• Wszystko zielone a Perełka Autor: ~Spada [146.70.28.*]
    co jest?
  • Re: Wszystko zielone a Perełka Autor: ~tom [213.134.184.*]
    Komuś nie podoaba sie zielony kolor ;)
  • Re: Wszystko zielone a Perełka Autor: ~Obiektywnie [89.64.47.*]
    To już nie jest perełka a perełka. Perełka to była, jak kosztowała 2 zł i stał robiła mocne UP. Teraz jest po 11zl i stal robi mocne down.
  • Re: Wszystko zielone a Perełka Autor: ~leo [89.64.69.*]
    Gdzie ci stal robi mocne down? Ceny jak w ubiegłym roku lub wyższe w zaleźności od produktu. Nie wiem skąd się biorą tacy eksperci, albo gadanie że jest nadpodaż stali i będzie tylko tanieć. Będzie tak wam tanieć że rząd chce wrzucać 5 mld na budowe nowych stalowni w Polsce, bo za chwilę w Europie może być problem ze stalą, bo źródełko z Ukrainy i Rosji wyschło. A co do wyników za 3 i 4 kwartał to się zdziwicie jeszcze, pełno januszy szczekało że w 2q już będzie strata, a był ogromny zysk, to samo będzie w kolejnych kwartałach, bo popyt na stal w Polsce cały czas jest i będzie wysoki. Drogi, kolej, bloki jakoś nie zauważyłem by inwestycje w Polsce stanęły. Pomijam już perspektywy odblokowania kasy z KPO i plany odbudowy Ukrainy, bo wtedy taki bowim będzie miał kapitalizację x10 obecnej. Pozdrawiam myślących.
  • Re: Wszystko zielone a Perełka Autor: ~Ciupek [37.30.41.*]
    Mądrzy ładują do wora
  • Re: Wszystko zielone a Perełka Autor: ~Ja [37.248.223.*]
    Tylko popatrzcie co rośnie: datawalk - dodruk akcji bo kuz brakuje kasy ? A kurs z 130 na 174 :)
    Bos bo zarobił 1zł przy cenie 8zł - my tylko 4.5zł ale to przecież inna branża tam za 1zl można kupić więcej niż u nas :)
    Cdprojekt kolos z zyskami jak warzywniak.
    Tradycyjnie bumech, votum.
    A wy chcecie aby normalna spółka z zyskami, zdrowymi wskaźnikami rosła?
    Przecież to wprawiłoby w zaklopotanie niejednego maklera... przecież spółki z mega zyskami na bananie muszą być wyceniane ok p/e 1 maks 2 bo zyski spadną gdy przyjdzie recesja!
    Nie to co championom, tam zyski będą rosły jak na drożdżach, ludzie bez pracy będą kupować i grać w gry, banki będą zgarniać kokosy z niewypłacalnych klientów, niektórzy będą sprzedawać za grube pieniądze swoje licencję firmom w stanie upadku :)
    Ach..... Nawet nie chce się komentować...
  • Re: Wszystko zielone a Perełka Autor: ~Em_Em [109.173.152.*]
    Prawda :)
    Na PKP cieszą się, że jest malutki zysk i tylko 42 mln straty za pierwsze półrocze, zapowiadają na jutro górne widełki.
    A na Bowimie tragedia/dramat, w pierwszym półroczu zaledwie 100 mln zysków i straszne zmartwienie, że w drugim półroczu może być tylko 50 :))))
  • Re: Wszystko zielone a Perełka Autor: ~Ja [37.248.172.*]
    Następny sukces Asbis kapitalizacja 900mln i zysk za 2q 45mln zł!!!!
    Powyżej oczekiwań analityków:)
    Jakie są oczekiwania względem bowim przy kapitalizacji 200mln?
    100mln netto wystarczy bo w pół roku to za mało aby spółka kosztowała chociaż wk.
[x]
BOWIM 2,19% 8,40 2026-05-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.