• KTOŚ MI WYTŁUMACZY, O CO TU CHODZI Z TAK NISKĄ CENĄ AKCJI? Autor: ~CiekawskiInwestor [178.73.210.*]
    Aktualna cena akcji EKOBOX waha się w okolicach 50 groszy. Spółka ma portfel z sumą zamówień wartą ponad 100 milionów złotych.
    Ludzie są ślepi albo mają problem zmyśleniem, że nie widzą takich informacji.

Pompują jakieś badziewia, a tutaj taka perełka.

Dla przykładu zarząd ML SYSTEM chwali się rekordowym portfelem zamówień tj. 120 milionów, a jedna akcja w rynku kosztuje 80zł. Kiedyś nawet kosztował prawie 190zł.

W 2020 kurs SUNEX wynosił ponad 6zł, a ich portfel zamówień opiewał sumę ok. 90 milinów. Obecnie ich portfel zamówień waha się w okolicach około 150 milionów, a za jedną akcje płacono prawie 20zł.
    Chciałbym zaznaczyć, że jeszcze w 2018 kurs akcji SUNEX wynosił około 50 groszy.

O CO TU CHODZI?!!!!!!!!!!!
  • Re: KTOŚ MI WYTŁUMACZY, O CO TU CHODZI Z TAK NISKĄ CENĄ AKCJI? Autor: ~DonStanislao [79.186.165.*]
    słyszałęś kiedyś o kapitalizacji, a nie cenie poszczególnej akcji?? a druga sprawa faktycznie ekobox powinien trochę wzrosnąć, oczywiście nie mówie o 100 do końca roku jak 90% błaznów z tego forum.
  • Re: KTOŚ MI WYTŁUMACZY, O CO TU CHODZI Z TAK NISKĄ CENĄ AKCJI? Autor: ~Rastaman [151.236.30.*]
    Hahaha! DonStanislao [79.186.165.*], a ty się z kozą na mózgi zamieniłeś? Większych bzdur od trolla bez akcji jeszcze nie słyszałem. Do tego będzie tu obrażał naganiacz.

Sunex kiedyś przy 50gr miał podobną, jak nie taką samą kapitalizację co Ekobox.

ML System to już trochę inna sprawa, bo jest mniejsza ilość akcji, ale przy 50gr wynosiłaby ona około 3300k.

Poza tym przychód Ekobox mocno podskoczy po wykonaniu obecnych umów na razie na ponad 100 milionów złotych.

Dajmy tu przykład Sunexu. Ekobox przy takiej kapitalizacji jak obecnie "słoneczko" powinien kosztować przynajmniej 9zł po wykonaniu umów i rozliczeniu oraz wykazaniu przychodów.

Po za tym z pewnością w drodze będą kolejne umowy.
  • Re: KTOŚ MI WYTŁUMACZY, O CO TU CHODZI Z TAK NISKĄ CENĄ AKCJI? Autor: ~nienajnowszy [178.16.102.*]
    Moze i powienien, ale brak zainteresowania
    cały kapitał jest juz na tych lepiej rozreklamowanych i wątpię zeby tu przyszedł
    :(

• Re: KTOŚ MI WYTŁUMACZY, O CO TU CHODZI Z TAK NISKĄ CENĄ AKCJI? Autor: ~Teddy [192.99.175.*]
    Dnia 2022-08-11 o godz. 14:51 ~nienajnowszy napisał(a):
    > Moze i powienien, ale brak zainteresowania
    > cały kapitał jest juz na tych lepiej rozreklamowanych i wątpię zeby tu przyszedł
    > :(
    >

Jak wątpisz, to sprzedaj i problem z twojej głowy zniknie, chyba, że to słońce.
  • Re: KTOŚ MI WYTŁUMACZY, O CO TU CHODZI Z TAK NISKĄ CENĄ AKCJI? Autor: ~Ksionc [83.26.126.*]
    Dziś raporcik....może to ten dzień....
  • Re: KTOŚ MI WYTŁUMACZY, O CO TU CHODZI Z TAK NISKĄ CENĄ AKCJI? Autor: ~Jozef [5.173.151.*]
    Raport dobry , zyski z działalności Ok , perspektywy bardzo dobre a cena akcji stoi w miejscu …
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.16.102.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: KTOŚ MI WYTŁUMACZY, O CO TU CHODZI Z TAK NISKĄ CENĄ AKCJI? Autor: ~Kris [176.113.204.*]
    Teoretycznie tak ale wystarczy dobry zysk z kontraktu i wyliczenia o C/Z bardzo się zmienią.
  • Re: KTOŚ MI WYTŁUMACZY, O CO TU CHODZI Z TAK NISKĄ CENĄ AKCJI? Autor: ~mistrz [46.169.36.*]
    dla mnie wyniki w II kwartale są bardzo dobre:
    Gwałtowny wzrost cen materiałów do produkcji oraz kosztów transportu miał bezpośredni wpływ na sytuację Grupy Kapitałowej EKOBOX S.A. Podjęte przez Spółkę EKOBOX jak i całą Grupę Kapitałową działania dostosowujące do obecnej sytuacji rynkowej pozwoliły na wypracowanie w II kwartale 2022 roku zysku netto w wysokości 1 204 345,23. Aktualny portfel posiadanych zamówień jest rekordowo wysoki w historii spółki i wynosi ponad 100 mln złotych."  
  • Re: KTOŚ MI WYTŁUMACZY, O CO TU CHODZI Z TAK NISKĄ CENĄ AKCJI? Autor: ~Jean [151.80.147.*]
    Dnia 2022-08-12 o godz. 10:13 ~mistrz napisał(a):
    > dla mnie wyniki w II kwartale są bardzo dobre:
    > Gwałtowny wzrost cen materiałów do produkcji oraz kosztów transportu miał bezpośredni wpływ na sytuację Grupy Kapitałowej EKOBOX S.A. Podjęte przez Spółkę EKOBOX jak i całą Grupę Kapitałową działania dostosowujące do obecnej sytuacji rynkowej pozwoliły na wypracowanie w II kwartale 2022 roku zysku netto w wysokości 1 204 345,23. Aktualny portfel posiadanych zamówień jest rekordowo wysoki w historii spółki i wynosi ponad 100 mln złotych."  

Hahaha!!! Tutaj taka perełka leży na dnie, a balon Columbus chcą dalej pompować. Columbus ponad 600 mln kapitalizacji ze stratami w zyskach w 2022 (1q ponad 40 mln straty, 2q ponad 50 mln straty). Kurs na nim jest obecnie w okolicach 8zł. Ekobox ok. 20 mln kapitalizacji i wykazują zysk ponad 700 tys zł w 1 półroczu 2022. Do tego w portfelu umowy na ponad 100 mln zł. Przy kapitalizacji ponad 600 mln zł Ekobox powinien kosztować ponad 13zł. Poza tym jeszcze ilość akcji w rynku. Columbus ponad 16 mln akcji w wolnym obrocie, a Ekobox niecałe 10 mln w FF.
    Ta nasza giełda to jest jakaś kompletna porażka. Ludzie na tym bananie wierzą głównie w reklamy i list intencyjne pisane przez kłamców. GPW daleko do giełdy w USA.

• Re: KTOŚ MI WYTŁUMACZY, O CO TU CHODZI Z TAK NISKĄ CENĄ AKCJI? Autor: ~Nienajnowszy [157.158.161.*]
    Tylko że columbus już raz przyniósł ogromne zyski 70 mln netto i ludzie liczą na powtórkę. Więc nie dziwi mnie ta wycena

Natomiast

Ekobox nieustannie kisi się z zyskami na tych samych poziomach a nie raz byłu obiecywane ogromne zyski i nic z tego nie wyszło
  • Re: KTOŚ MI WYTŁUMACZY, O CO TU CHODZI Z TAK NISKĄ CENĄ AKCJI? Autor: ~Taktycznie [37.59.86.*]
    Dnia 2022-08-17 o godz. 17:20 ~Nienajnowszy napisał(a):
    > Tylko że columbus już raz przyniósł ogromne zyski 70 mln netto i ludzie liczą na powtórkę. Więc nie dziwi mnie ta wycena
    > >
    > > Natomiast
    > >
    > > Ekobox nieustannie kisi się z zyskami na tych samych poziomach a nie raz byłu obiecywane ogromne zyski i nic z tego nie wyszło

Skończ człowieku bez akcji. Columbus to jeden z największych balonów na GPW. Spekuła tam siedzi i wiesza kudzi na hakach. Pompowali to badziewie od 20gr. Teraz wykazali grubą stratę, która całkowicie zaćmiła osiągnięty wcześniej zysk. Więcej wykazują straty netto niż zysku netto. Nie masz akcji Ekoboxa, to kupuj albo zawijaj żagle stąd na Columbus.
  • Re: KTOŚ MI WYTŁUMACZY, O CO TU CHODZI Z TAK NISKĄ CENĄ AKCJI? Autor: ~Taktycznie [37.59.86.*]
    Dnia 2022-08-15 o godz. 19:57 ~Jean napisał(a):
    > Dnia 2022-08-12 o godz. 10:13 ~mistrz napisał(a):
    > > dla mnie wyniki w II kwartale są bardzo dobre:
    > > Gwałtowny wzrost cen materiałów do produkcji oraz kosztów transportu miał bezpośredni wpływ na sytuację Grupy Kapitałowej EKOBOX S.A. Podjęte przez Spółkę EKOBOX jak i całą Grupę Kapitałową działania dostosowujące do obecnej sytuacji rynkowej pozwoliły na wypracowanie w II kwartale 2022 roku zysku netto w wysokości 1 204 345,23. Aktualny portfel posiadanych zamówień jest rekordowo wysoki w historii spółki i wynosi ponad 100 mln złotych."  
    >
    > Hahaha!!! Tutaj taka perełka leży na dnie, a balon Columbus chcą dalej pompować. Columbus ponad 600 mln kapitalizacji ze stratami w zyskach w 2022 (1q ponad 40 mln straty, 2q ponad 50 mln straty). Kurs na nim jest obecnie w okolicach 8zł. Ekobox ok. 20 mln kapitalizacji i wykazują zysk ponad 700 tys zł w 1 półroczu 2022. Do tego w portfelu umowy na ponad 100 mln zł. Przy kapitalizacji ponad 600 mln zł Ekobox powinien kosztować ponad 13zł. Poza tym jeszcze ilość akcji w rynku. Columbus ponad 16 mln akcji w wolnym obrocie, a Ekobox niecałe 10 mln w FF.
    > Ta nasza giełda to jest jakaś kompletna porażka. Ludzie na tym bananie wierzą głównie w reklamy i list intencyjne pisane przez kłamców. GPW daleko do giełdy w USA.
    >

Nie można się nie zgodzić. GPW to bananowa giełda.

[x]
EKOBOX 5,44% 1,26 2025-10-17 15:56:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.