dostaną za CD.

A Bacteromic? A reszta spółki z know how i pracownikami? A trzeci projekt ? Wygląda na to że jest wyceniany na zero. I to jest ciekawe w kontekście efektywności giełdy. A przypomnę że Bacteromic nie jest w powijakach, lecz jest zarejestrowany i już przeszedł optymalizację przedprodukcyjną. Został tylko proces sprzedaży. Jeśli liczyć choćby podobną należność za Bacteromica jak za CD to mamy jeszcze ogromny potencjał wzrostu którego giełda nie dostrzega…
  • Re: Na ile rynek wycenia Bacteromic? Autor: ~Mann [5.173.137.*]
    Dokładnie
  • Re: Na ile rynek wycenia Bacteromic? Autor: ~piotr [83.12.58.*]
    I to jest mega śmieszne w kontekście tych informacji. Zainteresowanie jest prawie zerowe. Obroty jak na takie prawie żadne... rynek ewidentnie nie wierzy w ta spółkę. Taki kurs jako becnie był już w roku 2020 a wtedy nie była daleka droga do sprzedaży społki zależnej. Teraz jak się dokonało kurs jest jescze niżej! SZOK!
  • Re: Na ile rynek wycenia Bacteromic? Autor: ~Mj [94.254.171.*]
    Rynek nie wierzył też ostatnio np. w Blirta. Działalność pokrewna. Dobierałem po 9, 10, 7, 8, 7, chyba nawet koło 6. Forumowi spece wieszczyli zjazd na 3, chociaż brałem papier z przekonaniem, że oddam po 25 w ciągu dwóch lat. Musiałem oddać po 16 z hakiem, bo wyskoczył wykup przymusowy.

Nie ma jednak tego złego. Do paczki Scope, którą miałem dobrałem drugie i trzecie tyle. Teraz czekam na minimum 1000 zł. W ciągu 2 lat. Mam nadzieję, że nikt mnie nie wydyma przymusowym wykupem po 500.
[x]
SCPFL 0,34% 118,80 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.